tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post3377423325672946972..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Портокалов кексЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger60125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-45305406261350676492020-03-02T18:03:07.298+01:002020-03-02T18:03:07.298+01:00Толкова си мила, Майче! Благодаря ти от сърце за д...Толкова си мила, Майче! Благодаря ти от сърце за доверието и добрите думи! Да ви е сладко у дома! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-80981709506294736502020-03-01T15:32:24.533+01:002020-03-01T15:32:24.533+01:00Здравей,Йоли!Винаги ,когато искам да направя нещо ...Здравей,Йоли!Винаги ,когато искам да направя нещо вкусничко и изискано надничам първо при теб.Така беше и днес,когато на мъжа ми му се дояде нещо сладичко кексово.Когато видях рецептата не се и поколебах,а бързо запретнах ръкави .Резултатът беше....уауу.Толкова нежен и мноого вкусен.Благодаря ти за прекрасните рецепти и съвети!<br />Мая Славоваnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-46462831726746613762019-09-04T10:33:15.406+02:002019-09-04T10:33:15.406+02:00Изключително много се радва да чуя, че ти е хареса...Изключително много се радва да чуя, че ти е харесал кекса. Аз благодаря за доверието и коментара!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-69597146306712653392019-08-26T21:23:29.675+02:002019-08-26T21:23:29.675+02:00Направих кекса с ръжено брашно, по точно от шпелта...Направих кекса с ръжено брашно, по точно от шпелта и с кафява захар. Резултата е повече от удивителен. Много приятен, ароматен и пухкав кекс стана!!! Благодаря за рецептата!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-5163402067356910442019-05-22T11:22:53.348+02:002019-05-22T11:22:53.348+02:00Много се радвам, Вихре! Надявам се на всички да се...Много се радвам, Вихре! Надявам се на всички да се хареса рецептата. Да ви е сладко и благодаря!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-69206342654771402262019-05-19T11:57:28.784+02:002019-05-19T11:57:28.784+02:00Здравейте! Йоли, благодаря за чудесната рецепта. Н...Здравейте! Йоли, благодаря за чудесната рецепта. Направих малка промяна, като замених орехите със парченца шоколад. В момента кухенътсе пече и всичко ухае на домашен сладкиш. Ще имаме гости за кафе днес, мисля да го сервирам с леко подсладена разбита сметана. Дано се изпече добре. Ще пиша за резултата, приятен неделен следобед!Vihra Stoyanovahttps://www.blogger.com/profile/10192729980404418392noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-85293274590091876962018-10-31T09:20:36.755+01:002018-10-31T09:20:36.755+01:00Много, много се радвам! Благодаря ти за доверието ...Много, много се радвам! Благодаря ти за доверието и за хубавите думи! Да ви е сладко на всички!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25470207607069399132018-10-29T20:02:38.985+01:002018-10-29T20:02:38.985+01:00Здравейте!Искам да Ви благодаря за разкошната реце...Здравейте!Искам да Ви благодаря за разкошната рецепта. Направих го и стана великолепен :) Стана много сочен все едно е леко сиропиран. Изпече се много добре,макар че аз сложих още 2 с.л брашно, защото сместа ми се видя прекалено течна.👏 Изяде се за нила време! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05559035073707644856noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-12652215074568773912018-01-03T15:20:05.960+01:002018-01-03T15:20:05.960+01:00Да не си посмяла да се ядосваш за глупости! Не ти ...Да не си посмяла да се ядосваш за глупости! Не ти разрешавам! И само така! като не стане нещо го повтаряш. Да не мислиш, че на мен всичко ми се е получавало от раз? Години са ми трябвали да трупам знания и опит за да бъдат сведени гафовете до минимум. Още си правя грешки, но не толкова. Благодаря ти от сърце и щастлива Нова година|!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-53957113995206114052017-12-31T12:05:01.558+01:002017-12-31T12:05:01.558+01:00Йоли, благодаря за отговора. Не се изпече, стана к...Йоли, благодаря за отговора. Не се изпече, стана клисав, но се изяде. С голямо желание започнах да го правя и всичко спазих ( продуктите ), но явно в печенето нещо сгреших. Пеках на 180* около 50 минути, отгоре стана прекрасен, но вътре - не се изпече.Сложих го в правоъгълна, силиконова форма за кекс с размери 20/11 см. Мисля си, че може би трябваше да го сложа в по-голямата, метална - 25/11 см или във формите за мъфини. Както и да е, не се получи този път, но пак ще опитам. Явно проблема е в печенето. Нищо не му сложих отгоре, защото се ядосах, че не съм го скопосала. <br /> Желая ти една много успешна година, здраве, късмет, радостни моменти, благоденствие, сила, за да посрещаш трудности. Благодаря, че те има и ме правиш по-уверена в кухнята с прекрасните рецепти.ele_barnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-22853223616378407922017-12-30T11:49:55.551+01:002017-12-30T11:49:55.551+01:00Ели, май късно ти отговарям, извини ме. Сигурно ве...Ели, май късно ти отговарям, извини ме. Сигурно вече сте го хапнали. Да, разбира се, че можеш. Но за да ти е мека глазурата е добре да направиш равни количества черен шоколад и течна сметана. Загряваш сметаната до кипване, слагаш вътре натрошения шоколад и разбъркваш до гладкост. Като поизтнине и се сгъсти - заливаш кекса. Това ти препоръчвам, но може би за някой следващ кекс. Извини ме още веднъж за закъснелия отговор. Весели празници и благодаря! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-13360566061536362422017-12-29T11:35:54.927+01:002017-12-29T11:35:54.927+01:00Йоли, в момента кексът се пече, но искам да те пит...Йоли, в момента кексът се пече, но искам да те питам - когато изстине, добре ли е да го залея с разтопен шоколад. Щом го направя, ще ти пиша. Благодаря!ele_barnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-47319085240771395742017-02-06T21:55:37.629+01:002017-02-06T21:55:37.629+01:00Да, разбира се, че може! Ще стане много свежо и вк...Да, разбира се, че може! Ще стане много свежо и вкусно. И с мандарини ще стане чудесно. Само бих намалила лимоновия сок. 60 мл е много за този плод, ще стане доста кисело. Сложи 1 с.л. лимонов сок, а останалото количество, което е зададено като портокалов сок замени с прясно мляко. Просто малко му увеличи количеството, това е. <br /><br />Благодаря ти, ще се радвам, ако кекса ти хареса. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-89916018187160707182017-02-06T13:43:41.538+01:002017-02-06T13:43:41.538+01:00Може ли вместо с портокали да се направи с лимони?...Може ли вместо с портокали да се направи с лимони?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05007820347988625697noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-73315786749185036212017-02-01T18:13:41.340+01:002017-02-01T18:13:41.340+01:00Благодаря ти от сърце, Светле! Много се радвам, че...Благодаря ти от сърце, Светле! Много се радвам, че ти се е получил хубав кекса. Не се чуди, той си е много малък. Виж му продуктите, само 160г брашно има. И точно така, тестото трябва да е по-течно от обикновен какс. Това го прави влажен, не изсъхва. Благодаря ти още веднъж! Имам една много вкусна портокалова тарта, погледни и рецептата, ако искаш. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-65822714178923741562017-01-31T20:15:14.588+01:002017-01-31T20:15:14.588+01:00Здравейте! Имайки много портокали попаднах на Ваша...Здравейте! Имайки много портокали попаднах на Вашата рецепта. Получават ми се нещата обикновено и нямам притеснения да опитвам. Този път обаче.. аз ли нещо не прецених големината на формата или самата смес беше малко, не знам, но не ми се получи толкова въздушен и лек, както при други кексове. Някак си и беше по-течен преди да го сипя във формата.Но пъксе получи по-сочен, което е голям плюс. Не сложих и ядките, може би има значение, не ги обичат моите у дома. Следващият път ще опитам с двойна доза, ще го метна на 180 градуса и вентилатор и към края ще намаля малко температурата за да не го прегоря. Благодаря за рецептата! Имам още много портокали, чак е чудя какво да ги правя... СветланаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-91275201135054797702016-06-08T22:10:41.610+02:002016-06-08T22:10:41.610+02:00Ейй, малко се успокоих, Павлинче. Много се радвам,...Ейй, малко се успокоих, Павлинче. Много се радвам, че се е получил добре кекса. Но още повече, че не се отказваш, въпреки, че не се получи предния път. Това е просто супер! Благодаря ти, много, много ме зарадва! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-74827613208881288932016-06-08T21:48:10.675+02:002016-06-08T21:48:10.675+02:00Йоли, направих кекса отново, и този път се получи ...Йоли, направих кекса отново, и този път се получи наистина перфектен - точно както го описваш. По-тежък е определено, но не и клисав. Проблемът е бил в моята печка - с вентилатор на 180 градуса се изпича по-бързо отвън и вътре остава глетав. Пекох пак с вентилатора, но по-дълго време на 150 градуса и на по-долно ниво. Чувствам, че до утре кексът ще е изчезнал вече :) Благодаря ти за съветите ;) Продължавай да ни радваш с прекрасните си рецепти :)))Павлинаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-72272715020939868382016-06-03T13:24:26.570+02:002016-06-03T13:24:26.570+02:00Благодаря ти за бързия отговор, Йоли! Мисля, че е ...Благодаря ти за бързия отговор, Йоли! Мисля, че е горе-долу както го описваш, но имам съмнения понеже досега съм правила все кексове с олио и това са ми първите с масло, различно се получава. Все пак мисля да пробвам с малко по-ниска температура следващия път и ще споделя дали има разлика ;) Още веднъж, поздравления за прекрасния сайт и страхотните рецепти и снимки!Павлинаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-88186891079672504932016-06-02T22:48:52.217+02:002016-06-02T22:48:52.217+02:00Здравей Павлинче. Много ти благодаря, радвам се, ч...Здравей Павлинче. Много ти благодаря, радвам се, че опита кекса, въпреки, че не е станал според очакванията ти. Абсолютно никъде не бъркаш, такива са и двата кекса. Много са различни от това, което сме свикнали да наричаме "кекс". Брашното е много малко като количество, спрямо в нормалните кексове. Кексът наистина става леко сбит, няма много възкух, но това е маслено тесто. Трябва да е тежко, но крехко и фино. Ако не е такова значи наистина не се е получило добре. Изобщо не сезанимавай да пресяваш брашното, аз никога не го правя. Нито пък вадя яйцата и млякото на стайна температура. Хич не му придиряй толкова. Но точно този кекс за мен е много по-добър от лимоновия от книгата. Лимолоният наистина става сбит, но той е много особен и като рецепта странен е. Портокаловият категорично трябва да стане ронлив, много маслен, крехък и нежен като структура. Без много въздух в него, права си: тежък трябва да е. Но пак казвам, ако не е така, значи наистина не се е получил. Пиши ми, ще се радвам да споделиш по-точно. И отново много ти благодаря. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-6403522827223902642016-06-02T21:22:14.451+02:002016-06-02T21:22:14.451+02:00Здравей, Йоли!
Кексът е супер на вкус, но имам същ...Здравей, Йоли!<br />Кексът е супер на вкус, но имам същия проблем както и при лимоновия кекс от книжката "Сладки ноти". Получи се някак сбит, като клисав, сякаш няма достатъчно въздух и тестото е тежко. Пресях брашното два пъти, млякото затоплих до телесна температура, яйцата със стайна температура, маслото на водна баня. Пекох на 180 градуса с вентилатор, в средата на печката, 40 минути и още 20-25 минути с алуминиево фолио... Къде могат да се объркат нещата освен в печенeто? Въпреки проблемите, и двата кекса са невероятни и ще ги правя докато се получат както трябва :)))Павлинаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-34052065921817270772016-05-19T19:16:10.875+02:002016-05-19T19:16:10.875+02:00Ох, милата ми. Много, много съжалявам да чуя това....Ох, милата ми. Много, много съжалявам да чуя това. Този кекс е с много малко брашно, доста е влажен. Точно това го прави нежен и не му позволява да изсъхне. Само печенето е причината. Трябвало е да го печеш по-дълго време, може би. Да не отваряш вратата на фурната поне до двайстата минута. А после, ако прегаря отгоре да го покриеш с фолио и да го доизпечеш. Това е, просто това е от тежките теста, изискват по-дълго печене. Благодаря ти, че опита, въпреки несполуката. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-67296980226483447682016-05-19T07:36:57.595+02:002016-05-19T07:36:57.595+02:00Здравей, Йоли. Толкова ми хареса рецептата, че от ...Здравей, Йоли. Толкова ми хареса рецептата, че от няколко дни ме сърбяха ръцете. Вчера го направих, но за съжаление не ми се изпече никак добре вътре. Отвън беше перфектен. Кажи ми, моля те на какво може да се дължи? Искам да го направя отново. Мерси. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05003720543531789706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-47429998190211655302016-03-25T09:44:59.126+01:002016-03-25T09:44:59.126+01:00О! Много, много ти благодаря! Толкова се радвам, ч...О! Много, много ти благодаря! Толкова се радвам, че са ви харесали кексчетата. Да са ви сладки на всички!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25506036482232748292016-03-25T09:23:16.559+01:002016-03-25T09:23:16.559+01:00Привет! Вчера изпробвах рецептата, но под формата ...Привет! Вчера изпробвах рецептата, но под формата на мъфини. Единствената грешка, която допуснах беше, че направих половин доза - изядоха се още топли. Благодаря много! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13987218664498166163noreply@blogger.com