tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post3716033477756989128..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Червено кадифеЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger57125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-85388820776863776252020-04-06T10:03:10.371+02:002020-04-06T10:03:10.371+02:00Благодаря сърдечно! Радвам се, че тортата ти харес...Благодаря сърдечно! Радвам се, че тортата ти харесва.<br />Да, спокойно може да се покрие с фондан. Може да се ползва и този крем, но нека пластът е възможно най-тънък, просто колкото да се заравни тортата и да има по какво да залепне фондана. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-76001090642234632342020-04-02T20:26:02.856+02:002020-04-02T20:26:02.856+02:00Здравейте,тортата ви е страхотна,правила съм я пон...Здравейте,тортата ви е страхотна,правила съм я поне 8 пъти,но срга се чудя дали мога да я покрия с фондан и без маслен крем,а да я измажа с нейния си.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17170098013760805336noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-56613372647416574282016-12-23T09:22:24.174+01:002016-12-23T09:22:24.174+01:00Много си мила, Мими. Благодаря ти от сърце! Ще се ...Много си мила, Мими. Благодаря ти от сърце! Ще се радвам, ако и тази торта ти хареса. <br /><br />Аз винаги режа всичките си торти с топъл подсушен нож. Само така винаги става добър разрез. Няма значение каква е тортата и с какво е покрита. Приятно майсторене и весели празници! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-27751936805889007462016-12-20T22:12:13.506+01:002016-12-20T22:12:13.506+01:00Здравей,Йоли, това е поредната торта, която съм си...Здравей,Йоли, това е поредната торта, която съм си наумила да направя за тази Коледа. Вече не си спомням колко рецепти съм изпробвала от твоите и всички са перфектни. Купих си днес и марципан . Искам да те питам, за да се получат хубави парчета при разрязване с топъл или студен нож се реже? Четох всякакви коментари, но специално за марципана не разбрах. <br />А като я направя ще ти се похваля със снимки. Аз обикновено снимам всички вкусотии, които сътворявам с "твоя помощ". Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09818470975718581962noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-58012761855643763692016-12-16T22:27:12.897+01:002016-12-16T22:27:12.897+01:00Здравей. Не се притеснявай, много лесно става. Сла...Здравей. Не се притеснявай, много лесно става. Слагаш малко боя в марципана и го месиш като тесто докато се оцвети равномерно. Като го месиш , прави го с пудра захар или нишесте, тъй като от топлината на ръцете се размеква и започва да лепне. А бляскавият ефект е от хранително прахообразни бои, които са като гримове. Основният цвят е прахообразна вода, разтворена в малко спирт. После може да се нанесе с четка. Ще се радвам, ако тортата ти хареса. Благодаря. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-67808216951334226462016-12-14T12:28:28.694+01:002016-12-14T12:28:28.694+01:00Здравей Йоли ,
мисля да направя скоро тази торта,...Здравей Йоли , <br />мисля да направя скоро тази торта, имам бадемов марципан , но не знам как да го оцветя . Бих искала да ми кажеш как постигна този бляскав ефект , много ми харесва? Основният червен цвят кога го нанасяш и с каква боя( гел или прахообразна?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25868502041779498432016-12-04T15:14:53.060+01:002016-12-04T15:14:53.060+01:00Здарвей и от мен. Ще се радвам, ако тортата ти хар...Здарвей и от мен. Ще се радвам, ако тортата ти хареса. Няма никакъв проблем, просто изпечи блатовете по отделно един след друг.Благодаря за доверието и весели празници. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-69483966108177460952016-12-03T15:41:17.845+01:002016-12-03T15:41:17.845+01:00Здравейте,
много ми харесва рецептата и бих искала...Здравейте,<br />много ми харесва рецептата и бих искала да я наравя, но имам следният проблем, че фурната ми е малка и немога да изпека едновременно два блата какво би могло да се направи в такъв случай?<br /><br />Поздрави!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-28912335809976869202014-12-14T17:54:21.935+01:002014-12-14T17:54:21.935+01:00Много се радвам, че ти допада тортата. На мен ми е...Много се радвам, че ти допада тортата. На мен ми е малко суха, но може да се сиропира и ще стане добре.<br /><br /><br />Ще се радвам, ако вече следиш и пишеш в сайта ми www.yoli.bg, тъй като тук повече няма да публикувам нови рецепти. Благодаря за разбирането. Весели празници!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-27733347314232172502014-12-13T10:32:06.150+01:002014-12-13T10:32:06.150+01:00Прекрасна торта!Прекрасна торта!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-2632652694494959892014-12-01T21:54:11.383+01:002014-12-01T21:54:11.383+01:00О, колко си мила! Така се радвам, че ти е харесала...О, колко си мила! Така се радвам, че ти е харесала тортата. За да съм честна ще ти кажа, че на мен не ми е много любима. Някак си ми е суха и леко безвкусна. Но е толкова популярна, че нямаше как да не я пробвам и аз.Мисля, че идеята ти да олекотиш крема е повече от вълшебна! Точно така! Ще стане много по-хубава. Благодаря ти за това. Ще се радвам, ако ми пишеш вече в сайта www.yoli.bg. Тук в блога няма да има повече нови рецепти и затова те каня да ги следиш там. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-44397280904319484072014-11-30T15:41:14.485+01:002014-11-30T15:41:14.485+01:00Здравейте, Йоли :) Изключителна торта е това...Нап...Здравейте, Йоли :) Изключителна торта е това...Направих я за рождения ден на мъжа ми и стана прекрасна! Е, с украсата имам още много да се уча, но пак стана чудесна. Исках да Ви питам, дали ако променя малко пропорциите на крема, ще има проблем? Малко тежичък ни дойде, та се чудех дали ще е ок, ако сложа малко повече течна сметана и по-малко Филаделфия? Благодаря Ви, за прекрасните рецепти и за идеите, които давате и наистина се радвам, че Ви има!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-81109584873376212832014-03-11T21:47:02.680+01:002014-03-11T21:47:02.680+01:00Лили,наистина има леко клисав вкус,не е торта с на...Лили,наистина има леко клисав вкус,не е торта с най-пухкавите блатове на света.Но по-скоро е от това,че са маслени,а не е от разбиването.Нищо особено няма при приготвянето,съвсем стандартно е всичко.Не си сгрешила в нищо,просто си е такава рецептата.Иначе аз разбивам масло на стайна температура.С пудра е по-добре,абсорбира се много бързо,отколкото с кристална захар.Но пак казвам,рецептата е такава.Има много варианти на тази торта,в цял свят се прави.Може да погледнеш в нета и за нещо друго.Лично на мен не ми е най-любимата торта,няма какво да те лъжа.Благодаря ти,че опита.Надявам се все пак да ви е харесала.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-8585369460238860372014-03-10T11:51:58.417+01:002014-03-10T11:51:58.417+01:00Каква точно сладкарска сметана се използва?Каква точно сладкарска сметана се използва?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-42200373928161429502014-03-06T12:08:31.784+01:002014-03-06T12:08:31.784+01:00Здравейте, Йоли, направих тортата, но се получи мн...Здравейте, Йоли, направих тортата, но се получи много леко клисава. На вид не личи, но в устата леко се маже. На какво може да се дължи това? Според мен не се разби добре маслото със захарта. Не се получи пухкав, а доста гъст крем. Мислех, че маслото е студено и пробвах да го стопля, но пък тогава то се втечни, пак го охладих и пак разбивах ... Има ли някаква тънкост при правенето на този блат - колко да е топло маслото, на каква мощност на миксера да се разбива? Ако използвам пудра захар дали няма да стане по-лесно на крем? Блатовете ме се получиха по около 1.3 см. във форма с диаметър 26 см.<br />Като вкус тортата е невероятна! Не съм я сиропирала допълнително и не беше суха. ЛилияAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-51460917394259871012014-02-04T15:50:03.889+01:002014-02-04T15:50:03.889+01:00Ох,Йоли,много благодаря за бързия отговор!Помислих...Ох,Йоли,много благодаря за бързия отговор!Помислих,че пак нещо не съм разбрала...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-52403535964990451172014-02-03T18:31:06.984+01:002014-02-03T18:31:06.984+01:00Не мила,изобщо не го мисли.Много е приятно когато ...Не мила,изобщо не го мисли.Много е приятно когато е леко солено.Не търси напълно безсолно,няма да намериш.Само рикотата е абсолютно натурална,но тя е друг вид сирене.Давай с това,на което пише натурална Филаделфия.А може и наше българско крем сирене да купиш.Аз в момента съм направила чийз кейк с него,става чудесно,това,че е леко солено го прави още по-апетитно.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-31675378641534730852014-02-03T13:48:53.996+01:002014-02-03T13:48:53.996+01:00Здравей Йоли!
Имам въпрос относно крем сирене Фила...Здравей Йоли!<br />Имам въпрос относно крем сирене Филаделфия.Това,което купувам /оригинал/ пише,4е има сол.Другия вид,който съм виждала е лайт,в който също има сол.Да не би да има трети вид,в който да няма никаква сол?Заради това,когато в рецепти видя крем сирене го избягвам и заменям с извара и заквасена сметана.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-66167175276007074162014-01-24T20:02:30.993+01:002014-01-24T20:02:30.993+01:00Здравей Ани.Благодаря ти за доверието,много се рад...Здравей Ани.Благодаря ти за доверието,много се радвам,че опита тортата.Тя наистина е впечатляваща като вид.Мисля,че няма да има проблем тортата да е на 3 етажа.Блатът е сух,стегнат е,и ако не го сиропираш всичко ще е ок.Все пак ще трябва да сложиш по-малко крем за да стои стъбилно,но тази торта така и така е с по-малко крем от много други.Опитай,само така ще разбереш.Благодаря ти отново,много ме зарадва!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-72212255879444802902014-01-24T20:02:17.110+01:002014-01-24T20:02:17.110+01:00Здравей Ани.Благодаря ти за доверието,много се рад...Здравей Ани.Благодаря ти за доверието,много се радвам,че опита тортата.Тя наистина е впечатляваща като вид.Мисля,че няма да има проблем тортата да е на 3 етажа.Блатът е сух,стегнат е,и ако не го сиропираш всичко ще е ок.Все пак ще трябва да сложиш по-малко крем за да стои стъбилно,но тази торта така и така е с по-малко крем от много други.Опитай,само така ще разбереш.Благодаря ти отново,много ме зарадва!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-67025428506296114392014-01-24T19:46:29.467+01:002014-01-24T19:46:29.467+01:00Здравейте Йоли! Исках да ви благодаря, за вкусната...Здравейте Йоли! Исках да ви благодаря, за вкусната торта! Приготвих я за рожденият ден на съпругът ми и всички (около 30-на гости), бяха силно впечатлени. Искам да ви попитам, дали е възможно от тази рецепта, да бъде наппавена триетажна торта? Тоест, поради естеството на крема, дали това е възможно и има ли възможност от пропадане на етажите, въпреки вграждането на подпори? Ще съм ви изключително благодарна, ако можете да отговорите на въпросите ми! С уважение, Анита!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10053811732492347164noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-9099003996288102542013-06-25T09:25:24.866+02:002013-06-25T09:25:24.866+02:00Лорче,няма никакво значение с какво ще я измажеш,с...Лорче,няма никакво значение с какво ще я измажеш,стига то да не е водно.Тоет,ако крема ти не е достатъчно гъст или маслен ще разводни фондана и той ще се разтече.Можеш дори и с конфитюр да намажеш.Сама прецени гъстотата и влажността на крема.Аз мисля, че няма да има проблем, просто не слагай много дебел слоя, а само колкото да я изравниш добре преди да я покриеш.Успех и благодаря.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-78936436135139570752013-06-24T13:48:43.308+02:002013-06-24T13:48:43.308+02:00Йоли, мисля да правя тази торта. Според теб, ако и...Йоли, мисля да правя тази торта. Според теб, ако измажа цялата торта с крема , мога ли да покрия с фондан? Или отвън трябва да е измазана с маслен крем и после фондан? <br />Поздрави,<br />Лора ЙовчеваAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-26515699489016449832013-05-02T12:13:11.415+02:002013-05-02T12:13:11.415+02:00Здравей Сибила.Какво да ти кажа .. аз не я сиропир...Здравей Сибила.Какво да ти кажа .. аз не я сиропирах,направих я така,както си трябва по рецепта.Това е много известна торта,прави се в цял свят.Лично на мен ми е малко в повече "американска" на вкус.Суха е,но тестото не е твърдо,леко и пръхкаво е.Прочети ако искаш коментарите по-горе.Някои са я сиропирали и се е получило добре.Кафе не мисля,че ще е добре заради цвета.Тортата трябва да си остане червена.Незнам наистина,въпрос на вкус е какво обичате.Принципна на тази торта не и отива да е мокра,просто по рецепта си е суха.Благодаря ти и весели празници.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-22509922622627335302013-05-02T09:59:30.859+02:002013-05-02T09:59:30.859+02:00Здравей Йоли искам да те попитам самата торта без ...Здравей Йоли искам да те попитам самата торта без сироп не става ли малко суха и дали ще стане добре тортата ако се сиропира , някакви идеи евентуално за сиропа (аз си мислех за кафе) :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14768212335525558839noreply@blogger.com