сряда, 17 септември 2008 г.

Шарени пурички





Продукти

кори за баница

1 връзка лобода
1/2 глава стар лук
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
2 скилидки чесън
20 г масло
сол на вкус

150 г кашкавалена извара
1 яйце
сол на вкус

течно масло за намазване

Приготвяне

* Нарежете лука на ситно и го задушете в маслото. Прибавете листата от лободата и задушете още 1 ,2 мин. Оставете да изстине. Сложете лободата в подходящ съд , добавете нарязаните копър и магданоз , скилидките чесън и пюрирайте с пасатор на гладко пюре. Овкусете със сол.

* Смесете изварата с яйцето и пасирайте на фин крем. Овкусете със сол.

* Разрежете една кора на две по дължина. Намажете я с масло. В две отделни полиетиленови пликчета (или в два поша) сипете зелената и бялата смес. С ножица отрежете ъглите им за да получите малък отвор. В края на кората щприцовайте по малко от двата крема като ги редувате. Завийте на тънка пуричка така,че да се получат два пласта от кората. Ако желаете по-дебела пуричка , завийте я повече пъти. Отрежете кората с нож и завийте следващата пуричка. Намажете с малко масло и изпечете в предварително загрята на 200* фурна да порозовяване.

Няма коментари: