събота, 20 септември 2008 г.

Щрудел със спанак и Рикота





Продукти за плънката

500 г спанак
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
50 г масло
2 щипки индийско орехче
3 яйца
250 г "Рикота"(може и кашкавалена извара)
50 г стафиди
50 г орехи
сол и черен пипер на вкус

Продукти за тестото

50 г течно масло
120 мл прясно мляко
20 г мая
1 яйце
300 г брашно
1/2 ч.л.сол

Приготвяне

Нарежете на ситно всички зелени продукти и ги задушете в маслото. След като изстинат прибавете към тях яйцата,сиренето,стафидите и накълцаните на едро орехи.Подправете на вкус със солта,черният пипер и индийското орехче.

Разтворете в млякото маята,сложете яйцето,маслото,солта и с брашното замесете меко и еластично тесто. Оставете го да почине 10 мин. Разточете го на тънък правоъгълник и го намажете с плънката. Завийте на руло и поставете в тавичка,застлана с хартия. Оставете да втаса 20 мин.Намажете с разбито яйце и изпечете щрудела в предварително загрята на 180* фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар