tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post3880126036227280149..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Кокосови блокчета - БаунтиЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger39125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-91646169335856153982018-11-05T12:27:11.641+01:002018-11-05T12:27:11.641+01:00Благодаря ти за интереса, Тони. Надявам се домашно...Благодаря ти за интереса, Тони. Надявам се домашното Баунти да ви хареса. Да, мисля, че може спокойно да замениш с мед. Даже няма нужда много да го загряваш. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-216471368429752472018-11-02T09:43:02.804+01:002018-11-02T09:43:02.804+01:00Здравейте, Йоли,
Ето, че почти десет години след п...Здравейте, Йоли,<br />Ето, че почти десет години след публикуването на тази прекрасна рецепта,и аз стигнах до нея :) Много обичам Баунти, но се старая да се въздържам... по обясними причини. Освен това, съпругът ми е с диабет и гледам да не правя често сладки неща, а когато ги правя, заменям захарта със стевия или мед. Та по тоя повод се питах дали не може да се замени захарта с мед в тази рецепта...Tonyhttps://www.blogger.com/profile/03203577503579969656noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-45949002592248422872018-03-20T22:21:02.470+01:002018-03-20T22:21:02.470+01:00Сметаната винаги е само една-млечна. Друг продукт ...Сметаната винаги е само една-млечна. Друг продукт с това име няма. Без значение е каква ще е марката. Нужен ти е само този млечен продукт. Така че, просто купи от магазина течна сметана за разбиване, независимо кой я е произвел. Ще се радвам да опиташ. Благодаря. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-89877121085261283782018-03-20T11:03:45.238+01:002018-03-20T11:03:45.238+01:00Каква сметана да използвам ?
Каква сметана да използвам ?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25362968306227740752016-08-28T20:46:31.161+02:002016-08-28T20:46:31.161+02:00Много се радвам, Ил. Благодаря ти. Много се радвам, Ил. Благодаря ти. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-22636442056735032892016-08-28T07:05:32.763+02:002016-08-28T07:05:32.763+02:00И аз ги направих, страшно са вкусни!!!И аз ги направих, страшно са вкусни!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12181914784627218783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-66609851894340196022014-06-17T00:04:23.309+02:002014-06-17T00:04:23.309+02:00Пак си намерих нещо ново при феята... Добре, че бе...Пак си намерих нещо ново при феята... Добре, че беше Траяна да направи баунти по рецептата ти, че да установя тази красота и вкусотия. И то чак от далечната 2009!!! Поздравления. Ти явно си си родена експерт! :)Тикиhttp://www.cookingtiki.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-36246039115380359802014-05-06T21:54:00.617+02:002014-05-06T21:54:00.617+02:00Мисля,че ще стане с кондензирано мляко.Само да зна...Мисля,че ще стане с кондензирано мляко.Само да знаеш,че ще е доста сладко.Тъй като незнам какви точно трябва да са пропорциите,препоръчвам ти да сложиш 1 кутийка и малко масло към нея.След това постепенно добавяй кокоса и бъркай докато ти хареса сместа като плътност.Сама ще я усетиш,трябва да ти се поддава подпръстите за обработка.Като стиснеш да усетиш,че ще може да направиш бонбон.Има само един начин - опитай.Ако искаш като начало направи 1/2 от млякото,ей така за проба.Ще чакам с нетърпение да кажеш какво се е получило.Успех и благодаря.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-74394106840956462622014-05-06T18:15:29.726+02:002014-05-06T18:15:29.726+02:00Здравей Йоли :) Искам да те попита може ли да изп...Здравей Йоли :) Искам да те попита може ли да използвам подсладено кондензирано мляко,вместш течна сметана ?!?И ако може колко мл.кондензирано мляко трабва да сложа?!?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-19818682934845260172014-05-01T07:23:01.655+02:002014-05-01T07:23:01.655+02:00Не знам мила. Нямам представа какво ще стане с кок...Не знам мила. Нямам представа какво ще стане с кокосово мляко. По- скоро не. То е много рядко, като вода е. Придават в кутии кокосова сметана, тя е по- гъста, но и там има консерванти. Не искам да те заблуждавам с категоричен отговор. Ако искаш опитай.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-31622287104686224842014-04-29T13:21:05.138+02:002014-04-29T13:21:05.138+02:00Здравей Йоли,
Много ми се иска да пробвам тази ре...Здравей Йоли, <br />Много ми се иска да пробвам тази рецепта, но като цяло ме смущават консервантите в сметаните. Може ли вместо сметана да се използва кокосовото мляко отделено от стърготините на ореха /домашно приготвено/? <br />СтелаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-85649512589880457922014-03-11T22:10:23.759+01:002014-03-11T22:10:23.759+01:00О, да,чудесно ще стане даже.Просто ще е неутрално ...О, да,чудесно ще стане даже.Просто ще е неутрално на вкус,иначе ще стегне добре.Сложи си същия грамаж като кравето масло.чудесна идея,благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-65046534367126254412014-03-06T18:27:01.337+01:002014-03-06T18:27:01.337+01:00Здравей, Йоли! Мога ли да сложа кокосово масло вме...Здравей, Йоли! Мога ли да сложа кокосово масло вместо краве и колко според теб? Разбира се, че всичко е въпрос на вкус, но бих искала твоето професионално мнение. Благодаря! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-10742362377198569912014-01-04T19:03:05.822+01:002014-01-04T19:03:05.822+01:00Много хубаво си направила,Вероника.Страхотна е иде...Много хубаво си направила,Вероника.Страхотна е идеята ти за шоколада.И аз ще направя така.Добре,че го написа за да може и другите да се възползват от съвета ти.Благодаря ти още веднъж за милите думи и доверието.Щастлива Нова година и на теб!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-58497387844718099822014-01-04T00:29:54.536+01:002014-01-04T00:29:54.536+01:00Здрваейте отново, Йоли,
Отдавна не съ писала, но р...Здрваейте отново, Йоли,<br />Отдавна не съ писала, но редовно разглеждам блога:) Преди време правех кокосовите блокчета, много вкусни бяха. Тогава малко ронливи се бяха получили, но пак се изядоха с желание:) Днес пак реших да ги направя, но импровизирах и добавих около 100гр шоколад към сместа, за да се получи нещо като ганаш. Стана супер вкусно, но оставих сместа да се охлади и утре ще оформя топчета, които ще овалям в кокос. Много благодаря за вкусните предложения:) Здрава и Щастлива 2014-а година!<br />Поздрави, ВероникаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-39617989264195829292013-10-06T21:24:02.628+02:002013-10-06T21:24:02.628+02:00В случая няма никакво значение,тъй като сметаната ...В случая няма никакво значение,тъй като сметаната не се разбива на сняг.И с двата вида става.Каквато предпочиташ,такава ... или пък каквато имаш.Ще се радвам,ако опиташ кокосовите блокчета.Благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-49150834735980706332013-10-06T12:50:31.080+02:002013-10-06T12:50:31.080+02:00може ли само да попитам сметаната сладкарска или г...може ли само да попитам сметаната сладкарска или готварска трябва да е ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-63418973124826288012012-10-28T12:44:46.500+01:002012-10-28T12:44:46.500+01:00Браво!Радвам се,че е станало хубаво всичко!Ако ти ...Браво!Радвам се,че е станало хубаво всичко!Ако ти се вижда много сместа можеш спокойно да я замразиш и да я ползваш след време.<br /><br />За името - мисля,че трябва да имаш профил в Гугъл и може би през него да влизаш при мен.Така ще излиза автоматично името ти под аватара.А ако не,просто си напиши името под коментара,много ще ми е приятно да се обръщам към теб по име.Благодаря ти още веднъж и хубава неделя.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-32293809166623705162012-10-28T11:57:09.705+01:002012-10-28T11:57:09.705+01:00Йоли, топчетата станаха много вкусни. Въпреки, че ...Йоли, топчетата станаха много вкусни. Въпреки, че ги залях с млечен шоколад не са толкова сладки. Супер са. А и да споделя нещо. Тестото го пробвах още преди да го сложа в хладилника и беше страшно вкусно. Идваше ми да го изям с лъжицата. Благодаря ти много за бързия отговор и за тази лесна рецепта. Ще продължавам да изпробвам твоите рецепти. <br /><br />Извинявай за тъпият въпрос, но как да си сложа името, за да се вижда кой пише. Нещо не мога да се оправя. ;)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-57628443969952999922012-10-28T09:10:32.915+01:002012-10-28T09:10:32.915+01:00Здравей мила.Много ти благодаря,че направи кокосов...Здравей мила.Много ти благодаря,че направи кокосовите блокчета.Няма никакъв проблем в това,че си ги направила на топчета.Лично аз като бонбони ги харесвам повече.А и ако станат по-сладки от млечния шоколад,тъкмо човек ще си заслади с по-малко парченце като е на бонбон.Тъй като тестото,ако изобщо можем да го наречем така .... е доста маслето и меко за друг път,ако искаш да го режеш на пръчици просто предварително го замрази за малко.Така и шоколада по тях ще се стенгне веднага.Но наистина няма значение формата.За шоколада - лагаш такъв,какъвто обичате.Ако сега стане много сладко с млечния,просто друг път сложи па-малко захар в основната рецепта.Принципно това важи за всички сладкиши.Ако ги заливаш с шоколад отива по-голямо количество.Тогава е добре шоколадът да е още топъл за да е напълно течен.Така излишъка от него ще се отцеди и ще можеш после да го ползваш за друго.Ако заливаш нещо с шоколад го прави върху някаква решетка или скаричка под която непременно слагаш лист хартия за печене.Това,което капе на хартията след като се втвърди го прибираш и си имаш шоколад за друг сладкиш.Ако искаш по-малко шоколад,просто намажи бонбоните или бисквитите с четка за рисуване.И така става,но повърхността остава малко по-грапава,не е така гладка като залято с шоколад.Ти прецени,понягока пък става много готино и артистично така.Благодаря отново и да ви е сладко на всички!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-51943077592013768782012-10-27T22:42:27.458+02:002012-10-27T22:42:27.458+02:00Здравей Йоли. Направих кокосовите блокчета, но.......Здравей Йоли. Направих кокосовите блокчета, но....Винаги има едно но, когато правим нещо по рецепта. ;) Нарязах ги на правоъгълници, и исках да ги потопя в шоколада. Но те започнаха да се увиват и аз ги направих на топчета. Сигурно трябва да са по-дебели, за да могат да се вадят по-лесно и да не се огъват. А трябва ли да изчакам шоколада да изстине? Аз изплозвах млечен шоколад за заливане и сигурно ще станат много сладки, но ще видим. Сега съм ги оставила в хладилника да се стегнат и утре ще видим как ще се справя с белия шоколад. Не знам дали има значение какъв шоколад ще използвам - млечен или натурален. Има ли разлика освен, че с млечен ще станат по-сладки. А може ли да ми кажеш как по-лесно да ги заливам, защото и в бъдеще мисля да ползвам разтопен шоколад, с който да поливам разни десерти. Благодаря ти предварително за отговорите.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-5739370526684653702012-10-04T13:33:33.745+02:002012-10-04T13:33:33.745+02:00Благодаря ти Алекс. Много си мила. Можеш да използ...Благодаря ти Алекс. Много си мила. Можеш да използваш сместа и за основа за торта. Върху парче найлоново фолио сипи част от нея и я разстели с пръсти горе долу на кръг с желана от теб дебелита и диаметър.Сложи отгоре още едно парче фолио и некичко мини отгоре с точилка за да стане равно. После внимателно пренеси това върху дъска или чиния и прибери във фризер за 30 мин.да позамръзне.Можеш и в хладилника да сложиш за по-дълго време.Като ти е твърда основата вече можеш да я пренесеш в тортена чиния.По-лесно става,ако я пренесеш с фолиото и после го отстраниш.Изравни с нож всички неравности отстрани и вече можеш да слагаш крем,плодове...По същият начин може да приготвиш и втори блат.Аз не съм опитвала,но идеята ти е страхотна.Ще стане чудесно.Благодаря ти и да ти е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-12611699215867671192012-10-04T12:00:49.837+02:002012-10-04T12:00:49.837+02:00Здравей, прекрасна рецепта и много лесна в същото ...Здравей, прекрасна рецепта и много лесна в същото време. Мерси за невероятният блог. Въпросът ми е как тази кокосова смес може да се използва на торта и какви блатове точно за тортата ? Мерси много отново за този страхотен блог :)Alexhttps://www.blogger.com/profile/00702334606331776742noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-34745118965927154502012-04-18T14:43:24.855+02:002012-04-18T14:43:24.855+02:00Йоли, радвам се, че ти допада промяната на рецепта...Йоли, радвам се, че ти допада промяната на рецептата. Използвах кондензирано мляко, защото не знаех каква точно сметана за взема, но за щастие пак се получи добре.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-13443799693998117702012-04-17T16:57:12.811+02:002012-04-17T16:57:12.811+02:00Мила Ради,ами ти си измайсторила перфектната рецеп...Мила Ради,ами ти си измайсторила перфектната рецепта!Определено ще е по-хубаво така, както ти си комбинирала нещата.Браво на теб.Обичам когато хората влагат собствено творчество.Моята глазура я правих като топвах целите парчерца Баунти в шоколада или пък наливах отгоре с лъжичка.Не съм го написала така,защото много шоколад отива,но май ще е добре да го добавя.Благодаря ти от сърце и да ви е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.com