tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post3220564085428079966..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Пана кота с мед и сини сливиЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger37125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-44948529833109942382017-08-24T09:14:00.463+02:002017-08-24T09:14:00.463+02:00Здравей и от мен. Първо да ти благодаря, че опита ...Здравей и от мен. Първо да ти благодаря, че опита крема. Много странно е това, което казваш. Продуктите са съвсем обикновени, няма никаква причина да има вкус на брашно. Просто няма какво да придаде подобно усещане. Възможно е да е някой от продуктите, знам ли? Няма какво да си сгафила, причината изобщо не може да е в теб. <br /><br />По отношение на сметаната: много е голяма заблудата у нас, че има различни сметани. Има само една единствена на този свят, която се прави от мляко. И може да е или подквасена - това е нашата кисела заквасена сметана, или течна. Такова нещо като готварска и сладкарска сметана не съществува. Подсладена прясна сметана също няма. Всички тези кутии, на които пише "подсладена" са от растителен произход, което автоматично ги изключва от групата на млечните продукти. Същото е и с готварската. Има сметанов крем за готвене, който е на сметанова основа и е с примеси на нишесте в него. Затова не се заблуждавай като купуваш. Търси само нормална течна или заквасена сметана. Да е млечна, а не растителна. Това е всичко. Оттам нататък сметаната е и готварска, и сладкарска. Ползва се абсолютно за всичко. Извини ме, че съм толкова обстоятелствена, но знам, че заради многото растителна сметана у нас хората доста често бъркат нещата. Грешката не е в тях, а в нашата търговска мрежа. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-91788663453854707892017-08-23T21:27:58.978+02:002017-08-23T21:27:58.978+02:00Здравей!
Сметаната има ли значение дали е сладкарс...Здравей!<br />Сметаната има ли значение дали е сладкарска или готварска? Ако е сладкарска трябва ли да бъде разбита предварително...? Малко съм на вие с повечето кремчета...:)<br />Опитах.. Да, опитах да го направя, но някъде сгафих яко;( Стегна, гладък е, но като опиташ... все едно има един пакет брашно вътре.Като прахлясал е самия крем.. От какво може да д?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-53083956846011327852015-10-20T20:50:09.415+02:002015-10-20T20:50:09.415+02:00Здравей Асене. Много ти благодаря за доверието. Ще...Здравей Асене. Много ти благодаря за доверието. Ще се радвам да опиташ. А аз ще направя твоето тирамису. Страшно ми допадна идеята ти! <br /><br />Честно да ти кажа, не помня. Имам 12 формички. Всички ги напълних, но остана крем. Ще го сипеш в нещо друго, не е страшно. А за побеляването на формите, да, става редовно. Не е грешката в теб. И на ръка ги мия, понякога в миялната. Все побеляват. Но, ето ти една тайна, която знам от професионален сладкар. Когато се излива шоколад във форма, било силиконова или пластмасова, винаги я минавай отвътре с памуче, леко напоено със спирт. Етилов спирт например. Така шоколада се отлепя много лесно и е гладък и лъскав. Успех приятелю и благодаря. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-58053458592799836592015-10-18T23:23:32.173+02:002015-10-18T23:23:32.173+02:00Здравей ,уникални са тези кошнички и искам да ги н...Здравей ,уникални са тези кошнички и искам да ги направя,но да ме ориентираш колко броя кошнички да си направя,като гледам силиконовите ми формички са същата големина като твоите. Само да кажа,че направих шоколадовите кошнички и вътре сложих тирамису стана страхотно. Още един въпрос след като ги правих с шоколад и после като измих формите и като изсъхнаха побеляха от какво може да е случвало ли ти се е? БлагодаряAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04630348292082123301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-19866470747870469852013-08-10T07:17:04.104+02:002013-08-10T07:17:04.104+02:00Сърдечно благодаря Цяети за милите думи. Не се при...Сърдечно благодаря Цяети за милите думи. Не се притеснявай за желатина, просто спазвай инструкциите на опаковката. Аз го разтварям в малко вода, просто да го покрие един пръст. А можеш да го сложиш и в топлата сметана, само да се разтвори напълно, това е целта. Успех и още веднъж благодаря.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-61902856539286123842013-08-08T19:03:38.776+02:002013-08-08T19:03:38.776+02:00Здравей,Йоли! Преди малко опитах да напиша нещо ту...Здравей,Йоли! Преди малко опитах да напиша нещо тук, но май не се публикува. Ще пробвам пак. Аз съм Цветомира. Писала съм ти и друг път. Винаги жъна възторжени реакции след като изпълня нещо от твоите опуси. Днес маковото руло направо обра точките - толкова изискано и деликатно! Но сега на въпроса. Излязоха сините сливи и идва ред на тази красота, която отдавна съм планирала. Искам да питам за желатина. Казваш разтапяне на водна баня, но преди това в какво количество течност да се разтвори? 100 мл вода на 10 гр, както пише на пликчетата или по-малко? Да не се разводни крема? Сега ако съм успяла да публикувам и предния коментар ще имаш 2 с еднакъв въпрос! :-) Поздрави и ти благодаря за Вдъхновението!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-2370947224424385742013-05-16T15:03:03.806+02:002013-05-16T15:03:03.806+02:00Моя грешка, че не потърсих в блога преди да попита...Моя грешка, че не потърсих в блога преди да попитам - така ясно написано и онагледено, ама а де :)<br />Да ти кажа честно засърбяха ме ръчичките, Йоли, и ти си "виновна" за това :)<br /><br />Благодаря! Благодаря!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10295659269395016314noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-26437822745491765912013-05-15T15:08:02.799+02:002013-05-15T15:08:02.799+02:00Много ме радваш,Рали.само така!Знаеш ли,понаписала...Много ме радваш,Рали.само така!Знаеш ли,понаписала съм нещичко за работа с шоколад.Ето,погледни тук.<br /><br />http://yoli-www.blogspot.com/2011/01/blog-post.html<br /><br />И ето тук ...<br /><br />http://yoli-www.blogspot.com/2009/04/blog-post_8102.html<br /><br />Надявам се да съм ти полезна.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-26736863290887282852013-05-14T21:39:04.273+02:002013-05-14T21:39:04.273+02:00Благодаря ти за бързия и подробен отговор, Йоли! Н...Благодаря ти за бързия и подробен отговор, Йоли! Но следват нови въпроси :) Ти какъв шоколад ще ме посъветваш да ползвам? Аз наистина нямам опит в работата с шоколад - колко време след разтопяването трябва да се изчака или как се познава, че моментът за работа е настъпил?<br />И благодаря за поощряването! Аз наистина ще опитам отново, защото снимките ти са твърде красиви и изкушаващи!<br />Приятна вечер ти пожелавам!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10295659269395016314noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-80521323156894419292013-05-14T21:13:56.544+02:002013-05-14T21:13:56.544+02:00Ралка,има две възможни причини. Едната е в самия ш...Ралка,има две възможни причини. Едната е в самия шоколад. В повечето "купишки" шоколади слагат нишесте за съжаление. и разни други боклуци. Много хора са имали проблеми и с Милка, независимо,че се ползва с името на известна марка. Незнам дали има нишесте в тях или не, просто казвам, че и други са имали поблеми.Другото е, ако самата шоколадова обвивка е много тънка. Тогава се начупва, особено, ако е в по-твърд силикон.За хартиените съм изненадана, не ми се е случвало да не се отлепят.И още нещо се сетих, ако не е темпериран шоколада трудно се втвърдява и отлепва.Нещо такова се е случило май. Но отитай пак,непременно.И не ти го казвам за да направиш тази нецепта, не.А защото шоколадът е нещо прекрасно за обработка.с него ставатвсякакви форми,фигури,украси...Заслужава си да му хванеш цаката и после само да дадеш воля на въображението си.Благодаря ти,че опита.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-14943210179416509692013-05-13T14:24:07.437+02:002013-05-13T14:24:07.437+02:00Йоли,
Десертчето се получи много вкусно, но препън...Йоли,<br />Десертчето се получи много вкусно, но препъникамък за мен се оказа изваждането от формичките - при силиконовите шоколадовите кошнички се поначупиха, а хартиените не можах да отлепя. Използвах млечен шоколад на "Милка". Къде може да съм сбъркала? Дай съвет, моля те :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10295659269395016314noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-52634758218722993492013-05-08T15:59:13.242+02:002013-05-08T15:59:13.242+02:00Е това е страхотно!Е това е страхотно!Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-3862656336036977942013-04-28T13:52:37.017+02:002013-04-28T13:52:37.017+02:00Много се радвам,че хареса крема,Дани.Благодаря ти ...Много се радвам,че хареса крема,Дани.Благодаря ти и честита Цветница.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-57376463332484929812013-04-27T13:49:44.982+02:002013-04-27T13:49:44.982+02:00Този разкош сьщо вчера го направих.Много ефектно и...Този разкош сьщо вчера го направих.Много ефектно и вкусно,само,че в крема сложих портокалов сок и захаросани мандаринови корички.Обожавам те!ДаниелаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-54827076020748077812013-04-27T06:57:28.627+02:002013-04-27T06:57:28.627+02:00Е как да не може.Може всичко.Ще направиш така,какт...Е как да не може.Може всичко.Ще направиш така,както ти е най-лесно на теб.Аз махам формите преди глазурата,защото ме е страх,че ще я разваля,ако ги отлепям след като съм я сложила.Мека е и предпочитам да не рискувам.Но ти както си решиш,Чани,наистина направи така,както ще ти е по-лесно.Благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-31415546218438989302013-04-26T13:45:52.944+02:002013-04-26T13:45:52.944+02:00Здравей ,
сетих се за още една подробност.
Възмо...Здравей ,<br /><br />сетих се за още една подробност.<br /><br />Възможно ли е да направя кошничките и да ги напълня с крема,след което да ги оставя в силиконовите молдове цяла нощ в хладилник,а чак на следващия ден преди сервиране да ги извадя от формите и да ги залея с топлата глазура.<br /><br />Дали ще се получи :)))<br /><br />Поздрави<br />Чанита :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-59996144812313060792013-04-23T20:27:08.231+02:002013-04-23T20:27:08.231+02:00Очарователна е тази пана кота … като бонбон е !
Ид...Очарователна е тази пана кота … като бонбон е !<br />Идеята е чудесна Йоли , а снимките ти вече няма да коментирам … само ще ги гледам …изкусителни са:)<br />Поздрави миличка!gogolinahttps://www.blogger.com/profile/04910913713293694585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-413054555784112862013-04-23T16:32:56.860+02:002013-04-23T16:32:56.860+02:00Здравей и ти.Честно да ти кажа,няма значение.Ако е...Здравей и ти.Честно да ти кажа,няма значение.Ако е подсладена ще стане по-сладичко като сложиш меда.това си е въпрос на вкус,опитай и ако не ти е достатъчно сладко просто добави още малко мед или захар.Просто препоръчвам конкретно за този крем сметаната да е млечна,а не растителна.Благодаря ти много за хубавите думи.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-80291371285143235682013-04-23T13:51:46.126+02:002013-04-23T13:51:46.126+02:00Здравей, Йоли!
Кремчетата изглеждат уникално крас...Здравей, Йоли!<br /><br />Кремчетата изглеждат уникално красиви и вкусни. Бих искала да Те попитам сметаната подсладена ли трябва да бъде т.е. сладкарска?<br />Поздрави за прекрасния блог и всички твои кулинарни шедьоври :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-8475359726305928692013-04-22T21:00:35.800+02:002013-04-22T21:00:35.800+02:00Ка да не може, Чани!Даже ще стане още по-хубаво. А...Ка да не може, Чани!Даже ще стане още по-хубаво. Аз просто имах сливи във фризера и ги наместих набързо. С ягоди ще е далеч по-ароматно.Благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-3017514227386450642013-04-22T15:04:25.784+02:002013-04-22T15:04:25.784+02:00Здравей Отново ! :)))
Искам да те попитам дали не...Здравей Отново ! :)))<br /><br />Искам да те попитам дали не мога да направя кремчето с ягоди или с друг плод - Моля те да ми дадеш съвет :))) <br /><br />Поздрави<br />Чанита Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25654196577235562132013-04-21T21:37:30.474+02:002013-04-21T21:37:30.474+02:00Тъкмо се зачудих откъде пък намери сини сливи и ми...Тъкмо се зачудих откъде пък намери сини сливи и ми стана ясно. Страхотно предложение, Йоли!Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-33733217143743844842013-04-20T16:00:38.290+02:002013-04-20T16:00:38.290+02:00Благодаря отново. Този крем наистина е добре да се...Благодаря отново. Този крем наистина е добре да се направи с истинска сметана. Така има силно млечен и нежен вкус. Аз купувам на Президент в кутии. Има я в по- големите хранителни вериги.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-70215540531087706162013-04-20T08:14:00.747+02:002013-04-20T08:14:00.747+02:00Йоли, поздравления както винаги вълшебно нещо си с...Йоли, поздравления както винаги вълшебно нещо си сътворила! Моля Ви кажете ми от къде вземате млечна сметана, аз намирам само растителна?Любка Гечеваhttps://www.blogger.com/profile/13307783730473828570noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-82416263012430243472013-04-19T21:54:28.378+02:002013-04-19T21:54:28.378+02:00Искам и аз....ИСКАМ!Искам и аз....ИСКАМ!Maria Pepeldjiyskahttps://www.blogger.com/profile/00449057414860251598noreply@blogger.com