понеделник, 25 март 2019 г.

Авокадо-пасти





С лек дъх на лайм и кокос, кремообразна структура от авокадо и крем-сирене, този сладкиш е наистина впечатляващ! Приготвя се без печене и е наслада за всички любители на свежите десерти!

Продукти:

бисквитена основа:

130 г фино смлени чаени ванилови бисквити
100 г стопено масло
40 г кокосови стърготини

авокадо-крем:

1 голямо авокадо
сок и настъргана кора от 1 лайм
60 г пудра захар
ванилия
200 мл течна пълномаслена сметана
1 пакетче желатин (9г)

ванилов крем:

175 г натурално крем-сирене тип Филаделфия
60 г пудра захар
ванилия
200 г течна пълномаслена сметана
1 пакетче желатин (9г)

Приготвяне:

* В купа разбъркайте бисквитите, маслото и кокосовите стърготини. Покрийте тава с приблизителни размери 18X27 см с хартия за печене. Изсипете бисквитените трохи и ги разпределете на равен пласт по дъното на тавата. Притиснете с лъжица за да оформите тънка подложка.

* За авокадо-крема пасирайте авокадото заедно със сока от лайм. Прибавете захарта, валинията и настърганата кора от лайм. Разбийте сметаната до пухкаво, а желатина стопете на водна баня в 50 мл вода. Налейте желатина при авокадото и добре разбъркайте. Прибавете сметаната и размесете докато получите еднороден крем. С лъжица съвсем небрежно сипете крема върху бисквитената основа. Охладете за 20 минути.

* За ваниловия крем разбъркайте крем-сиренето заедно със захарта и ванилията. Както и при авокадо-крема стопете желатина и разбийте сметаната. Смесете желатина с крем-сиренето, а след това прибавете сметаната. Разбъркайте добре. Излейте ваниловия крем върху авокадо-крема и приберете в хладилник за няколко часа до пълно желиране.

* Нарежете сладкиша на квадрати и гарнирайте с резенчета лайм и шамфъстък. Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар