неделя, 31 май 2015 г.

Свинско с патладжан и горгонзола





    
  Втората рецепта,приготвена с пасатора Philips Avance, която искам да ви представя е основно ястие. Всъщност мога спокойно да го нарека "аламинут", тъй като се приготвя бързо и лесно. Ястието е напълно импровизирано от мен.Реших да съчетая няколко продукта, които обичаме у дома и като краен резултат се получи нещо много вкусно. Синът ми беше очарован, а нали знаете, че за един родител няма по-важно от това, детето му да е доволно. Ще споделя рецептата с вас. Надявам се да я опитате и харесате.






Продукти за 4 порции

3 с.л.зехтин
600 г свинско контра филе
сол и черен пипер на вкус
1 малък патладжан
2 малки филийки бял хляб
80 г горгонзола
50 г орехи
стрък естрагон, само листата


Приготвяне

* Нарежете месото на 4 дебели пържоли. Разполовете ги хоризонтално без да прерязвате единия край. Разтворете ги на пеперуда. Посолете и поръсете с черен пипер. Загрейте 2 с.л.от зехтина и запържете пеперудите за кратко и от двете страни.

* Нарежете патладжана на кръгчета. Ако желаете може да отстраните кората. Запържете кръгчетата до омекване в мазнината, която е останала от месото. Посолете леко.

* В мини резачката на пасатора
Philips Avance смесете заедно натрошения хляб, сиренето, орехите и естрагона. Налейте останалия зехтин и пасирайте на фини трохи. Това няма да ви отнеме повече от няколко секунди заради  Speed Touch бутона, с който може да контролирате скоростта само с докосване.





* Напълнете месото с кръгчета патладжан и ароматни трохи. Прихлупете единия край и закрепете с клечка за зъби. Поставете свинското в тавичка. Посипете с останалите трохи и запечете до порозовяване за 10 - 15 минути в предварително загряна на 200* фурна. Да ви е сладко!

*Може да замените горгонзолата за друго ароматно синьо сирене. Не махайте кората на хляба. С нея трохите ще станат по-хрупкави. Може да приготвите патладжана и трохите ден предварително. Патладжана може да гриловате или изпечете във фурна. 




На вашето внимание още една изкусителна рецепта, приготвена с пасатор Philips Avance.

Или нещо за десерт? Сладолед Брюле!



 

5 коментара:

  1. Олее, много ми хареса рецептата, Йоли! И всички продукти са ми любими! Ще задардвам Роби с вечеря приготвена така! Благодаря!
    Хубав неделен следобед!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно ястие! И още по-чудесен помощник в кухнята, Йоли! И за мен доста олекна работата в кухнята с помощта на такива уреди! Сърдечни поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам такива практични уреди, а когато рецептата е поднесена от кулинарен виртуоз като теб, просто залепнах за екрана. Прекрасно ястие мила! Искам цялата чиния :))))

    ОтговорИзтриване
  4. Аз го направих със сушени домати (в олио), вместо с патладжан, и с копър, вместо естрагон, защото го исках тук и сега. И се получи страхооотно, облизахме си пръстите. Много благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А аз ти благодаря за доверието, хубавите думи и чудесната идея с доматите! И аз ще опитам.

      Много се радвам, че ви е харесала рецептата. Весели празници на всички ви у дома!

      Изтриване