tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post2542784176754944953..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Торта с вишниЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger89125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-61405371243646707772019-12-02T13:27:08.677+01:002019-12-02T13:27:08.677+01:00Да, с всякакви ароматни плодове е хубаво. Благодар...Да, с всякакви ароматни плодове е хубаво. Благодаря ти! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-2529363841711429052019-11-30T08:46:37.107+01:002019-11-30T08:46:37.107+01:00Страхотна е ние я правим с малини .Аз не обичам ви...Страхотна е ние я правим с малини .Аз не обичам вишни ,но става пак страхотнаAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02342503188454309733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-6009051627431279382019-01-03T10:44:00.296+01:002019-01-03T10:44:00.296+01:00Толкова се радвам, Ники! Благодаря ти за доверието...Толкова се радвам, Ники! Благодаря ти за доверието, за това, че се отби тук да ми кажеш всичко това! Наистина съм много щастлива!<br />Надявам се книгите ми да са ти добър помощник в кухнята. Една супер готина и щастлива 2019 година ти желая! Прегръдки!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-34511200881124051582019-01-02T20:26:32.871+01:002019-01-02T20:26:32.871+01:00Уникална торта, която се хареса от моите приятели ...Уникална торта, която се хареса от моите приятели в Новогодишната нощ. Благодаря за пореден път Йоли! А за подарък за рождения си ден получих двете книги на Йоли:)Никиhttps://www.blogger.com/profile/17763282720820058573noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-46283623219944681512018-10-22T10:18:08.982+02:002018-10-22T10:18:08.982+02:00Рени, изобщо не се притеснявай за тази вишновка. М...Рени, изобщо не се притеснявай за тази вишновка. Можеш да я замениш с всякакъв друг алкохол: коняк, бренди, уиски, амарето, черешова ракия. А ако не обичате вкус на алкохол в тортите или пък деца ще я ядат, просто пропусни тази стъпка. Алкохолът е само за вкус, но само, ако хората го обичат. Компотът е чудесна идея, давай смело. Благодаря ти за доверието! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-38588108906456488922018-10-17T23:11:49.539+02:002018-10-17T23:11:49.539+02:00Йоли, изчетох всички коментари и още се питам...ак...Йоли, изчетох всички коментари и още се питам...ако използвам компот от череши и череши, как замествам вишновката - с сока от компота или?! Моля за помощ защото трябва да се представя добре, а при мен въображение няма, само копирам:-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16315392101303526632noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-46621803102301738872017-12-04T14:06:44.482+01:002017-12-04T14:06:44.482+01:00Благодаря ви от сърце! Благодаря ви от сърце! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05226968539263018698noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-26753585158608822802017-12-04T09:54:21.877+01:002017-12-04T09:54:21.877+01:00Здравей и от мен. Ще се радвам да опиташ тортата, ...Здравей и от мен. Ще се радвам да опиташ тортата, чудесна е. <br /><br />Не се притеснявай от мерките в чаши. Знаеш, че в много рецепти е така. Понякога просто не се изискват точни до грам премерени продукти. В случая е точно така. Избираш си една чаша от твоите с вместимост около 200 мл и с нея мериш абсолютно всичко, което изисква мярката "чаена чаша". А кафяната е на половина. Лъжичката бакпулвер няма как да претегля, дори и да искам. Нямам кантарче, което да тегли толкова фино. Това си е най-обикновена малка десертна лъжичка. Една равна от нея е напълно достатъчно. И по-малко бакпулвер да сложиш ще е ок. Да не се предозира е по-важно, отколкото да е по-малко. Какао наистина може да сложиш на око. То е за вкус, не толкова за сгъстяване. Извини ме, ако ти създавам неудобство. Но пак казвам, изобщо не ги мисли тези мерки. Давай си съвсем смело! Благодаря за доверието и ще се радвам, ако тортата се получи добре. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-69739328350942314582017-12-04T09:45:01.330+01:002017-12-04T09:45:01.330+01:00Здравейте,искам да направя тортата днес, но се зат...Здравейте,искам да направя тортата днес, но се затруднявам с мерките - чаена чаша, кафена чаша и чаена лъжичка. Може ли да ми дадете грамажите на брашното, какаото, вишновката и бакпулвера. Благодаря виAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/05226968539263018698noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-36033360700459727622017-12-04T09:29:53.274+01:002017-12-04T09:29:53.274+01:00Този коментар бе премахнат от автора.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05226968539263018698noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-51413160528616326812017-10-05T16:00:57.408+02:002017-10-05T16:00:57.408+02:00Реших да ползвам какаото. Все пак няма нещо друго ...Реших да ползвам какаото. Все пак няма нещо друго , което може да придаде шоколадов вкус. А и прочетох, че брашното от рожков е безглутеново. Като вкус , на мен ми допада доста, но може би ще промени консистенцията на самия блат. Благодаря много за отговора!Tsvetelina Brezeanuhttps://www.blogger.com/profile/09188432862189468494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-19793552908324051822017-10-05T15:39:31.376+02:002017-10-05T15:39:31.376+02:00Здравей Цвети. Честно казано, не знам. Никога не с...Здравей Цвети. Честно казано, не знам. Никога не съм ползвала това брашно, дори не знам какво е на вкус. Не ми се иска да те подвеждам. Може би просто трябва да опиташ и да видиш какво ще се получи. Но принципно нищо друго на този свят не прилича на какаото за да може да го замести. Ти си реши все пак. Благодаря ти за доверието. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-61871401352375193832017-10-05T13:00:15.876+02:002017-10-05T13:00:15.876+02:00Здравей, Йоли! Харесах си тази торта и днес ще я з...Здравей, Йоли! Харесах си тази торта и днес ще я започвам. Чудех се дали мога да заменя какаото с брашно от рожков? Дали би била удачна комбинация или ще промени тотално вкуса на тортата? Tsvetelina Brezeanuhttps://www.blogger.com/profile/09188432862189468494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-89516588679293569312015-08-16T17:05:11.739+02:002015-08-16T17:05:11.739+02:00Здравей Рени. Изобщо не се притеснявай. Тортата с ...Здравей Рени. Изобщо не се притеснявай. Тортата с малини ще стане великолепна. Просто замени вишните с тях и това е. За желето трябва да ги пасираш и претриеш през цедка за да отстраниш семките. Слагаш малко захар и вода и това е. После желатина. Имам две-три страхотни торти с малини. Просто са уникални като вкус. Ако искаш ги погледни и тях.<br /><br />ТАЗИ Е ЕДНАТА http://www.yoli.bg/entry/shokoladovo-malinova-torta<br /><br />ТАЗИ НАИСТИНА Е ФАНТАЗИЯ http://www.yoli.bg/entry/fantaziya<br /><br />ТАЗИ СТАВА ПРЕКРАСНА С МАЛИНИ ВМЕСТО С НЕКТАРИНИ http://www.yoli.bg/entry/kokosova-torta-s-nektarini<br /><br />И ТАЗИ ПРОСТО Е ВЪРХА С МАЛИНИ, ВМЕСТО С ВИШНИ http://www.yoli.bg/entry/mus-torta-s-vishniЙоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-49719698671300002632015-08-16T16:51:26.435+02:002015-08-16T16:51:26.435+02:00Здравейте Йоли, и аз като всички останали съм изкл...Здравейте Йоли, и аз като всички останали съм изключително впечатлена от кулинарния ви талант и невероятната естетика във всичко, което правите! Тъй като ми се иска да пробвам тази торта, но пък сега е сезонът на малините, бихте ли ми помогнали със съвет как да направя желето с тях и също така с какъв сироп да сиропирам?Иренаhttps://www.blogger.com/profile/17939638084905193061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-36514459022089940642014-06-09T22:38:09.681+02:002014-06-09T22:38:09.681+02:00Благодаря за подробните обяснения, ще пробвам отно...Благодаря за подробните обяснения, ще пробвам отново , спазвайки стриктно инструкциите ви.Някъде греша, но ще открия грешката си Благодаря ви.<br />vilivanovahttps://www.blogger.com/profile/08129706120540927774noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-83636498415721445362014-06-07T10:51:17.501+02:002014-06-07T10:51:17.501+02:00Здравей Величка.Не е малко брашното и в никакъв сл...Здравей Величка.Не е малко брашното и в никакъв случай не бива да бъде повече.Това са пропорциите за стандартен пандишпанов блат.Брашното заедно с какаото прави общо количество 1 ч.ч.,което е точно толкова,колкото трябва да бъде.Може би не са се разбили добре яйцата в началото.Наистина трябва да утроят обема си и да се превърнат в гъст побелял крем.Или пък после при смесването с брашното е "избягал"малко повече въздуха в тестото.Да не говорим,че има и набухвател.Трябва да получиш наистина блат,дебел поне 3 пръста,който след това лесно да разрежеш на 3 части.Рецептата е съвсем точна,няма как да я променя.Благодаря ти,че опита,надявам се това да не те откаже да пробваш и нещо друго от блога.Хубав ден ти желая.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-71956925138940671752014-06-06T15:52:47.407+02:002014-06-06T15:52:47.407+02:00 Здравейте,днес направих тортичката,но ме притесн... Здравейте,днес направих тортичката,но ме притесни количеството брашно-много малко ми се стори за 5яйца и сложих почти чаена чаша с брашно.Блатът ми се получи тънък и успях да го разрежа за два блата.Иначе е много вкусна и лека.Поздравиvilivanovahttps://www.blogger.com/profile/08129706120540927774noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-56016358962786827132014-05-13T18:42:56.156+02:002014-05-13T18:42:56.156+02:00О,така се радвам!Аз ти благодаря за доверието и ми...О,така се радвам!Аз ти благодаря за доверието и милите думи.Страхотно ме зарадва!Да ви е сладко на всички!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-51210138353558810512014-05-13T17:43:45.942+02:002014-05-13T17:43:45.942+02:00Йоли, направих тортата за втори път. Желето го нап...Йоли, направих тортата за втори път. Желето го направих с ягоди...... ами какво да кажа повече от: резултата беше перфектна торта.. точно по моя вкус школад с леко киселото желе от ягоди, много ми хареса. Сложих само 10гр желатин и стегна добре, но го оставих за една нощ. Багодаря за прекрасната рецепта. Д.МиневаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-60558118055757845972014-04-07T17:08:30.083+02:002014-04-07T17:08:30.083+02:00Ама разбира се, че ще стане!Сега има пресни ягоди,...Ама разбира се, че ще стане!Сега има пресни ягоди,ще е чудно с тях.Непременно опитай,наистина ще е вкусно.Благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-91516929375005094902014-04-07T11:52:58.790+02:002014-04-07T11:52:58.790+02:00Йоли, миналата година правих тортата с малини вмес...Йоли, миналата година правих тортата с малини вместо вишни, сега мога ли да пробвам с ягоди, според теб ще се получи ли или да взимам пак замразени малини?<br />Д.МиневаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-18760360963796971702014-02-18T16:09:29.975+01:002014-02-18T16:09:29.975+01:00Мила ми Вале,толкова ме зарадва!Благодаря ти сърде...Мила ми Вале,толкова ме зарадва!Благодаря ти сърдечно.Мили думи и доверие - еха,кой като мен!Какво да иска повече човек?Благодаря ти отново,бъдете ми здрави!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-15369216147751784872014-02-18T10:19:07.779+01:002014-02-18T10:19:07.779+01:00Zdravei Yoli,
straxotna torta..lubimata mi(napravi...Zdravei Yoli,<br />straxotna torta..lubimata mi(napravila sam pove4e ot polovinata ti torti i nikoga ne sam imala problem..triabva da se stegna i da komentiram vsiaka napravena) napravix ia minalata sedmiza za rojdenniat den na sapryjeskoto tialo dvoina doza stana za okolo 35-40 choveka..obrax ovaziite..edinstvenata promiana koiato napravix e v siropiraneto..ne izpolzvax alkoxol zashtoto imashe deciza..goreshto preporachvam da se probva i da se napravi 2-3 dni predvaritelno.<br />Straxotna si Yoli prodaljavai vse taka.<br />Pozdravi!!!<br />ValentinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-59994690727617683042013-12-26T15:55:50.703+01:002013-12-26T15:55:50.703+01:00Честита и на теб,Дани.Разбира се,че ще е хубава за...Честита и на теб,Дани.Разбира се,че ще е хубава за неделя.Даже още по-хубава ще стане.Ако те притеснява глазурата,просто я направи в неделя сутрин. Или в събота.Ганашът става за минути,няма да ти отнеме време.Но честно,аз бих си я направила още сега.На глазурата нищо и няма,само за украсата си помисли каква ще ти е.Ако е нещо прясно,което може да завехне я направи в последния момент.Весели празници и да е жив и здрав рожденика!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.com