tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post4142534304195093545..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Бърз плодов сладкишЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-19038476056857002862019-08-08T16:20:02.797+02:002019-08-08T16:20:02.797+02:00Много, много се радвам! Благодаря от сърце и да ви...Много, много се радвам! Благодаря от сърце и да ви е сладко на всички у дома. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-84060945220533834732019-08-08T11:12:14.001+02:002019-08-08T11:12:14.001+02:00Здравейте, стана невероятно вкусно и сега ще го пр...Здравейте, стана невероятно вкусно и сега ще го правя и с други плодове. Единственото, което е, че нарязах кайсиите на четвъртинки и не потънаха всичките, но пак беше страхотен!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04074421185286489142noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-55826201043147645212019-07-02T08:08:17.621+02:002019-07-02T08:08:17.621+02:00Многжо се радвам, Злате. Благодаря ти, че го напра...Многжо се радвам, Злате. Благодаря ти, че го направи и че ми писа. Да ви е сладко на всички!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-59521578011281343822019-07-01T18:18:37.545+02:002019-07-01T18:18:37.545+02:00Сладкишът е великолепен, правих с кайсии, с малини...Сладкишът е великолепен, правих с кайсии, с малини, горски ягоди и боровинки- с всичко е чуден и толкова лесен. Аз за повече аромат заменям 1/3 0т брашното с бадемово брашно. Аромата на масло, плодове и бадеми е толкова привлекателен, че всички чакаме скупчени около фурната :-)Zlatkahttps://www.blogger.com/profile/13427966985610354051noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-19131920730215731952019-02-07T12:26:31.254+01:002019-02-07T12:26:31.254+01:00Да, но тиквата трябва предварително малко да се св...Да, но тиквата трябва предварително малко да се свари. Да не се разкаши, но все пак да е мека. И още нещо-тиквата няма кой знае какъв аромат и затова е добре да се подправи и подслади по време на варенето. Сложи подправки, които обичаш-канела, карамфил, кардамон. И е важно парченцата да са по-малки. Тиквата е тежък плод и ще потъне на дъното, ако е на по-големи парчета. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-52222707136807475832019-02-05T12:09:54.747+01:002019-02-05T12:09:54.747+01:00А с тиква дали ще се получиА с тиква дали ще се получиAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10556527469659380166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-80784022942111413442018-10-22T10:15:42.293+02:002018-10-22T10:15:42.293+02:00Може, разбира се. Но тъй като са по-тежки от кайси...Може, разбира се. Но тъй като са по-тежки от кайсиите ги нарежи на тънки резенчета. Да не са на четвъртинки, например. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-76379363430031946492018-10-20T18:37:50.255+02:002018-10-20T18:37:50.255+02:00А с ябълки,може ли?
А с ябълки,може ли?<br />Спаскаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-53265224946667770422018-06-29T11:29:18.465+02:002018-06-29T11:29:18.465+02:00Благодаря ти, Цвети. Радвам се, че поне на вкус е...Благодаря ти, Цвети. Радвам се, че поне на вкус е било добре. Да, тежко е дошло от кайсиите, само това е причината. Често се случва за съжаление. А и тавата може би ти е била по-голяма. Както и да е, благодаря ти отново.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-41088206545569739532018-06-25T09:54:55.521+02:002018-06-25T09:54:55.521+02:00Здравей, Йоли.
Сладкишът стана ВЕЛИКОЛЕПЕН на вку...Здравей, Йоли. <br />Сладкишът стана ВЕЛИКОЛЕПЕН на вкус (надмина очакванията ми), но с формата нещо сгреших. Получи се нещо такова: по средата кайсии в масло (без тесто) и отстрани кръг от тесто, също плуващо в масло :) Като изсипвах тестото в тавичката, то беше малко по-гъсто от обичайно кексово тесо и равномерно разпределено в тавичката, всичко изглеждаше супер.<br />Мисля си дали кайсиите в средата не бяха прекалено тежки и да са "избутали" тестото или пък тавичката ми е била прекалено плитка и с твърде голям диаметър? Някакви предположения, защото определено искам пак да го направя?<br />Поздрави!Цветиhttps://www.blogger.com/profile/01718067006967181368noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-40464319940537049512017-03-15T15:11:25.133+01:002017-03-15T15:11:25.133+01:00Благодаря ти миличка! Много си ме радваш ти, нали ...Благодаря ти миличка! Много си ме радваш ти, нали знаеш? Благодаря ти от сърце! Радвам се, че ви е харесал сладкиша! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-66261489912187154262017-03-15T03:52:42.077+01:002017-03-15T03:52:42.077+01:00Жесток е Йоли! Правя го вече няколко пъти, с пресн...Жесток е Йоли! Правя го вече няколко пъти, с пресни боровинки, ягоди, малини, а днес пък пробвах с шайби ананас от консерва и също стана супер! Много целувки! ��Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02691823245498301960noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-46900969083482971922015-10-08T17:17:32.310+02:002015-10-08T17:17:32.310+02:00Разбира се, Ели. Каквото имаш, това. Ще стане чуде...Разбира се, Ели. Каквото имаш, това. Ще стане чудесно с малини. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-4356359403849787172015-10-08T16:35:19.167+02:002015-10-08T16:35:19.167+02:00Здравейте, а с компот от други плодове (примерно м...Здравейте, а с компот от други плодове (примерно малини) дали ще стане сладкишът?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12782497925055270323noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-79020609103779940622014-07-09T18:36:04.104+02:002014-07-09T18:36:04.104+02:00Благодаря ти Теди, много се радвам, че си се спрял...Благодаря ти Теди, много се радвам, че си се спряла на този сладиш. Наистина е много лесен. Надявам се да ти хареса. Бургас го видях миналата седмица, приказка е! И към края на август пак ще го видя, живот и здраве. Хубаво лято и на теб.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-37425725432444600072014-07-09T00:43:00.456+02:002014-07-09T00:43:00.456+02:00Йоли, наистина е бърз този сладкиш, почти колкото ...Йоли, наистина е бърз този сладкиш, почти колкото и Ябълковият коблер. Маслото ми се видя много, затова реших да направя две отделни тавички, дори и да е грешка, ще си греба сладкиша с лъжица, ако трябва :) Сега чакам резултата от тази интересна смес- много въздушна, а e с толкова малко продукти. От коментарите разбирам, че е пандишпан :))) Първи вариант праскови, сливи, череши, а вторият ще е боровинки, смокини и ягоди, не мога да намеря вишни, също би било интересно.... И всъщност всичко тръгна от едни сливи, търсене в интернет, един сладкиш на Амели Пулен от друг блог, който ми е по-сложен за краткото време, с което разполагам...Каквото и да правя, при теб наистина всичко е точно, кратко, ясно, имаш още толкова много рецепти, кога ще ги пробвам, не знам :( Приятно лято, надявам се да видиш Бургас вместо мен, ТедиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-47820695114119747822013-08-14T08:47:39.006+02:002013-08-14T08:47:39.006+02:00Благодаря ти Вале, много си мила. Радвам се, че ти...Благодаря ти Вале, много си мила. Радвам се, че ти е харесал сладкиша. С къпини ще е страхотно, много обичам този плод.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-44170425539434709512013-08-12T11:59:08.388+02:002013-08-12T11:59:08.388+02:00Благодаря много за рецептата. Получи се прекрасен ...Благодаря много за рецептата. Получи се прекрасен сладкиш. Аз лично го направих с пресни къпини и лешници стана много вкусен. Успех Йоли и продължавай все така да радваш хората с хубавите си рецепти :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12800472788434485626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-82297584301122679592012-12-14T23:31:08.454+01:002012-12-14T23:31:08.454+01:00Благодаря от сърце за милите ти пожелания. Радвам ...Благодаря от сърце за милите ти пожелания. Радвам се, че стана хубав сладкиша, и този ще стане. Експериментирай с плодовете, много е голям изборът им. С ананас ще е също чудно. И не слагай никакъв набухвател , това е просто пандишпан. Да ти е сладко и благодаря .Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-55533625880641211412012-12-14T17:35:42.664+01:002012-12-14T17:35:42.664+01:00Здравей, Йоли,
Пак съм аз. Забравих да попитам да...Здравей, Йоли,<br /><br />Пак съм аз. Забравих да попитам дали да сложа бакпулвер или сода в сладкиша?<br /><br />Още веднъж Ти желая приятно изкарване на празника :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-62747789031133683012012-12-14T17:32:06.406+01:002012-12-14T17:32:06.406+01:00Здравей, Йоли!
Първо искам да пожелая Честит и Ве...Здравей, Йоли!<br /><br />Първо искам да пожелая Честит и Весел Празник на Твоята Майка, на Теб и на всички твои близки. От все сърце Ви желая всичко най-хубаво :-).<br />Относно сладкиша бих искала да те попитам дали ще се получи и с пресен ананас, ако наредя отгоре, защото имам още от него и незнам какво да го правя. Вече приготвих сладкиша с ананас и банани, за който ти писах преди няколко дена и бях въхитена от резултата. Също така искам да те попитам горе-долу в тавичка с какви размери да изпека сладкиша. <br /><br />Желая Ти Весела Вечер :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-52458101636676089562012-07-30T08:12:00.881+02:002012-07-30T08:12:00.881+02:00Принципно да.Само имай предвид, че продовете от сл...Принципно да.Само имай предвид, че продовете от сладко са по-тежки и ще потънат в тестото повече.Но не мисля, че това има кай знае какво значение.Другото е,че са и доста по-сладки.Ако обичате по-сладичко е ок.Но в момента има праскови, сливи, кайсии, малини... и други пресни плодове.Защо не го направиш с тях?Варианта с компота си е зимен.Сложи пресни плодове, поръси ги със захар отгоре и изпечи сладкиша.После може да го поръсиш с пудра захар.На моята снимка съм го поляла с някакъв топинг,но не си спомням.Ако ти харесва можеш да го полееш със сироп от някакво сладко наистина.Ще стане чудно.Успех и да ти е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-31264246169633573622012-07-29T22:11:05.893+02:002012-07-29T22:11:05.893+02:00Ще има ли същия ефект ако вместо плодове от компот...Ще има ли същия ефект ако вместо плодове от компот сложа сладко с цели плодчета? С.Anonymousnoreply@blogger.com