събота, 18 октомври 2008 г.

Пурички от кори за баница




продукти

5-6 кори за баница
меко масло
2 яйца
20 г синьо сирене
20 г пушено сирене
20 г краве сирене
20 г кашкавал
галета
мазнина за пържене

приготвяне

Корите се намазва леко с масло и се прегъва на две. Нарязва се на три ленти. Всяка лента отново се намазва с малко масло и слага се от плънката : настърганите сирена и едно яйце. Завива се на стегната тънка пуричка. Краищата на кората се залепват с леко разбит белтък , а след това се намазва и цялата пуричка. Овалва се в брашно , потапя се в разбитите яйца и се пържи в маслена баня.

4 коментара:

  1. Мила Йоли, пробвах тези изключително вкусни пурички. Имах повод да почерпя и едно от нещата, които бях направила, бяха те - свършиха за секунди. Благодаря ти от цялото си сърце! Сега дори отново се залавям да ги правя, защото малкото ми капризно момченце ги хареса много и беше много разочарован, че не ще ги нося някъде другаде и му обещах да му направя специално за него.

    ОтговорИзтриване
  2. Миличка,мислех,че никой няма да ги направи.Благодаря ти от сърце.Пипкави са,ама са хубави наистина много.Целувки на малкия и да му е сладко!

    ОтговорИзтриване
  3. Оооо, тези пурички станаха хит :о) вече за четвърти път ги правя и ми доставя голямо удоволствие, а и после като виждам как бързо изчезват, труда се възнаграждава в пъти повече. Пробвах да сложа в галетата и сусам и стана много вкусно. БЛАГОДАРЯ ТИ!

    ОтговорИзтриване
  4. Аз ги аправих със сирене, магданоз и кашкавал. Чудни станаха!

    ОтговорИзтриване