tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post3083820998269513543..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Картофи и сирене на фурна с орехов сосЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-36064778728850987852016-05-11T17:23:08.089+02:002016-05-11T17:23:08.089+02:00Виж сега. Тотално го зарежи този сос! Има си такив...Виж сега. Тотално го зарежи този сос! Има си такива проклетички рецепти, които просто ти правят на пук и не искат никога да станат както трябва. Има всякакви други вкусни сосове, направо го забрави този. Ок? Благодаря ти, че не се отказваш, мила. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-13348133708171103312016-05-11T17:21:13.811+02:002016-05-11T17:21:13.811+02:00Кеф, кеф, кеф! Много се радвам! Благодаря ти отнов...Кеф, кеф, кеф! Много се радвам! Благодаря ти отново, мила Дени!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-14527304378686253772016-05-10T15:14:11.834+02:002016-05-10T15:14:11.834+02:00Ами явно само на мен не ми се получава :), което м...Ами явно само на мен не ми се получава :), което ме навежда на мисълта че в мен е проблема :). Повторих опита, но резултатът е - мокри орехи :D , единственото което не спазвам в рецептата е, че слагам сладък червен пипер /не обичам люто/. Но това няма да ми попречи да продължавам да си правя картофите. Страхотни са. Поздрави! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-90915408015774403902016-05-09T20:10:53.986+02:002016-05-09T20:10:53.986+02:00Е с германци няма как да не си ударила на камък 😂...Е с германци няма как да не си ударила на камък 😂 Аз пък впечатлих бившата си свекърва 😄😉. Пък и синът ми тийнейджър , който е с куп претенции - майнезата и кетчупа влизат в тях. Тъй че - от моя гледна точка това е тотален успех с огретен и орехов сос 😊Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07703653520354524657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-88312228457846622992016-05-09T20:05:29.041+02:002016-05-09T20:05:29.041+02:00Благодаря ти Дени! Много се радвам, че ти хареса. ...Благодаря ти Дени! Много се радвам, че ти хареса. Аз нали ти казах онзи ден, че соса ще го поднеса с месо. Имах гости и го сипах в купичка за мръвки на скара и печени зеленчуци пак на скара. Е, не го харесаха изобщо. За зеленчуците бях направила и съвсем нормален нашенски млечно-чеснов сос. От него си облизаха пръстите, ореховия им бил тежък и както каза госпожата "брашнян" и стоял на езика и прекалено миришел на орехи. Майтап, ама германска му работа. Обаче ако им бях дала кетчуп и майонеза щяха да са най-доволни. Та така. Благодаря ти още веднъж мила! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-11779711341288203142016-05-08T18:01:37.417+02:002016-05-08T18:01:37.417+02:00Йоли.... Сготвих по рецептата и се връщам веднага ...Йоли.... Сготвих по рецептата и се връщам веднага с отзиви... Картофите станаха страхотни , аз само добавих настърган кашкавал отгоре ( обожавам запечения кашкавал ). Сосът се получи с нужната консистенция е много вкусен, но го варих около 20 Мин. на среден огън. Благодаря ти за рецептата... Факт че е лесна , но крайния резултат е - да си оближеш пръстите :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07703653520354524657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-71229465582263025222016-05-08T10:53:54.634+02:002016-05-08T10:53:54.634+02:00Благодаря за отговора, сложих пшенично. Току що го...Благодаря за отговора, сложих пшенично. Току що го метнах във фурната и след малко започвам соса :)<br />Теяhttps://www.blogger.com/profile/05976053779549407962noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-46016471642936124262016-05-06T23:20:01.921+02:002016-05-06T23:20:01.921+02:00Честит празник Йоли.... И ти благодаря за всеотдай...Честит празник Йоли.... И ти благодаря за всеотдайността и отдадеността ти. Така трябва да се случват и правят нещата- с любов и желание. Когато си събера децата след бабините празници , първата ми работа ще е да сготвя цялата рецепта :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07703653520354524657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-11971882622771490322016-05-06T19:35:31.460+02:002016-05-06T19:35:31.460+02:00Ей ме на, Дени. Пристигам с обещаното. Сосът е гот...Ей ме на, Дени. Пристигам с обещаното. Сосът е готов, ще стои и ще чака до утре, че ще имам гости. Не направих картофите, разбира се. Мисля с мръвка да го сервирам, та да видим дали ще е удачно. Надявам се да им хареса.<br /><br />Направих соса така, както съм написала, но този път претеглих съставките съвсем прецизно. 6 с.л. с връх смлени орехи се оказаха 60г. Сложих малка глава лук. Тя излезе 30г. Млякото си е толкова1 200 мл , олиото също. След като млякото кипна прибавих орехите и варих точно 10 минути без капак. Получи се консистенция на гъстичко палачинково тесто. В момента сосът е студен и много гъст. Орехите са поели влагата. Не бих казала, че има млечен вкус, изобщо не се разбира, че в него има мляко. Лютичък е, мирише на орехи и лук. На мен ми харесва, чудя се дали да не му капна утре малко лимонов сок. Ще пробвам в една лъжичка и ако е добре ще го подкиселя. Що се отнася до варенето, колкото по-дълго се вари, толкова по-гъст става. Захарите в млякото карамелидират, сгъстяват го и го правят кафяв на цвят. <br /><br />Ами май това е положението. Сега ще редактирам рецептата и ще напиша по-точни мерки. Благодаря ти отново за търпението и доверието, Дени. И за край не мога да не кажа: Честит Гергьовден! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-24042999853940026472016-05-06T19:28:41.150+02:002016-05-06T19:28:41.150+02:00Здравей Тея. Принципно да знаеш: когато в рецептит...Здравей Тея. Принципно да знаеш: когато в рецептите не е упоменато точно какво да е нишестето, това означава, че е абсолютно без значение дали ще избереш царевично или пшеничено. И двете сгъстяват и не се отразяват на основния вкус на храната. Така че, сама избери. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-66174397556798232972016-05-06T16:32:10.338+02:002016-05-06T16:32:10.338+02:00А нишестето какво да е?
А нишестето какво да е?<br />Теяhttps://www.blogger.com/profile/05976053779549407962noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-43749022127941623302016-05-05T21:09:14.931+02:002016-05-05T21:09:14.931+02:00Стопли ме с това обещание 😊 Аз ще бъда първата ,...Стопли ме с това обещание 😊 Аз ще бъда първата , която ще го направи след теб. Блога ти е страхотен, рецептите също, а тази е на път да стане любима 😉Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07703653520354524657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-19882318207891713512016-05-05T19:20:41.830+02:002016-05-05T19:20:41.830+02:00Край! Дени, най-малкото заради теб ще го направя! ...Край! Дени, най-малкото заради теб ще го направя! Утре. Обещавам. Ще премеря всичко точно и ще ви пиша. Прегръдки. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-52770152791707745192016-05-04T14:04:26.320+02:002016-05-04T14:04:26.320+02:00Супер Йоли........явно сме поне няколко, които го ...Супер Йоли........явно сме поне няколко, които го чакаме :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07703653520354524657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-70544851466394238752016-05-04T13:51:58.913+02:002016-05-04T13:51:58.913+02:00Момичета, ще ме накарате пак да го направя. Не мог...Момичета, ще ме накарате пак да го направя. Не мога да не си призная, че изобщо не помня какво се случва с този сос. Правих го само веднъж, като публикувах рецептата и после съвсем го забравих. Чудна идея даваш, Дени! Благодаря ти, наистина ще го направя и ще пиша. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-46915791673259212752016-05-04T13:09:57.899+02:002016-05-04T13:09:57.899+02:00Тъй като се разгърна дискусия за сосът , а рецепта...Тъй като се разгърна дискусия за сосът , а рецептата е чудна и търпи вариации, си мисля че соса може да се сгъсти с малко нишесте например ?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07703653520354524657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-44408215497816107932016-05-02T16:22:42.570+02:002016-05-02T16:22:42.570+02:00Да стана рядък, може би аз очаквах да се усеща пов...Да стана рядък, може би аз очаквах да се усеща повече млякото. Но пак беше вкусен. Тия дни мисля да го направя, но този път към месо /джолан/ и зеленчуци на фурна. Затова те питах, но ще видим какво ще стане. Този път може да се получи по-добре. Ще кажа какво е станало. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-6433435413329235412016-05-01T19:02:36.006+02:002016-05-01T19:02:36.006+02:00О, толкова ти благодаря! Мислех, че никой никога н...О, толкова ти благодаря! Мислех, че никой никога няма да обърне внимание на тази рецепта. Радвам се, че ти хареса. За соса- ха сега де. Изобщо не помня какво съм правила, със сигурност съм го варила може би малко по-дълго за да се сгъсти. Знам ли? Рядък ли ти стана? Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-82426920269830761782016-05-01T16:44:31.977+02:002016-05-01T16:44:31.977+02:00Страхотна е. Пробвах я и много ми хареса. Ореховия...Страхотна е. Пробвах я и много ми хареса. Ореховия сос - има ли нещо специфично в приготвянето му? Защото на мен не ми се получи като на снимката - на цвят и гъстота.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-83972114200526831992016-04-06T13:54:18.961+02:002016-04-06T13:54:18.961+02:00Иве, тотално съм я забравила тази рецепта. Благода...Иве, тотално съм я забравила тази рецепта. Благодаря ти, че ме подсети. Да, малко по-необичайно ястие с картофи е това. Вкусно е и ще се радвам, ако и на теб ти хареса. Благодаря ти. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-90147909523290599822016-04-04T09:47:21.042+02:002016-04-04T09:47:21.042+02:00Много обичам картофи, приготвени по всякакъв начин...Много обичам картофи, приготвени по всякакъв начин. Тази рецепта е още едно допълнение. Благодаря ти за идеят :)Иваhttp://bigprint.bg/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-55949736240202690482014-05-31T13:44:25.415+02:002014-05-31T13:44:25.415+02:00Ще си гребна направо от тигана един залък :)
Моята...Ще си гребна направо от тигана един залък :)<br />Моята баба правеше нещо такова, но беше с настъргани тиквички и печен патладжан, изключителен вкус, но и с картофки ще е супер!<br />Поздрави, Йоли!Таня Доневаhttps://www.blogger.com/profile/16556855057917158608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-41942833651524514442014-05-30T10:52:23.877+02:002014-05-30T10:52:23.877+02:00Веднага си придърпвам къде що видя по снимките! Мн...Веднага си придърпвам къде що видя по снимките! Много вкусно предложение, Йоли!<br />Хубав ден от мен!Anonymousnoreply@blogger.com