tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post3546401137625022034..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Пай с карамелена тикваЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger36125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25103799727755191452019-12-15T17:30:31.781+01:002019-12-15T17:30:31.781+01:00Благодаря ти, Ели. Много се радвам, че ти хареса! ...Благодаря ти, Ели. Много се радвам, че ти хареса! Да, коментарите се публикуват след модериране от моя страна. За съжаление не винаги имам време да седна на компютъра и да прегледам нещата в блога. Извини ме за забавянето. Весели празници ти желая! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25025226966774299562019-12-12T17:38:21.007+01:002019-12-12T17:38:21.007+01:00Йоли, направих пая и стана великолепен! Благодаря ...Йоли, направих пая и стана великолепен! Благодаря ти! Дали ще се публикува сега коментара ми - за втори път пиша?ele_barhttps://www.blogger.com/profile/07126964934050115652noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-89412339079729470232019-11-07T10:38:34.628+01:002019-11-07T10:38:34.628+01:00Здравей и тук, Ели. Писахме си вчера във Фейсбук, ...Здравей и тук, Ели. Писахме си вчера във Фейсбук, но да кажа отново-всяко натурално става. С Филаделфия е най-вкусно, защото сиренето е наистина качествено. Ти прецени. Правила съм пая и с българско, но понякога е солено или пък мирише много на суроватка. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-24103570395471263532019-11-06T17:46:21.660+01:002019-11-06T17:46:21.660+01:00Здравей, Йоли! Моля те, кажи ми какво крем сирене ...Здравей, Йоли! Моля те, кажи ми какво крем сирене използваш, искам да направя пая. Благодаря ти!ele_barhttps://www.blogger.com/profile/07126964934050115652noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25136668112434342022019-02-15T14:56:12.199+01:002019-02-15T14:56:12.199+01:00Нищо не може да е на мой гръб щом ти го правиш, Та...Нищо не може да е на мой гръб щом ти го правиш, Танче. Овациите са само и единствено за теб!И днес ти благодаря от сърце!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-28154793319643520202019-02-14T20:50:46.837+01:002019-02-14T20:50:46.837+01:00Мила Йоли, още един фин, очарователен сладкиш!Полу...Мила Йоли, още един фин, очарователен сладкиш!Получих много овации/малко на твой гръб, но аз винаги посочвам първоизточника!:)/Поздрави, благодарности и прегръдки!Таня<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-41524312043001479912019-02-11T09:59:25.713+01:002019-02-11T09:59:25.713+01:00Става идеално, Танче. 24 са си супер. Ще се радвам...Става идеално, Танче. 24 са си супер. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти. И страшно се радвам, че опита лешниковия чийзкейк!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-14994355054904895702019-02-10T19:07:33.950+01:002019-02-10T19:07:33.950+01:00Писах няколко коментара, но за съжаление не се пуб...Писах няколко коментара, но за съжаление не се публикуват:(...още веднъж искам да попитам: посочените продукти могат ли да се използват за тава с диаметър 24 см или трябва да се преизчислят?Благодаря и позрави!ТаняAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-88414395621973263502019-02-10T14:23:30.449+01:002019-02-10T14:23:30.449+01:00Здравей,Йоли!Понеже нямам форма за пай,искам да по...Здравей,Йоли!Понеже нямам форма за пай,искам да попитам посочените продукти стават ли за кръгла тава с диаметър 24 см или или ще трябва мъжът ми да ги изчислява по формула както стана с Лешниковия чийзкейк?:)Ще се радвам да получа отговор, поздрави!ТаняAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-55189499253328146412017-10-20T22:38:34.331+02:002017-10-20T22:38:34.331+02:00Благодаря ти, Гале. Много се радвам, че ти хареса ...Благодаря ти, Гале. Много се радвам, че ти хареса този сладкиш. И благодаря, че ми обърна внимание за пропуска. Веднага ще добавя захарта. Ами кгога се слага ... докато правиш маслените трохи. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-33597616527888776152017-10-15T15:22:25.822+02:002017-10-15T15:22:25.822+02:00Пая е фантастичен,както и всички торти, които съм ...Пая е фантастичен,както и всички торти, които съм опитвала. Имам един въпрос в тестото кога се слага захарта, че не си написала. А само като коментар мога да кажа, че аз сложих орехи и в тиквата още малко захар.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10353413777068801147noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-29905318210742889212016-12-12T16:50:40.650+01:002016-12-12T16:50:40.650+01:00Благодаря ти Миглена. Много се радвам, че ти е хар...Благодаря ти Миглена. Много се радвам, че ти е харесал сладкиша. Весели празници ти желая! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-6196471476072349512016-12-09T09:20:50.986+01:002016-12-09T09:20:50.986+01:00Невероятен сладкиш, Йоли! Просто се пристрастихме....Невероятен сладкиш, Йоли! Просто се пристрастихме... Единствено замених бялото брашно с кимецво и бялата захар с кафява. Божествен! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08485620360578889479noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-24699024870149555652015-11-26T20:00:31.636+01:002015-11-26T20:00:31.636+01:00Ето това е! Много, много се радвам, Сиси! Благодар...Ето това е! Много, много се радвам, Сиси! Благодаря ти отново за доверието! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-34644714171265499632015-11-25T20:08:47.325+01:002015-11-25T20:08:47.325+01:00Е, Йоли... Както и си знаех щом е от теб съветът -...Е, Йоли... Както и си знаех щом е от теб съветът - получи се! Може би ги изтървах 1 идея понеже не ми беше прозрачен капакът и стегнаха леееко повече, но инак съм много доволна - няма вече изгорял белтък и твърд жълтък (като в дюнерджийница...) Много ти благодаря! Знам си аз,че пърженето не е проста работа. Толкова сложни тестени, например умея да правя, а дойде ли до 1 просто пържене на яйца, картофи или тиквички е ужас. :-))) Това е една от причините, поради която почти никога не пържа <br />Е, пак надобрях с теб! Благодаря! :-)<br />СисиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25454620391877363612015-11-25T08:48:51.841+01:002015-11-25T08:48:51.841+01:00Ооо хаха! Еее, каква приятна изненада! Ура! Много...Ооо хаха! Еее, каква приятна изненада! Ура! Много благодаря! Непременно ще пробвам! От години съм катастрофа с яйцата. Нямам търпение! <br />Да,да,да, доверявам се и пиша! Обещано! :) Прегръдки и успешна сряда!<br />С.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-27041911271830015662015-11-24T15:07:21.317+01:002015-11-24T15:07:21.317+01:00Ще ми се довериш ли още веднъж, Сиси? Сложи в тига...Ще ми се довериш ли още веднъж, Сиси? Сложи в тиган 1 с.л. олио или зехтин и , с.л. масло. Чукни в тигана яйцата. Намали силата на огъня до средна. Налей в тигана сало 1 с.л. вода и го захлупи с капак. След няколко минутки ще имаш перфектни яйца на очи. С идеално коагулиран белтък и течен жълтък. После си ги посоли или си сложи подправки, които обичаш. Това е. Опитай и ми пиши после, става ли? Прегръдки!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-13723062151540826962015-11-22T23:35:39.496+01:002015-11-22T23:35:39.496+01:00Голямо благодарско, мила Йоли! Скоро ще повторя па...Голямо благодарско, мила Йоли! Скоро ще повторя пая за посрещането на скъпа гостенка, на която й се дояде като й споделих миналата садмица, че съм го правила. :))) Непременно ще ти споделя какво ще сътворя с карамела! Две неща ми се опъват в кухнята - той и яйцата на очи (ама като хората, де) хаха.<br />Маргаринът си е гадна работа за мен, никога не помирисвам . Попитах заради химичнатв реакция, защото си помислих, че растителна и животинска ще реагират различно при смесването с карамела. :-)<br />До скоро!<br />И всичко най-най добро!!!<br />СисиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-43856103829326630752015-11-21T17:40:15.451+01:002015-11-21T17:40:15.451+01:00Сиси, нямаш нужда от кураж ти. Справяш си се идеал...Сиси, нямаш нужда от кураж ти. Справяш си се идеално с всичко и без него. Захарта трябва да е напълно разтопена и карамелизирана. Само я дебни да не прегори, че много бързо става тази беля. Отдръпни я от котлона и чак тогава налей горещата сметана. Наливай бавно и внимателно. Независимо, че наливаш горещо към горещо, температурата е ужасно висока и сместа започва да кипи. Ако налееш сметаната наведнъж има опасност да ти зкипи и недай Боже и ти да се изгориш лошо. След това разбъркай и отново върни на котлона. Намали силата на огъня и бъркайки вари сместа докато започнат да се обръзуват по повърхността плътни мехурчета. Това е. И да, винаги препоръчвам животинска сметана. Растителната е всъщност течен маргарин. Сама си направи извода какъв продукт е. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-86600789167339670022015-11-21T17:36:36.128+01:002015-11-21T17:36:36.128+01:00Така де, нали ти казвам, и аз рядко го ползвам тоз...Така де, нали ти казвам, и аз рядко го ползвам този боб. Ама като е по рецепта, ей на, написах го. Благодаря ти още веднъж! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-89116261429745810672015-11-21T13:01:40.070+01:002015-11-21T13:01:40.070+01:00Ясно! Благодаря за отговора! Еми и без боб стана п...Ясно! Благодаря за отговора! Еми и без боб стана при мен и отдавна и се изяде даже без рекламации. :)))<br />С.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-43453500623008320652015-11-21T12:59:12.976+01:002015-11-21T12:59:12.976+01:00Здравей, Йоли!
Много благодаря за съвета! Т.е. сл...Здравей, Йоли! <br />Много благодаря за съвета! Т.е. слагам захарта и чак след като започва да покафенява слагам горещата сметана ли? Или когато хапочва да се карамелизира вече? Сметаната има ли значение дали е растителна или животинска? Благодаря много за куража! <br />Хубав уикенд,<br />СисиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-15384642667599986182015-11-19T20:38:54.292+01:002015-11-19T20:38:54.292+01:00Сиси, това се нарича "сляпо печене". Пра...Сиси, това се нарича "сляпо печене". Прави се за да не се надига маслената основа по време на печенето. Но и без боб става, аз рядко ползвам. Просто рецептата е такава и затова съм го написала. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-43859861793507306312015-11-19T20:37:40.290+01:002015-11-19T20:37:40.290+01:00Много се радвам, че ти хареса, Сиси. Да ви е сладъ...Много се радвам, че ти хареса, Сиси. Да ви е сладък пая на всички! Благодаря ти за доверието! <br /><br />В случая е нормално нака да стане, защото става топлинен шок между студено и горещо. После на бавен огън всичко се разтапя, но наистина може да стане на буца. Опитай следващият път с течна сметана. Но непременно я загрей до кипване прееди да я сипеш в карамелизираната захар. Ще се получи добре, сигурна съм.<br />Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-24062544488540366742015-11-19T12:27:09.117+01:002015-11-19T12:27:09.117+01:00П.С.Исках да попитам и каква е функцията на бобови...П.С.Исках да попитам и каква е функцията на бобовите зърна за печенето? Аз нямах и пекох само с хартия... Как щеше да се получи със зърната? <br />Благдаря!<br />СисAnonymousnoreply@blogger.com