събота, 20 май 2023 г.

Сладкиш с ревен и марципан

 



Сладкишите с ревен са любимо лакомство в Германия. Дойде ли пролетта, този кисел приятел заема почетно място на трапезата. Разнообразието от рецепти е много голямо както за сладки изкушения, така и за салати, гарнитури, супи, дипове, сокове, сиропи и др. Лично аз дълго време пренебрегвах ревена като го мислех за безвкусен, но честно мога да кажа, че не съм била права. Ако имате възможност да го пробвате, непременно пригответе нещо с него. Знам, че у нас не е особено популярен и трудно се намира, затова нека кажа, че може да направите сладкиша и с други плодове по ваш избор.

Продукти за сладкиш 24 см:

100 г фино настърган марципан
125 г меко масло
125 г захар
ванилия
3 яйца (М)
200 г брашно
2-3 щипки сол
3 ч.л. бакпулвер

Друго:

3 стръка ревен, нарязан на парчета по 5 см

Приготвяне:

* В купа разбийте марципана с маслото и захарта. Добавете ванилията и едно по едно яйцата, като продължите да разбивате. Накрая сипете брашното, смесено със солта и бакпулвера. Разбийте още веднъж за кратко, докато компонентите се смесят добре. Тестото не е капризно и всичко се прави с миксер.

* Покрийте стените и дъното на кръгла форма с хартия за печене. Загрейте фурната на 175°C с веинтилатор.

* Изсипете тестото във формата и го загладете. Набучете в него парчетата ревен на разстояние около 2 см едно от друго.



* Изпечете сладкиша за около 40 минути. След като напълно се охлади го нарежете и по желание сервирайте с ягоди, малини или други червени плодове. Да ви е сладко!

Рецепта: Dr. Oetker

Няма коментари:

Публикуване на коментар