tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post3748628467346580243..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Бананов сладоледЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-28426191600980632132016-07-31T08:16:50.620+02:002016-07-31T08:16:50.620+02:00Здравейте, получи се наистина вкусен сладолед. Отн...Здравейте, получи се наистина вкусен сладолед. Относно приготвянето....не съм начинаещ в готвенето и се зачудих доста на - да е като палчинково тесто - но, няма значение. Явно трябва да се чете между редовете понякога и да не се осланя човек само и едниствено на написаното. Да, въпрос на импровизация е....И отново съвет към всички, които ти пишат (предполагам че са начинаещи) - споделяйте си тайминга за приготвянето на отделните стъпки от рецептата, за да не стане така че някой да го подведе (като цяло) времето за изпълнението на цялата рецепта....и ако очакваш гости и не си прецениш времето.....е, дано наблизо има ресторант :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06748775417591245012noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-39375088759720188592016-07-30T14:04:03.353+02:002016-07-30T14:04:03.353+02:00Здравей. Много се надявам да се е получил вкусен с...Здравей. Много се надявам да се е получил вкусен сладолед. Със сигурност отговарям късно и може би сладоледа отданва е изяден. Първо да ти благодаря за доверието. Имаш право, може би трябват повече подробности понякога. Специално за този крем: той няма как да се сгъсти кой знае колко много. Трябва да е като палачинково тесто, не очаквай, че ще стане гъст като крем с брашно или нишесте. Аз съм го написала това, наистина незнам колко време е нужно, но със сигурност всеки крем на водна баня се вари много по-дълго, отколкото без нея. Просто температурата е много слаба, това е. Ще се радвам да напишеш подробно как се е получил при теб. Благодаря ти отново. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-20914876575899340162016-07-30T11:59:45.138+02:002016-07-30T11:59:45.138+02:00Здравейте, почнах сладоледа.....колко време се вар...Здравейте, почнах сладоледа.....колко време се вари крема на водната баня, за да се сгъсти? Дотук бъркам вече 40 мин! Хубаво е, че коментирате рецептата или приготвения вече продукт, но....коментирайте и самия процес на приготвяне и колко време ви е отнело, тъй като Йоли дава само основните насоки, а понякога, мисля, е добре да си помагаме с кое колко в дълго като време за приготвяне! Ще пиша, когато е готов с тайминг за всяка част от приготвянето.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06748775417591245012noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-55230985994441376522016-06-16T22:35:10.432+02:002016-06-16T22:35:10.432+02:00Много се радвам, че ти хареса. Въсщност, поздравле...Много се радвам, че ти хареса. Въсщност, поздравленията са за едно мило младо момиче, от което научих рецептата. И за теб, че я опита.Благодаря ти отново. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-47795123711753164482016-06-16T17:21:20.739+02:002016-06-16T17:21:20.739+02:00Страхотна рецепта, благодаря ти :)Страхотна рецепта, благодаря ти :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-48092153464700250742014-04-27T20:59:55.647+02:002014-04-27T20:59:55.647+02:00mersi mnogo, poneji imam machina no ne sam e probv...mersi mnogo, poneji imam machina no ne sam e probvala ot lipsva na vreme ste q izprobvam sega s tazi receptaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11089220413246912681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-74186848133919006272014-04-27T09:20:02.286+02:002014-04-27T09:20:02.286+02:00Още по- хубаво ще стане в машина. Аз просто нямам....Още по- хубаво ще стане в машина. Аз просто нямам. Яйцата се разбиват на водна баня само за да не са сурови жълтъците. Сама прецени , ако това не те притеснява просто ги рабий на гъст крем със захарта, смеси с останалите продукти и сипвай всичко в машината. Благодаря ти, да ви е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-26863370285737687802014-04-26T16:42:33.371+02:002014-04-26T16:42:33.371+02:00zdravei yoli kakto vinagi 4udesni recepti, iskam d...zdravei yoli kakto vinagi 4udesni recepti, iskam da popitam ako go napravq vav ured za sladoled dali ste stane i trqbvali da svarq smesta na vodna banq ili prosto vsi4ki sastavki gi slagam v ureda.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11089220413246912681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-72228805961093593642013-06-05T18:29:00.338+02:002013-06-05T18:29:00.338+02:00О,мила,просто ги махаш и това е.Непременно сложи е...О,мила,просто ги махаш и това е.Непременно сложи една кутийка кондензирано мляко вместо млечния крем с яйца и готово.Ще е чудно!Да ви е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-3101803471193428882013-06-05T00:38:09.529+02:002013-06-05T00:38:09.529+02:00Здравеи Йоли. Чудесен блог и невероятно вкусни рец...Здравеи Йоли. Чудесен блог и невероятно вкусни рецепти, вече сам пробавала някои от тях . Исках да те помоля да ни дадеш предлойение за домашен сладолед без яица . Дали ще е пак толкоюа вкусен :) благодаря и много успехи :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-10299082110959426452013-05-18T17:33:59.106+02:002013-05-18T17:33:59.106+02:00Ще стане,Боби.Трябва да го разбиваш редовно с микс...Ще стане,Боби.Трябва да го разбиваш редовно с миксер,ако нямаш машина за сладолед за да не стане на кристали.Бананите са по-плътен плод,в ягодите има много вода и наистина трябва по време на замръзването за разбиеш отново с миксер няколко пъти сладоледа.Успех.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-15192604002728260752013-05-17T20:37:27.208+02:002013-05-17T20:37:27.208+02:00Вместо банани сложа ягоди ще стане ли?
Вместо банани сложа ягоди ще стане ли?<br />Bobinkahttps://www.blogger.com/profile/05060421544502750139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-13134996993075060102012-07-11T22:00:18.293+02:002012-07-11T22:00:18.293+02:00Нат,много се радвам! Да не забравим да благодарим ...Нат,много се радвам! Да не забравим да благодарим на Креми за този чуден сладолед.Аз съм само един изпълнител и наистина реших да споделя нейната рецепта с вас.Благодаря ти от мое и нейно име, мила.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-41191136542217094362012-07-11T21:35:36.208+02:002012-07-11T21:35:36.208+02:00Благодаря ти,Йоли че сподели този рецепта! Направи...Благодаря ти,Йоли че сподели този рецепта! Направих сладоледа и току що го опитах.Вълшебство!Под Гъбкатаhttps://www.blogger.com/profile/09152597863750419365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-29079435387344476802012-06-30T14:10:22.424+02:002012-06-30T14:10:22.424+02:00Ох,няма мила.Май и аз пак ще правя.Давай и ти. Б...Ох,няма мила.Май и аз пак ще правя.Давай и ти. Благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-49023416372854731722012-06-30T11:31:38.368+02:002012-06-30T11:31:38.368+02:00ima li oşte sladolet ili da si go napravya sama,mn...ima li oşte sladolet ili da si go napravya sama,mnogo hubava ideya,bravo na momiçeto.MAZEShttps://www.blogger.com/profile/10504767068597398318noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-36564981863246630862012-06-28T21:25:58.449+02:002012-06-28T21:25:58.449+02:00Непременно! Така или иначе без сладолед, жегите ще...Непременно! Така или иначе без сладолед, жегите ще ни довършат;)Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-60467116695897632522012-06-28T15:33:57.578+02:002012-06-28T15:33:57.578+02:00Много ти благодаря Габи! Радвам се,че го опитахте...Много ти благодаря Габи! Радвам се,че го опитахте и ви се хареса. Наистина направи двойно следващият път. <br /><br />Ели,тук не се разбива единствено заради богатите на въглехидрати банани.Просто става плътен сладолед с тях.При останалите плодове има много голямо водно съдържание и е задължително да се разбиват за да няма кристали.При банановия сладолед пак има кристалчета,но са в пъти по-малко. <br /><br />Шоколадов сос правя по най-лесния начин. Кипвам малко сметана, слагам в нея начупен шоколад и бъркам.Един вид ганаш е това.Гъстотата сама определям.Като ми се види гъсто слагам малко сметата, или пък обратното. При карамеления първо карамелизирам 1 ч.ч. захар. След това наливам гореща течна сметана, че много кипи и е направо опасно. пак така действам, на око.Ако е гъст соса го разреждам, а ако е много рядък го оставям малко да поизври.Това е.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-67834251318041285762012-06-28T15:12:08.340+02:002012-06-28T15:12:08.340+02:00Да се отчета и аз с един брой направен сладолед :)...Да се отчета и аз с един брой направен сладолед :) Много е вкусен! Има само един недостатък ... малко се оказа като количество :) За другият път ще е двойна или тройна доза :) Поздрави!Габиhttps://www.blogger.com/profile/08140687375153570525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25251020642219726102012-06-28T13:24:53.724+02:002012-06-28T13:24:53.724+02:00Здравей Йоли,ако сладоледа е с други плодове пак л...Здравей Йоли,ако сладоледа е с други плодове пак ли няма да има нужда от периодично разбиване докато се замразява, защото в другата ти рецепта го разбивахме. Би ли написала ти ли си правиш шоколадовия и карамелен сос и как.<br />Поздрави, ЕлиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-829554081856327732012-06-27T17:34:29.383+02:002012-06-27T17:34:29.383+02:00Благодаря ти много Вероника.Радвам се,че го оцени....Благодаря ти много Вероника.Радвам се,че го оцени.Наситина е лесен,полезен и съвсем истински.Да ви е сладко и разхладително!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-60196890761502313022012-06-27T16:12:21.886+02:002012-06-27T16:12:21.886+02:00И аз направих сладоледа. Снощи го приготвих и в мо...И аз направих сладоледа. Снощи го приготвих и в момента го дегустираме:) Много е хубав, има свеж и плътен млечен и бананов вкус. И е по-полезен от купения, тъй като няма химия, а и използвах домашни яйца за крема:) Страхотна идея. Другият път може да пробвам с ягоди или други плодове.<br />Поздрави, ВероникаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-76468337143335763852012-06-25T21:18:17.541+02:002012-06-25T21:18:17.541+02:00Благодаря на всички! Заслугата е изцяло на Кремена...Благодаря на всички! Заслугата е изцяло на Кремена. Аз просто съм един изпълнител.Затова този път с радост ще предам аплодисментите ви на нея.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-7985880788993648402012-06-25T17:13:16.632+02:002012-06-25T17:13:16.632+02:00Изкусително вкусно! :)Изкусително вкусно! :)Ева Тоневаhttp://www.evatoneva.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-39635199134312409372012-06-25T14:40:33.498+02:002012-06-25T14:40:33.498+02:00Ооо,с Мина днес сте просто нетърпимо изкушаващи,Йо...Ооо,с Мина днес сте просто нетърпимо изкушаващи,Йоли!Още един умопомрачителен сладолед!Ще сънувам сладолед тази нощ,усещам,страхотен е!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.com