tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post2937307053044959301..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Портокалов куполЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger77125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-86682453447389424622015-02-05T08:04:52.939+01:002015-02-05T08:04:52.939+01:00Ах, сладурана! Колкото моят син си, на 22 години. ...Ах, сладурана! Колкото моят син си, на 22 години. Като го знам как го мързи за всичко, как да не ти се радвам като ми пишеш така? Браво на теб, мила, страшно мнго ме зарадва. <br /><br />Коричките ги съхранявам като най-обикновено сладко. Ако ги сипя горещи в буркана веднага ги затварям и те се вакумират. Ако не, държа ги в хладилника на студено. <br /><br />Ще се радвам, ако ми пишеш в сайта yoli.bg, тъй като тук няма повече да има нови рецепти. Благодаря ти Дени, страхотно момиче си ми ти!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-57298732689465211932015-02-05T07:53:29.784+01:002015-02-05T07:53:29.784+01:00Strahotna i efektna torta slan4eva sa6o kato teb ...Strahotna i efektna torta slan4eva sa6o kato teb joli,az dobavih kam krema miks ot su6eni ujni plodove l stana super blagodarja za dostapnite receptisibelkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-68235441740643244252015-02-01T22:59:19.476+01:002015-02-01T22:59:19.476+01:00Здравей, Йоли :) Правила съм огромна част от рецеп...Здравей, Йоли :) Правила съм огромна част от рецептите ти и се възхищавам на красотата и любовта, които излъчват всички твои творения. На 22 години съм и голяма част от кулинарните си умения (ако може така да се каже) придобих благодарение на твоя блог. <br />Исках да попитам, как се съхраняват тези корички.<br />Благодаря ти :))Деницаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-77596769363102882602013-12-06T17:14:28.065+01:002013-12-06T17:14:28.065+01:00Ама хич пък не се ядосвай.Захаросаните можеш да по...Ама хич пък не се ядосвай.Захаросаните можеш да ползваш като пълнеж към блатове,кремове,бисквити.Или наново да ги кипнеш за няколко минути,да ги досгъстиш и да сложиш малко лимонтозу.Всъщност трябва да си ги направиш като съвсем обикновено сладко.Е,и на мен понякога ми се случва,знам ли защо?Сега е сезонът на цитрусите.Като хапвате им събирай корите и опитай пак.Благодаря ти от сърце,че пробва.Весели и топли празници.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-43185335189296883652013-12-06T16:32:18.724+01:002013-12-06T16:32:18.724+01:00За жалост коричките ми се захаросаха.... не изглеж...За жалост коричките ми се захаросаха.... не изглеждат глазирани :(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-72930384569776798042013-10-13T09:24:00.956+02:002013-10-13T09:24:00.956+02:00Много се радвам,дано им е приятно тук и всеки да н...Много се радвам,дано им е приятно тук и всеки да намери нещичко за себе си.Благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-35293908157682424602013-10-12T15:58:05.122+02:002013-10-12T15:58:05.122+02:00последователи Йоли вече имаш сериозни последовате...<a href="%E2%80%9D/www.facebook.com/MoiteVkusotiiki%E2%80%9D" rel="nofollow">последователи</a> Йоли вече имаш сериозни последователи!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-38858432468994907622013-08-22T19:38:25.785+02:002013-08-22T19:38:25.785+02:00Разбира се, няма проблем. Купи си ванилия пудинг н...Разбира се, няма проблем. Купи си ванилия пудинг на др Йоткер, два ще ти стигнат. И ги направи както пише на опаковката. Тези, които са без варене са идеални за целта. Успех и се надявам да ти хареса тортата.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-43903854754284352632013-08-21T16:57:50.259+02:002013-08-21T16:57:50.259+02:00Здравей, Йоли. Почти нищо сладко не мога да правя:...Здравей, Йоли. Почти нищо сладко не мога да правя:) Искам да попитам, понеже няма пасатор при мен, ако не сложа сметаната, кремът ще стане ли? Млякото студено ли го наливам. И за да не оплескам нещо с този крем, ако купя някой в пликче, примерно на Йоткер, дали ще е достатъчно гъст, за да се получи? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-2145362565223787052013-08-06T21:06:18.470+02:002013-08-06T21:06:18.470+02:00Петяяяяяяяяяя ...Петяяяяяяяяяя ...Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-77625188768776306732013-08-05T22:03:47.853+02:002013-08-05T22:03:47.853+02:00aaaaaaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11275020092039975811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-788547970046669002013-04-19T05:59:35.332+02:002013-04-19T05:59:35.332+02:00Следващият път ще опитам и с ягоди :) сега съм хвъ...Следващият път ще опитам и с ягоди :) сега съм хвърлила око на класическата орехова торта,утру е тя на ред.Не се и съмнявам ,че е много вкусна:)<br />МиленаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-2254840583267890382013-04-18T10:58:35.732+02:002013-04-18T10:58:35.732+02:00Благодаря ти Миленка,много се радвма,че ти хареса ...Благодаря ти Миленка,много се радвма,че ти хареса тортата.Приятно готвене ти желая,а като се замисля какви големи ягоди продават в момента,спокойно можеш да направиш купола и с тях.Ще стане ароматно и ярко.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-65874615068665186092013-04-17T17:27:34.832+02:002013-04-17T17:27:34.832+02:00Здравей,Йоли! Опитах и това твое изкушение,много м...Здравей,Йоли! Опитах и това твое изкушение,много ми допадна,особено кремчето наистина е фантазия :)До сега винаги съм го правила по стандартния начин и не съм предполагала,че една чаша сметана може да му придаде такъв нежен и мек вкус.В къщи всички сме големи любители на тортите и изобщо на сладкишите,а твоите рецепти наистина са неустоими.Удоволствие е за мен да опитвам да ги приготвям и да се уча от теб.Благодаря ти,че споделяш това богатство с всички.Днес за втори път ще правя това свежо куполче и отивам да запретна ръкави :)<br />Милена БалтаджиеваAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-37563173267704973322013-04-02T22:11:42.722+02:002013-04-02T22:11:42.722+02:00Боби, принципно за всяка торта в добре, ако престо...Боби, принципно за всяка торта в добре, ако престои един ден на студено преди да бъде сервирана . И с тази е така, остави я с фолиото. Благодаря ти и да ви е сладко !Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-78014044099017605652013-04-02T17:23:05.401+02:002013-04-02T17:23:05.401+02:00Здравей,Йоли :) Искам да направя тортата но ще ми ...Здравей,Йоли :) Искам да направя тортата но ще ми е за другият ден...Може ли да я оставя с фолиото в хладилника за една нощ или по добре да я направя същият ден когато ще се хапва :)))<br />Bobinkahttps://www.blogger.com/profile/05060421544502750139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-8247193500017613322013-02-09T14:58:55.224+01:002013-02-09T14:58:55.224+01:00 Много се радвам Светле и много ти благодаря. Щаст... Много се радвам Светле и много ти благодаря. Щастлива съм, че са се получили вкусно нещата. Да ви е сладко.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-70856424757238383902013-02-08T22:06:24.256+01:002013-02-08T22:06:24.256+01:00Йоли,
тортата стана супер, а кремът по твоята реце...Йоли,<br />тортата стана супер, а кремът по твоята рецепта е фантазия! Направих спаначените бисквити, но по-скоро се получи руло, т.к. разбих сиренето с малко повече кисело мляко и стана рядко, но пак се изяде за нула време :) Сега съм се запретнала с тортата с дулсе де лече и подозирам, че ще стане нещо уникално... ореховият блат сам по себе си е превъзходен, а и карамелизираното мляко било много вкусно, за първи път го опитвам :) Благодаря ти за идеите! Поздрави, СветлаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-78640305513593168082013-02-06T19:18:07.107+01:002013-02-06T19:18:07.107+01:00Zdr i ot men ot vda dena go gledam tova izkoshenie...Zdr i ot men ot vda dena go gledam tova izkoshenie i nai nakraq se prestrashix da go maprava. Moqt krem stana malko po rqdak no gore dolu se poluci blagodarq za ptekrasnata retsepta:-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-84240127111481552122013-02-01T14:09:22.830+01:002013-02-01T14:09:22.830+01:00Мерси Светле.Радвам се,че си я направила.Ама как щ...Мерси Светле.Радвам се,че си я направила.Ама как ще хвърлиш белтъците!И дума да не става!Имам едни белтъчени кексчета в каталога при сладките неща,ама да ти кажа честно,не са нещо особено.Пък и като ще имате у вас цяла торта хич няма да ти е до кексчета.Обаче се сещам за спаначените бисквити.Погледни рецептата,може да ти хареса.Благодаря ти и весел уикенд.<br /><br />http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_7894.htmlЙоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-20424896610999819822013-01-31T23:03:45.397+01:002013-01-31T23:03:45.397+01:00Йоли, тортата е страхотна!!! Вече я опитах на кули...Йоли, тортата е страхотна!!! Вече я опитах на кулинарното ти шоу, а сега мисля да я приготвя за уикенда - блатът вече е готов, сега направих захаросаните корички, остана кремът и сглобката :) Имам един въпрос - какво правиш с останалите от крема белтъци? Много ще се радвам, ако ми дадеш идея, т.к. не ми се хвърлят 4 белтъка. Поздрави, СветлаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-71415466072443226452013-01-08T15:33:12.929+01:002013-01-08T15:33:12.929+01:00Йоли,
Много Ти благодаря за бързия и изчерпателе...Йоли, <br /><br />Много Ти благодаря за бързия и изчерпателен отговор.<br /><br />Желая Ти спокойна вечер :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-19061348066006475662013-01-08T15:16:49.090+01:002013-01-08T15:16:49.090+01:00Благодаря ти мила,много се радвам,че си опитала та...Благодаря ти мила,много се радвам,че си опитала тази торта.И аз я харесвам,свежа е.Принципно можеш и с миксер да добавиш в случая сметаната,лично аз така правя.Разбивам я на много твърд сняг и тогава я прибавям.Но ако се притесняваш от леко втечняване недей,смеси двата крема с лопатка.Желатинът е лесно нещо,не му се стряскай.Само спазвай указанието на опаковката.И като знаеш какво количество ти е крема,просто разтваряш желатина в малко вода на водна баня или в MW, изливаш го в крема, без значение дали е студен или топъл и много добре разбиваш с миксер за да се смеси всичко добре.После оставяш да се стегне и това е.Благодаря отново и да ви е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-34833547396051632102013-01-08T15:06:54.815+01:002013-01-08T15:06:54.815+01:00Скъпа, Йоли,
преди няколко дни и аз направих тази...Скъпа, Йоли,<br /><br />преди няколко дни и аз направих тази красива торта. Крема приготвих по рецептата за същата торта приготвена от теб и описана в сайта на 24 кичън т.е. сложих 100 гр. бял шоколад на 500 мл. прясно мляко. Крема се получи много гъст, но когато към него прибавих разбитата сметана ми се струва, че стана по-рядък. Бих искала да Те попитам има ли значение дали използвам миксер или шпатула при смесването на двата крема и при разбъркването им, както и как да сгъстя готовия крем с желатин, ако е станал по-рядък. Никога не съм слагала желатин в кремовете и не ми е много ясно как става това.<br />Йоли, благодаря Ти за всички чудесни рецепти и перфектни указания и съвети, които даваш на нас твоите читатели.<br />Усмихнат следобед :-) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-19015401183414016992013-01-05T15:08:16.719+01:002013-01-05T15:08:16.719+01:00Тортата наистина много хубава и свежа,Светле.Ще в...Тортата наистина много хубава и свежа,Светле.Ще ви хареса.В случая обаче не препоръчвам само сметанов крем.Тортата е многопластова,а и за да се задържи стабилно в тази кръгла форма и трябва далеч по-гъст крем.Сметаната е гъста,но е лека и пухкава.Рискуваш да ти се разкриви тортата.Кремът,който съм предложила е чудесен,лек и вкусен е,пробвай с него.А със сметана направи някоя друга торта.Успех и благодаря много.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.com