tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post1940065125084888871..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Фалшив ГарашЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger95125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-33028818677150909292022-08-05T17:41:22.015+02:002022-08-05T17:41:22.015+02:00Много се радвам, Светле! Наистина, това е един от ...Много се радвам, Светле! Наистина, това е един от най-хубавите ни сладкиши. Стара изпитана и вкусна рецепта. Благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-70291209083912287592022-08-04T15:06:07.465+02:002022-08-04T15:06:07.465+02:00Ох,ако знаеш как се радвам,че попаднах на тази рец...Ох,ако знаеш как се радвам,че попаднах на тази рецепта! Точно такава я помня и моята рецепта, но я бях забравила. Разбираемо,след повече от 17 години в чужбина, а я правех за всичките ни семейни празници... Благодаря, ще я направя пак!Svetla-Chiarahttps://www.blogger.com/profile/12463685160121420274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-85537523280743043072017-12-12T11:45:46.202+01:002017-12-12T11:45:46.202+01:00Мерсиии! :)Мерсиии! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-83710571474317736172017-12-12T10:28:54.497+01:002017-12-12T10:28:54.497+01:00Ще се радвам, ако ви хареса на всички, Дани. Благо...Ще се радвам, ако ви хареса на всички, Дани. Благодаря ти!<br />Не се притеснявай за размера, в случая разликата ще е само във височината. Ако искаш да имаш спокойно 15 парчета я изпечи в стандартна форма за торти. 26 см. Дори и да е малко по-ниска, наистина няма значение за вкуса. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-55893398536179372002017-12-11T21:33:28.438+01:002017-12-11T21:33:28.438+01:00Не се съмнявам в превъзходния вкус на тортата, оба...Не се съмнявам в превъзходния вкус на тортата, обаче страшно ми е важно да знам, в каква тавичка печете и колко парчета излизат. <br />Решила съм да я правя за колегите, а сме около 15 човека. Хм?Даниhttps://www.blogger.com/profile/11053285005922549524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-49955850944821282212017-05-30T09:28:23.523+02:002017-05-30T09:28:23.523+02:00Това е стандартна форма за торти, мисля че беше 26...Това е стандартна форма за торти, мисля че беше 26 см. Винаги може да се ползва по-малка или по-голяма форма. В първият случай блатът ще стане по-дебел, а при втория по-тънък. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-44184120151652906662017-05-30T09:26:45.795+02:002017-05-30T09:26:45.795+02:00Украсата е винаги въпрос на личен избор, фантазия ...Украсата е винаги въпрос на личен избор, фантазия и вкус. Както ти харесва на теб, така я украси. Може и нищо да не слагаш, а просто да поръсиш с какао. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-50607249024188614422017-05-29T10:43:27.000+02:002017-05-29T10:43:27.000+02:00с какво друго може да се украсис какво друго може да се украсиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-33067575667584583602017-05-29T10:42:40.415+02:002017-05-29T10:42:40.415+02:00какъв е размера на формата за печене
какъв е размера на формата за печене<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-28291118862710898132016-06-11T08:52:14.766+02:002016-06-11T08:52:14.766+02:00О, защо Дени? Изобщо няма никакъв проблем. Толкова...О, защо Дени? Изобщо няма никакъв проблем. Толкова много рецепти има в интернет, че човек много често може да се обърка, няма какда запомни всичко. Благодаря ти много за хубавите думи. Радвам се, че и от тук черпиш идеи.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-18528536192880255152016-06-09T13:09:16.711+02:002016-06-09T13:09:16.711+02:00Много се изложих-намерих въпросната рецепта , но н...Много се изложих-намерих въпросната рецепта , но на съвсем различно място.Бях убедена, че съм я видяла точно тук, защото през последната година когато искам да приготвя нещо ново, вкусно и ефектно чета твоите рецепти. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16330460904134925045noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-30486772265531629012016-05-26T17:09:15.494+02:002016-05-26T17:09:15.494+02:00Мила Дени, благодаря ти за коментара, но мисля, че...Мила Дени, благодаря ти за коментара, но мисля, че бъркаш. Аз никога не съм публикувала друга Гараш-торта, освен тази "фалшивата". Може би става въпрос за Йоана? Често ни бъркат зарави първите две букви. Ето линк към нейната версия на тази торта. Но са като пасти, може би не търсиш това. Незнам какво да ти препоръчам като рецепта... толкова много има в нета. Все пак, погледни при Йоана. <br /><br />http://www.kulinarno-joana.com/2013/04/garash-pastichki/<br />Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-2906337312926344632016-05-25T14:06:47.824+02:002016-05-25T14:06:47.824+02:00Извинявам се предварително, че не задавам въпроса ...Извинявам се предварително, че не задавам въпроса си на точното място. Преди година направих страхотна торта "Гараш" по ваша рецепта/орехови блатове с разбити белтъци, масло и какао за крема/, за съжаления обаче не съм запазила рецептата и не я намирам днес в страницата ви. Може ли да ми помогнете и да ме насочите в кой архив да търся въпросната рецепта. Благодаря предварително! Тортата стана невероятна и сега искам да я направя отново.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16330460904134925045noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-3934325277688885442016-04-29T17:08:12.213+02:002016-04-29T17:08:12.213+02:00Благодаря ти Димана! Много ме зарадваха думите ти!...Благодаря ти Димана! Много ме зарадваха думите ти! Да ви е сладка на всички и светли празници! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-89243847572493914332016-04-28T07:43:40.380+02:002016-04-28T07:43:40.380+02:00Определено най-вкусната торта, която съм правила и...Определено най-вкусната торта, която съм правила и най-лесната. Невероятна е. Благодаря за рецептата. Ако сте се колебали дали да я направите - недейте, уникално вкусна е. :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17834142369762550984noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-38077155504706332172016-04-21T19:40:37.417+02:002016-04-21T19:40:37.417+02:00Не, разбира се! Сложи уиски. Тоест, сложи това, ко...Не, разбира се! Сложи уиски. Тоест, сложи това, което на теб ти харесва. И някакъв ликьор може. С течен шоколад ще е супер. И отгоре кокос ... ммм, вкусно! <br /><br />Благодаря ти, ше се радвам, ако ти хареса сладкиша.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-8442191011084816262016-04-20T22:02:34.529+02:002016-04-20T22:02:34.529+02:00Ще е проблем ли ако брендито се замени с уиски и в...Ще е проблем ли ако брендито се замени с уиски и вместо да се оставя от сместа за крем,да се намаже с течен шоколад и поръси с кокосови стърготини ? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-65756021695842899962016-02-24T14:39:24.616+01:002016-02-24T14:39:24.616+01:00Благодаря ти за коментара, Яна. Много се радвам, ч...Благодаря ти за коментара, Яна. Много се радвам, че ти хареса сладкиша. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-21593790158247179322016-02-24T12:07:15.144+01:002016-02-24T12:07:15.144+01:00Тортата е супер, лесна и много вкусна, малко в пов...Тортата е супер, лесна и много вкусна, малко в повече е сладка, но това е индивидуален вкус. Дори и неопитните сладкари ще я приготвят без затруднение. Опитайте я qnahttps://www.blogger.com/profile/04087659162983180338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-29810565878817075552015-04-13T20:04:52.450+02:002015-04-13T20:04:52.450+02:00Благодаря ти много за доверието! Страшно се радвам...Благодаря ти много за доверието! Страшно се радвам, че ти е харесал сладкиша! Може би ти отговарям късно, но ме нямаше през празничните дни и не разполагах с интернет. <br /><br />Ще се радвам, ако искаш да следиш нови рецепти. Заповядай в сайта ми yoli.bg, тъй като тук няма повече да публикувам. Благодаря ти!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-1760987602935134632015-04-11T06:41:37.309+02:002015-04-11T06:41:37.309+02:00Здравей Йоли, рецептата е страхотна и това се прев...Здравей Йоли, рецептата е страхотна и това се превърна в любимата торта на семейството ми :)! За тези които не консумират алкохол мога да споделя, че аз замених брендито със 70 мл. прясно мляко в което разтворих 1 лъжичка какао и наистина тортичката става много добре така всеки път когато я приготвям! Благодаря за прекрасните рецепти :) <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-70324128799977812972015-02-12T16:17:18.217+01:002015-02-12T16:17:18.217+01:00Благодаря ти, Тони. Много ще се радвам да опиташ т...Благодаря ти, Тони. Много ще се радвам да опиташ тортата. Лесна е, а е много вкусна. Разбира се, че ще ти обясня. Не, изобщо не влияе на консистенцията на сместа, която остава да се изпече като блат. Даже още по-добре става, ако към по-малко смес прибавиш повече разбити белтъци. Блатът така става по-лек и пухкав. Ако оставиш повече тесто и по-малко крем ще получиш по-здрава и дебела основа и шоколадова глазура отгоре. Както прецениш ти. Давай спокойно, всичко ще е супер.<br /><br />Заповядай в сайта ми yoli.bg, тъй като тук няма повече да публикувам нови рецепти. Благодаря ти!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-39390147814203232262015-02-12T15:33:58.817+01:002015-02-12T15:33:58.817+01:00Здравейте Йоли, след дъъълга "разходка" ...Здравейте Йоли, след дъъълга "разходка" из кулинарните сайтове най- после мисля че намерих точно това, което търся- бърза, лесна, вкусна и сочна шоколадова торта и ако си така любезна да ми изясниш нещо, което не разбрах добре, запретвам ръкави веднага. Това дали ще отделиш 1/2, 1/3 или 2/3 от крема не влияе ли на консистенцията на втората смес, тоест, количествата орехи и белтъци си остават същите, независимо от това колко крем сме оставили за да сменим с тях ? Благодаря ти и поздравления за всяка една от прекрасните рецепти, които си сътворила. <br />АнтоанетаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-89429902487582855332015-02-08T10:21:14.822+01:002015-02-08T10:21:14.822+01:00Много ти благодаря! Ще направя отстрани борд от цв...Много ти благодаря! Ще направя отстрани борд от цветни бонбонки, отгоре ще поръся с кокос и ще подредя весели фигурки. Дано се получи добре, а за вкуса... ммм, там съм сигурна за резултата.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-16617367341436072712015-02-08T07:21:19.540+01:002015-02-08T07:21:19.540+01:00Здравей. Много ти благодаря за доверието. Радвам с...Здравей. Много ти благодаря за доверието. Радвам се, че си избрала тази торта. И в къщи си я харесваме. Можеш да купиш от някоя сладкарница готови фигурки и да ги наредил отгоре. Да я поръсиш с кокос за да е бяла. Много приятно става, ако цялата я покриеш плътно с малки цветни бонбонки. Нали се сещаш, шоколадовите, които отгоре са в различни цветове. Може да ги подредиш и по цвят. Един ред червено, един оранжево, жълто и т. н. Страшно весело се получава. <br />Заповядай в сайта ми yoli.bg, тъй като тук няма да публикувам повече нови рецепти. Весел празник ви желая!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.com