сряда, 18 февруари 2009 г.

Панирани канелони







Продукти

1/2 пакет канелони - суха паста

29 г масло
250 г спанак
2 стръка пресен лук
50 г натрошено синьо сирене
100 г Рикота
1 яйце
сол и черен пипер на вкус

яйце, брашно и галета за паниране
олио за пържене



Приготвяне

* Сварете пастата в кипяща подсолена вода като внимавате да не я преварите. Канелоните трябва да останат леко твърди и жилави. В противен случай няма да можете да ги напълните. Те ще продължат да се готвят по време на пърженето.

* Нарежете спанака и лука. Задушете ги в маслото. Прибавете останалите продукти и овкусете със сол и пипер. Напълнете канелоните, оваляйте ги в брашно, а след това в разбито яйце и галета. Изпържете ги и поднесете като предястие със зелена салата. Да ви е сладко!






* За ваше улеснение сложете пълнежа в пош с широк накрайник и шприцовайте по малко от сместа от двата края на канелоните. Ако не разполагате с пош може да ползвате найлоново пликче,на което просто да отрежете едното ъгълче. Отворът трябва да бъде достатъчно голям за да може пълнежа да се шприцова лесно.



.



6 коментара:

  1. много добро предложение дали не мога да ги направя в тавичка под фолио да се задушат и запека накрая с кашкавал/ние избягваме пържено/смятам да опитам

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей Дани. Радвам се , че ти харесват канелоните. Разбира се , че можеш да ги запечеш. Но ако ги оваляш в панировката и ги сложиш да се пекат ще станат сухи и твърди. Няма да се получи. Просто след като ги напълниш ги сложи в намаслена тавичка и ги залей с бешамел. Доматен сос не подхожда на този пълнеж. Ако не ти се прави бешамел, купи си от магазина една суха гъбена крем-супа или някакъв сух сос. Мисля,че продават дори и бешамел.Кипни го на котлона,залей канелоните и поръси малко кашкавалче. И след това ги запечи. Печената паста задължително се полива със сос иначе изсъхва и наново се втвърдява.Да ти е сладко.

    ОтговорИзтриване
  3. very very beatfoul-bravooo

    come on please

    www.yemekkahvekokusu.blogcu.com

    ОтговорИзтриване
  4. Невероятно вкусно и невероятно трудно за приготвяне! Съветвам да не правите сами освен ако не сте истински про-та (аз съм си яко зелен). Имайте предвид, че канелоните омекват страшно бързо (или поне тези, които аз ползвах) и освен това цял пакет беше много (напълних 12 и се наложи останалите 12 да изхвърля, нямах какво да ги правя за съжаление), въпреки че от всички съставки за пълнежа ползвах по повече. Да ви е сладко и успех при приготвянето!

    ОтговорИзтриване
  5. Ха,ха ... Ивчо .... толкова ме развесели с неволите си тази сутрин.Чак ми домъчня,че съм те измъчила толкова.Но не се отказвай де,няма нищо страшно.Канелоните явно е трябвало да ги вариш по-малко.Наистина иначе доста омекват и стават трудни за пълнене.Сега ще погледна какво точно съм написала в рецептата и ако нещо не е наред ще го коригирам веднага.Не знам как си ги пълнил,но аз ги пълня с пош,така става най-лесно.И да,цял покет е доста.Но не е трябвало да ги хвърляш.Прибираш си ги в хладилника и на следващия ден си правиш едно доматено сосче ( или пък сметаново),малко шунка или пиле и .... във фурната с кашкавалче.Всъщност варианти има много.И за край да ти кажа ..... много,много ти благодаря за това,че пробва.Въпреки неволите ти много ме зарадва.Дано ти е било и вкусно.

    ОтговорИзтриване
  6. Ха! С пош не ми хрумна :D пробвах се с лъжичка, но просто не става и взех да се мажа с ръце, направо стана като сцена от книга на джунглата. Иначе всички вкъщи много ги харесаха. Наистина интересни рецепти има тук, ще пробвам още доста завбъдеще. Благодаря за насърчаването :)

    ОтговорИзтриване