неделя, 10 ноември 2013 г.

Орехов хляб със синьо сирене







Продукти за тестото

350 г брашно
100 г смлени орехи
180 мл хладка вода
20 г прясна мая
2 с.л. олио
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар

Пълнеж

100 г синьо сирене









Приготвяне

* Смесете брашното, орехите и солта.

*  Разтворете маята във водата и сипете захарта. Към тях на малки части прибавете брашното с орехите, както и олиото. Омесете меко тесто и го оставете да втаса.

* Разточете тестото на две кори. В средата на всяка сложете по 50 г натрошено сирене и завийте на руло.

* Поставете хлебчетата в тава, покрита с хартия за печене и ги оставете да втасат отново за 10 - 15 минути.  Загрейте фурната на 200*. Намажете хлебчетата с малко вода за по-хрупкава коричка, леко ги прережете на няколко места по диагонал  и ги изпечете за около 20 - 25 минути.

*  Може да направите един цял хляб, както и да замените сиренето с бяло или друго, което харесвате.

* Сервирайте ореховите хлебчета с мед, плодове и ядки. Да ви е сладко!







.

21 коментара:

  1. Бързам да се наредя първа на опашката, за да успея поне парченце да си взема от тази благинка. Че като знам колко желаещи ще има... ;)
    Йоли, чудесно предложение! Ама твоите хлебчета винаги са такива - хубави, вкусни, уханни!
    Сърдечни поздрави и много усмихната прегръдка от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ммммм, какво хлебче!!! И какво по-прекрасно и вдъхновяващо начало на завръщането у дома, от това да се оближа пред зуумнатото ти хлебче! Направо утре и аз запретвам ръкави, Йоли! Само слънце да има... Дано, че май друго предвиждат. Прегръдка от мен :)

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, толкова ароматна комбинация!
    И много апетитни снимки!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Залепнах към екрана, Йоли,
    чудесно предложение - много вкусно и ароматно като идея,
    а снимките невероятни...
    Голяма прегръдка за теб:)

    ОтговорИзтриване
  5. Йоли, рецептата звучи много обещаващо вкусна! Комбинацията определено ме предизвиква и в най-скоро време ще изпробвам. До скоро!

    ОтговорИзтриване
  6. Усещам, че това ще се превърне в любима моя рецепта. Обожавам орехи и синьо сирене....Прекрасна както винаги, Йоли.

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ви много.Обичам тази комбинация,защо да не я пробвам и на хляб?И ето на,стана си рецепта.Опитайте,надявам се да ви хареса.

    ОтговорИзтриване
  8. Преливаш от прекрасни идеи,скъпа!
    Радвам се много,че вдъхновението ти е все така силно и дано е един мощен лек за теб!Хлебчетата са невероятно идейни с тези смлени орехи и попадат светкавично в графата за правене,благодаря!Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ти Роси.Радвам се,че ти допадна хляба.

    ОтговорИзтриване
  10. I love this bread and I think I will make it with brie cheese(I love brie cheese and is much milder ) Thank you so much for this recipe.

    ОтговорИзтриване
  11. Еееее, може ли така?! Точно съм се излегнала на канапенцето с чаша винце в ръка и самодоволствам, че съм приключила с работите за деня и насреща ми тази страхотия и вкусотия! А имам и орехи, и синьо сирене. Оххххх, няма как, ще се става и ще се меси М-О-М-Е-Н-Т-А-Л-Н-О. Благодаря за вкусната идея! Милена

    ОтговорИзтриване
  12. My dear friend, I made them...my husband and I love them, because we love blue cheese but our friends did not enjoy them as much as we did. Thank you so much and you can take a look on my blog to see how I made them
    http://pomoravka1.blogspot.ca/2013/11/orasaste-koktel-kiflice-sa-plavim-sirom.html

    ОтговорИзтриване
  13. Както винаги си направила нещо разкошно, Зори.Страхотни орехови кифлички!Благодаря ти от сърце.

    ОтговорИзтриване
  14. Невероятна и много вкусна комбинация! Прегръдки, мила Йоли!

    ОтговорИзтриване
  15. Като кифлички със сирене са станали тези хлебчета Йоли! Много се радвам на идеята ти :)
    Сигурна съм, че ще са страхотни на вкус!

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря ви много,наистина е хубаво хлебчето.Ще се радвам да го опитате и вие.

    ОтговорИзтриване
  17. Кали,има само един начин да разбереш - опитай.Нямам представа какво ще стане.Само мога да ти кажа да не месиш дълго тестото,погледни рецептата ми за Ирландски соден хляб.Така го направи,но с орехи.Само да знаеш,че ще стане коренно различно на вкус от хляб с мая.не се страхувай от нея,не се отказвай да опитваш.Няма нищо страшно,не позволявай да те обземе мисълта,че не можеш да се справиш с маята.Всеки може,повярвай ми.Ти ми имаш доверие,Кали,повярвай ми и сега.

    ОтговорИзтриване
  18. Йоли, сърдечно благодаря за вкусната рецепта. Оформих тестото като за малки кифлички. Много ни харесаха. Имат великолепен вкус.
    С пожелание за спорна и щастлива, здрава и мъдра нова 2014 година!

    ОтговорИзтриване
  19. Сладката ми вещица тя!Благодаря ти мила!Да ви са сладки кифличките!

    ОтговорИзтриване