сряда, 17 септември 2008 г.

Рулца с бекон






Продукти:

100 г бекон
1 морков
1/2 тиквичка
2 картофа
1 жълтък
2-3 с.л. прясно мляко
1 с.л.брашно
1 с.л. масло
сол на вкус
щипка мащерка
щипка куркума

Приготвяне:

* Сварете картофите и още горещи ги намачкайте като за пюре. Прибавете маслото, млякото, жълтъка и подправките. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес и накрая добавете брашното.

* Почистете моркова и го сварете за кратко в подсолена вода. Трябва да остане суров, но пластичен за да може да се обработва по-лесно. Нарежете го на тънки дълги ленти. По същия начин нарежете тиквичката и бекона. Добре е да са с приблизително същата големина като моркова.

* Върху всяко листче бекон намажете малко от картофената смес, поставете отгоре морков и пак намажете. Най-отгоре сложете и листче тиквичка, върху него - картофено пюре и завийте всичко  на руло.





4 коментара:

  1. Колко рулца излизат с посочените продукти?

    ОтговорИзтриване
  2. Ох,Цвети,незнам.Ако 100г бекон,нарязан в магазина фино са 10 парцета,значи 10 рулца.Ама няма никакво значение бройката,просто направи колкото ти душа иска.Те са хапчици,бързичко се излапват...Ще се радвам,ако ги опиташ.

    ОтговорИзтриване
  3. Поклон пред таланта ти... Несравнима си.. Ти си ми тайното оръжие при всеки празник! А тези ролца са ми запазена марка вече, но аз слагам в пюрето настъргана много на ситно кисела краставичка и става убийствено вкусно :) Цветелина

    ОтговорИзтриване
  4. Оооооооо,страхотно е това с краставичката!Много ти благодаря за чудесната идея, Цвети.Вече знам какво ще направя следващият път.Благодаря ти и за милите думи.Много ме радваш ти!

    ОтговорИзтриване