tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post389582341110818655..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Маслени кифличкиЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-16082413668775598272020-03-02T18:03:48.640+01:002020-03-02T18:03:48.640+01:00Аз ти благодаря, Ели! Много се радвам, че ти харес...Аз ти благодаря, Ели! Много се радвам, че ти харесаха! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-76460395715365891972020-03-01T12:54:24.475+01:002020-03-01T12:54:24.475+01:00Феноменални са! И лесни. Благодаря, Йоли :) Феноменални са! И лесни. Благодаря, Йоли :) Елена Миховаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25786822486754039462019-04-04T11:55:10.367+02:002019-04-04T11:55:10.367+02:00Много се радвам, че ги оптита, Петра. И че се отби...Много се радвам, че ги оптита, Петра. И че се отби тук дами пишеш. Много си мила!<br />Точно така, в тавата от фурната ги пека. Нямам идея, може би са бухнали повече от твоите. Ама чакай, ти нареди ли ги плътно една до друга? Така трябва да е. И после като втасат няма никакъв начин да не се залепят помежду си. Иначе за маслото си права, обикновено се стича на дъното на тавата, но пък коричката става уникална. Поне на мен много ми харесва този маслен вкус. И да, тестото по принцип е леко жилаво, нищо не си сгрешила. Такова си е. За друга причина не се сещам. Благодаря ти още веднъж!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-61335100048875489202019-04-03T22:29:45.400+02:002019-04-03T22:29:45.400+02:00Здравей, Йоли!
Колко голяма е тавата, в която пече...Здравей, Йоли!<br />Колко голяма е тавата, в която печеш кифличките?<br />Днес, както препоръчваш в рецептата, направих половин доза тесто и наредих кифличките в тавата на фурната (30х40 см). На твоята снимка кифличките са се слели заедно при втасването, но между моите все още имаше доста разстояние, поради което при печенето маслото се стече между тях на дъното на тавата и долната страна на кифличките подгизна от мазнина, а горната страна стана малко "жилава".<br />Иначе са вкусни и красиви - плънките си останаха по местата ВЪТРЕ в кифличките :)<br />Размечтавам се, когато съм в страницата ти и много ти се радвам!!!<br />Петраhttps://www.blogger.com/profile/12814683735551894161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-14573080998074545492019-01-27T09:36:01.908+01:002019-01-27T09:36:01.908+01:00Привет и от мен. Да, точно така. След като кифличк...Привет и от мен. Да, точно така. След като кифличките се наредят в тавата маслото се разпределя върху тях на малки парченца. В тестото мазнина няма. Аз опитах с работна снимка да покажа това, но явно не се вижда добре. Извини ме, моля те. Ще се радвам да ги опиташ, наистина са много хубави. Благодаря ти! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-15898999651210092802019-01-26T14:06:23.233+01:002019-01-26T14:06:23.233+01:00Здравейте, маслото е необходимо само за намазване ...Здравейте, маслото е необходимо само за намазване след като кифличките са станали готови? Тоест, не се слага в самото тесто? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-41981366513413508662018-07-14T08:46:56.251+02:002018-07-14T08:46:56.251+02:00Дааа,наистина станаха много вкусни 😊 аз не съм се...Дааа,наистина станаха много вкусни 😊 аз не съм се и съмнявала, всяка една твоя рецепта която съм направила винаги се е получавала много хубавоAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13459202278007277547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-11060694436137996622018-07-11T18:48:22.420+02:002018-07-11T18:48:22.420+02:00Много се радвам, че ти харесаха,Мария! Ама как уха...Много се радвам, че ти харесаха,Мария! Ама как ухаят неустоимо на масло, нали? Благодаря ти от сърце!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-54193930723650874802018-07-10T09:47:56.024+02:002018-07-10T09:47:56.024+02:00Страхотни кифлички, днес ги направих и станаха бо...Страхотни кифлички, днес ги направих и станаха божествени :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13459202278007277547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-8495082902332840312016-03-20T11:09:39.275+01:002016-03-20T11:09:39.275+01:00О, супер! Много се радвам, че са ви харесали! Аз т...О, супер! Много се радвам, че са ви харесали! Аз ти благодаря за хубавия коментар и доверието! Да ви е сладко на всички!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-22053375073441426652016-03-19T07:49:53.072+01:002016-03-19T07:49:53.072+01:00Йоли,аз ги съхранявах в кутия с капак и бяха много...Йоли,аз ги съхранявах в кутия с капак и бяха много мекички и вкусни и на следващия ден.Страхотна рецепта!<br /><br /><br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-86185116936292746542013-12-05T22:00:43.740+01:002013-12-05T22:00:43.740+01:00Здравей.Ще се радвам,ако опиташ кифличките.Втасват...Здравей.Ще се радвам,ако опиташ кифличките.Втасват колкото да удвоят обема си.Ако са на стайна температура и е топличко в стаята за 30 - 40 минути са готови за печене. Благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-7750965179698024322013-12-05T21:44:23.364+01:002013-12-05T21:44:23.364+01:00Здравей Йоли, след като се омеси тестото за колко ...Здравей Йоли, след като се омеси тестото за колко време се оставя да втаса?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-88783031161070875252013-11-04T19:33:04.717+01:002013-11-04T19:33:04.717+01:00Нели,първо да ти благодаря за доверето.Много съм щ...Нели,първо да ти благодаря за доверето.Много съм щастлива,че си харесала кифличките.И сега да си призная нещо пред теб... рецептата я знам от моя съседка,много отдавна.И е с маргарин.Обаче аз изобщо не съм фен на този продукт и моментално го заместих с масло.И така си стинаха Маслени кифлички.Туй то!Да живее маслото!Благодаря ти отново,мила,знам на какво е ухаела къщата ти.На уют.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-33305093422046456162013-11-04T09:12:56.625+01:002013-11-04T09:12:56.625+01:00Здравейте, Йоли!
Първо искам да Ви поздравя за пре...Здравейте, Йоли!<br />Първо искам да Ви поздравя за прекрасните снимки - те са първото, което подтиква читателя - лакомник да се пробва с рецептата!!! <br />Второ - рецептите и конкретно тази не са сложни, но за сметка на това са божествено вкусни! Направих кифличките и в къщата ухаеше на масло целия ден! Излишно е да казвам, че кифличките намаляваха с всяка секунда! <br />Поздрави!<br />НелиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-29613444043673409942013-04-12T13:46:50.520+02:002013-04-12T13:46:50.520+02:00Ей сега вече умрях от смях с теб!Такава си сладка ...Ей сега вече умрях от смях с теб!Такава си сладка с ния навивки.Виж,предполагам,че се развиват когато се надуват и просто "навивката" ти идва къса.Затова издърпвай с пръсти крайчето и го подпъхвай леко под самата кифличка. Има и друг начин - да намажеш с яйце тестото под завивката. Като почне да се пече ще залепне по яйцето.Но мисля,че първия вариант е по-удачен за случая.Много ме развесели,да знаеш!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-89912688048573117142013-04-12T13:07:37.433+02:002013-04-12T13:07:37.433+02:00Йоли, понякога ми се губят "навивките". ...Йоли, понякога ми се губят "навивките". Мислила съм, че тестото е недовтасало или превтасало, прекалено меко или прекалено твърдо. Ама последния път в една и съща тава, от едно тесто имаше и със и без навивки? Ха сега де!<br /> СветлаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-37183013926621483062013-03-29T21:20:39.800+01:002013-03-29T21:20:39.800+01:00О,Светле.Тук ще си приказваме и готвим на спокойст...О,Светле.Тук ще си приказваме и готвим на спокойствие.Лично на мен ми писна от повторенията на тези епизоди.Добре е,че ги спряха.Не може непрестанно нещо да го повтарят.Така че,не съжалявай.<br /><br />Не те разбрах,за твоите локумени кифлички ли ми говориш или за моите маслените?Пиши ми пак.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-56519405300434007552013-03-29T10:04:43.203+01:002013-03-29T10:04:43.203+01:00Здравей Йоли. Много ни липсваш по 24 kitchen. Дали...Здравей Йоли. Много ни липсваш по 24 kitchen. Дали няма да ни изненадаш с нови епизоди?<br />Йоли, малко се страхувам да започна тези кифлички, защото правя едни обикновени кифлички с локум и един път ми се получават "навивките" отгоре, а следващия път - не. А пък вчера пак ги правих, че децата много ги хамкат и половината бяха с навивки другите без. От едно тесто, в една тава...Преди мислех, че може тестото да е превтасало или недовтасало...? Какво мислиш? Благодаря.<br /> Светла<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-7966700691708770972012-10-16T20:32:33.268+02:002012-10-16T20:32:33.268+02:00Здравей и ти.Много ти благодаря,толкова хубави дум...Здравей и ти.Много ти благодаря,толкова хубави думи!Чудни са кифличките,пробвай ги непременно.И няма никакъв предварителен квас,направо си меси тестото.Разбира се,ти си прецени дали да ползваш прясна или суха мая.И с двете си е екстра.Да ти е сладко и приятно готвене.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-70459615454338107032012-10-15T22:12:02.192+02:002012-10-15T22:12:02.192+02:00Здравей, Йоли!
Възхитителни са, изглеждат толкова...Здравей, Йоли!<br /><br />Възхитителни са, изглеждат толкова пухкави и от тук ми ухаят на масълце:-) Искам да те попитам кваса с маята трябва ли да втаса или направо да прибавям брашното и да започвам с месенето?<br />Поздрави :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-33766054570538919122012-06-20T06:32:41.906+02:002012-06-20T06:32:41.906+02:00Супер Мими. Да им е сладко на децата. Благодаря т...Супер Мими. Да им е сладко на децата. Благодаря ти много!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-10650140972773754412012-06-20T06:16:22.620+02:002012-06-20T06:16:22.620+02:00Пробвах ги Йоли, станаха страхотни, много ароматни...Пробвах ги Йоли, станаха страхотни, много ароматни, благодаря за рецептата.Децата останаха очаровани.Мария Добриковаhttps://www.blogger.com/profile/14869318954070450861noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-38462094389490998352012-02-17T13:46:04.619+01:002012-02-17T13:46:04.619+01:00Така е мила.Много са хубави като са топлички.Самот...Така е мила.Много са хубави като са топлички.Самото масло ги изсушава много на другия ден.Но за малко в MW и пак са супер.Благодаря ти,че ги направи!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-3827225776876873392012-02-17T12:17:17.140+01:002012-02-17T12:17:17.140+01:00Кифличките станаха страхотни :))много благодаря за...Кифличките станаха страхотни :))много благодаря за споделената рецепта :) Направих и солен и сладък вариант, единственият проблем бе, че тези които останаха за следващия ден станаха много сухи (не бяха много :), дали проблема е бил при мен или тестото си е такова? <br />мериAnonymousnoreply@blogger.com