четвъртък, 2 октомври 2008 г.

Раковини с пилешко рагу






Продукти

1/2 пакет макарони - раковини / големи

200 г бяло пилешко месо
2 щипки сух розмарин

1/2 главичка лук
5 домата
2 скилидки чесън
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.л. нишесте
1 ч.л. захар
сол и черен пипер на вкус
2 стръка пресен босилек
4 с.л. олио

100 г моцарела
20 г пармезан






Приготвяне

* Сварете пастата според указанията на опаковката. Изсипете я в цедка, полейте със студена вода за да не се слепят раковинките и оставете настрана.

* Нарежете месото на ситни кубчета и за кратко го запържете в олиото. Добавете розмарина, разбъркайте и с решетъчна лъжица го извадете от мазнината в друг съд.

* В същата мазнина задушете нарязаният лук. Попарете във вряла вода доматите и обелете кожицата им. Нарежете ги на малки кубчета и ги добавете към лука. Намалете огъня и гответе соса до сгъстяване.

* Сипете в доматите виното, пресования чесън, захарта и нарязания босилек. Овкусете със сол и пипер. Накрая уплътнете соса с нишестето, разтворено в малко вода.

* Прибавете пилешкото месо към соса, варете 1-2 минути и оставете настрана да изстине.

* Нарежете моцарелата на малки парченца и я прибавете към изстиналото рагу. Разбъркайте.

* Напълнете раковинките с пилешкото рагу, наредете ги в тавичка и поръсете с настърган пармезан. Запечете пастата в силна фурна за няколко минути. Сервирайте раковините топли с песто Дженовезе и добре охладено бяло вино. Да ви е слако!

































.