tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post2870995053342108391..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Козуначен венец с орехи и стафидиЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger36125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-15164501128198705922015-04-07T17:44:47.731+02:002015-04-07T17:44:47.731+02:00Благодаря ти, Йоли! Освен в четвъртък да ги пригот...Благодаря ти, Йоли! Освен в четвъртък да ги приготвя, наистина. Светли празници и на теб, мила!daliahttps://www.blogger.com/profile/11581478024821983147noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-89891473372005067842015-04-07T17:03:19.673+02:002015-04-07T17:03:19.673+02:00Рано е, Ани. Поне в четвъртък го направи. Утре е с...Рано е, Ани. Поне в четвъртък го направи. Утре е сряда, до неделя ще е сух и твърд като всеки козунак. Завий го в найлоново фолио, така ще е по-добре. Аз в събота ще правя. Светли празници, мила. Благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-7453585528394265972015-04-07T16:26:26.190+02:002015-04-07T16:26:26.190+02:00Йолинце, по традиция и тази година ще приготвям то...Йолинце, по традиция и тази година ще приготвям този вкусен венец. Резултатът винаги е страхотен, но този път се чудя, ако го направя утре дали няма да е прекалено рано? Има ли някакъв начин за съхранение, че в петък ще пътуваме и искам да изненадам фамилията с домашни козунаци?daliahttps://www.blogger.com/profile/11581478024821983147noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-73402652419072696232014-04-18T21:47:53.922+02:002014-04-18T21:47:53.922+02:00Страхотно се радвам, че се е получило добре рулото...Страхотно се радвам, че се е получило добре рулото!Много,много ти благодаря.Весели празници ти желая.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-49845639153070605532014-04-18T18:35:42.177+02:002014-04-18T18:35:42.177+02:00Йоли, хиляди благодарности за страхотната рецепта ...Йоли, хиляди благодарности за страхотната рецепта :) За пръв път в живота си реших да правя козунак и знам, че изобщо не е лесна работа. Бях убедена,че няма да стане,но уви! Стана много сполучлив. Към плънката добавих сушени сливи и понеже орехите ми бяха малко сложих и лешници. Също така намазах и малко течен шоколад по тестото :)Весело посрещане на Великден!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-60167989625018220342012-04-16T18:16:13.194+02:002012-04-16T18:16:13.194+02:00Супер,супер,супер! Много благодаря и да ви е сладк...Супер,супер,супер! Много благодаря и да ви е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-72062433978182543932012-04-15T10:43:26.239+02:002012-04-15T10:43:26.239+02:00Благодаря за рецептата!Аз го направих със сушени п...Благодаря за рецептата!Аз го направих със сушени плодове и сладкото като другата рецепта и стана невероятен!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-17979324032030947452012-04-12T21:05:34.435+02:002012-04-12T21:05:34.435+02:00Танче, загряваш си фурната просто леко да се зато...Танче, загряваш си фурната просто леко да се затопли и я изключваш.Поне аз така правя. Има хопра, които я оставят на 40 или 50* , но аз се притеснявам,че ще превтаса, което е също така фатално, както и да не втаса. Затова леко я затоплям, изключвам я и слагам купата с тестото вътре.това е .И от време навреме го наглеждам.Като бухне го пека, но задължително в загрярта фурна.Това тесто принципно втасва по-бавно,дзащото има доста захар в него.Можеш да намалиш количеството и ,няма проблем в това.весел празници и благодаря.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-16840190977649752652012-04-12T17:01:57.510+02:002012-04-12T17:01:57.510+02:00Здравей ,днес направих козунака ,но имах затруднен...Здравей ,днес направих козунака ,но имах затруднение при втасването на тестото. В къщи не е достатъчно топло, би ли писала, когато имаш възможност как се извършва този труден за мен процес във фурната. Много благодаря и весел празник ти желая !:)ТАНИЯ КАНГЕЛИДУhttps://www.blogger.com/profile/17880890821177679333noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-83354362576069516512012-04-02T17:20:52.738+02:002012-04-02T17:20:52.738+02:00Ах,Тейка,вземаш ми думмите от устата направо.Точ...Ах,Тейка,вземаш ми думмите от устата направо.Точно се канех да напиша рецепта за козунак с локум.Разбира се,че може.Страхотно става и нищо не се разтича, изобщо не се притеснявай.Давай смело!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-86856136638714072352012-04-02T17:10:44.148+02:002012-04-02T17:10:44.148+02:00Янче, колко повече, толкова по-добре.Въпросът е ка...Янче, колко повече, толкова по-добре.Въпросът е като омесиш тестото на топка да започнеш да прибавяш къме него мазнината на малки части с примесване.И така месиш докато тестото поеме цялата мазнина.Само тогава се получават конците на козунака.Ако имаш машина за хляб или кухненски робот, който може да бърка тежки теста може да го направиш в него.Но и на ръка да е,не е трудно.Опитай поне веднъж с 500г брашно за да ти е леко на ръцете.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25707984095680589482012-04-02T15:31:42.529+02:002012-04-02T15:31:42.529+02:00Здравей Йоли! Извинявай за наивния въпрос, но колк...Здравей Йоли! Извинявай за наивния въпрос, но колко време се меси козунака, много ли....., защото се чудя дали да се захвана с него или не. Поздрави: ЯнаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-67213924021146103822012-04-02T08:16:02.419+02:002012-04-02T08:16:02.419+02:00Йоли посъветвай ме моля те , държах да се консулти...Йоли посъветвай ме моля те , държах да се консултирам с теб , би ли се получило , вместо пълнеж с ядки и стафиди ,да се замени с локум или конфитюр- близките ми предпочитат такава плънка, притеснява ме че ще се разтече през прорезите на венеца?А иначе рецептата е чудесна изпълих я под формата на кифлички с различен пълнеж. Поздрави и много благодарности-ДоротеяAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-13326977909574961112012-03-28T17:23:31.665+02:002012-03-28T17:23:31.665+02:00Разбира се Ади. направи си козуначе с него. Чудесн...Разбира се Ади. направи си козуначе с него. Чудесно ще стане. Благодаря ти много.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-43409874528190231532012-03-28T10:31:19.723+02:002012-03-28T10:31:19.723+02:00Здравей, Йоли, извинявай за леко лаишкия ми въпрос...Здравей, Йоли, извинявай за леко лаишкия ми въпрос :) но мога ли да приема тестото от прекрасната ти рецепта за основно, тоест такова, с което мога да направя класически козунак без плънка и с всякакъв вид форма?<br /><br />Желая ти прекрасен ден<br />АндрианаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-21627725942374974242012-03-22T22:03:37.332+01:002012-03-22T22:03:37.332+01:00А сега де?Петя,хвана ме на тясно!Никога не знам к...А сега де?Петя,хвана ме на тясно!Никога не знам колко пека каквото и да било.Просто го наблюдавам.Гледай сега какво ще направим ... Задължително в загрята фурна първо поне около 20 мин.без да отваряш вратата.После със сигурност ще почне да прегаря отгоре.Покрий с фолио и допечи на малко по-слаба фурна 160* още 20 минути.С други думи, цялото печене е приблизително между 30 и 45 мин.Но наистина си го гледай и няма как да се излъжеш.Благодаря ти много мила.Ще чакам резултата!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-30450741137493755552012-03-22T21:52:55.508+01:002012-03-22T21:52:55.508+01:00Здравей Йоли, а колко е цялото време на печене? Мн...Здравей Йоли, а колко е цялото време на печене? Много вкусно изглежда и за да не се изложа, питам за времето :)<br />Поздрави<br />ПетяAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-55418442106002185472011-05-03T12:37:40.358+02:002011-05-03T12:37:40.358+02:00Отново превъзходна рецепта ! БлагодаряОтново превъзходна рецепта ! БлагодаряAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25220010437797560752011-04-26T15:49:11.783+02:002011-04-26T15:49:11.783+02:00Во истина воскресе, Далка. Да сте живи и здрави! М...Во истина воскресе, Далка. Да сте живи и здрави! Много се радвам, че ви се е усладил козунака. Да ви е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-70456847739733328302011-04-25T20:46:49.261+02:002011-04-25T20:46:49.261+02:00Христос Воскресе! Мила, Йоли, пожелавам ти много з...Христос Воскресе! Мила, Йоли, пожелавам ти много здраве и благоденствие! В събота направих козунака - с мъжа ми сме единодушни - по-вкусен никога не сме яли:) Благодаря отново за прекрасните идеи, които споделяш с нас:)daliahttps://www.blogger.com/profile/11581478024821983147noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-81936024920034452532011-04-25T13:54:06.581+02:002011-04-25T13:54:06.581+02:00Благодаря много V. Много хубави думи. Не,не се пре...Благодаря много V. Много хубави думи. Не,не се пресича. Поне от толкова години никога не ми се е случвало такова нещо.Но ако това те притеснява спокойно можеш да пропуснеш лимона, но не и кората му.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-46579825237117647482011-04-23T18:27:54.262+02:002011-04-23T18:27:54.262+02:00Здравейте, Йоли,
Искам да Ви поздравя за прекрасни...Здравейте, Йоли,<br />Искам да Ви поздравя за прекрасния блог и за изумително изглеждащия козунак. Имам само един въпрос - като се смесят яйцата, млякото и лимоновият сок, не се ли пресича млякото от киселината? И така не сели пресича цялото тесто? Поздрави и пожелания за прекрасен ВеликденVhttp://(по избор)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-61209541493036457912011-04-21T14:54:42.632+02:002011-04-21T14:54:42.632+02:00Благодаря ти Ани. Страшно обичам орехи и това май ...Благодаря ти Ани. Страшно обичам орехи и това май ми е любимата плънка за козунак. Хубави празници ви желая миличка!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-42670430762049092822011-04-20T22:18:00.643+02:002011-04-20T22:18:00.643+02:00Фантазия! Само си представям каква вкусотия е пълн...Фантазия! Само си представям каква вкусотия е пълнежа на този козунак..:)) целувкиАниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-36833460802412045672011-04-20T15:22:52.389+02:002011-04-20T15:22:52.389+02:00Йоли, благодаря ти за бързия отговор. Аз смятам да...Йоли, благодаря ти за бързия отговор. Аз смятам да правя тортата в събота ако ми остане време, по-рано не мога така, че ще чакам отговор дали се е разбила сметаната ти след като си я замразила. Ако не може предполагам ще става за готвене. Весели празници.Ваняhttp://(по избор)noreply@blogger.com