tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post4924763038478122309..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Торта РивиераЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger86125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-74714159256777464552020-12-19T15:45:17.869+01:002020-12-19T15:45:17.869+01:00Благодаря ти, Малина! Много се радвам, че и на теб...Благодаря ти, Малина! Много се радвам, че и на теб ти хареса тортата. Една от любимите ми е.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-51108468009858823302020-12-17T17:52:45.648+01:002020-12-17T17:52:45.648+01:00Благодаря ти, Йоли за най-вкусната торта на света!...Благодаря ти, Йоли за най-вкусната торта на света! Бъди здрава и щастлива, за да ни вдъхновяваш с неустоими рецепти!<br />Поздрави Малина.Малинаhttps://www.blogger.com/profile/08055295847130279022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-19389761102675299622020-05-08T12:38:44.631+02:002020-05-08T12:38:44.631+02:00Привет и от мен. Благодаря ти, много се радвам, че...Привет и от мен. Благодаря ти, много се радвам, че ще опиташ тортата и се надявам да ти хареса.<br />Не, направо замразен се слага. Така се напоява всичко и става сочно,ако случайно се отдели течност. В случая лимоновата вода е само плюс. А и е невъзможно лимоновата платка да бъде пренесена, ако е мека. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-28210554146928637262020-05-07T12:12:14.616+02:002020-05-07T12:12:14.616+02:00Здравейте, Йоли! Поздравявам Ви и благодаря, че сп...Здравейте, Йоли! Поздравявам Ви и благодаря, че споделяте рецептите си!<br />В момента правя торта Ривиера и имам питане относно лимоновия блат, трябва ли да го оставя на стайна температура, преди сглобяване на тортата или не и дали тогава всъщност става отделянето на водата от него? Благодаря предварително!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09130864848626470434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-13356510630410275832019-12-20T10:23:02.158+01:002019-12-20T10:23:02.158+01:00Много, много ти благодаря! Толкова ме зарадва това...Много, много ти благодаря! Толкова ме зарадва това! Весели и вкусни празници ти желая! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-22451797688412016972019-12-16T08:02:43.267+01:002019-12-16T08:02:43.267+01:00Здравей, Йоли! Правя твоите торти за рождените дни...Здравей, Йоли! Правя твоите торти за рождените дни на всички в семейството ми и мога да кажа, че всички са ставали уникално вкусни:) Благодаря за страхотните рецепти и вдъхновението! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18264052790110110293noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-65173761987755044532019-07-08T13:18:33.626+02:002019-07-08T13:18:33.626+02:00Привет и от мен. Със сигурност ти отговарям късно,...Привет и от мен. Със сигурност ти отговарям късно, за което много се извинявам. Нямах възможност да стигна до компютъра тези дни. Вси пак да кажа, да, разбира се, че може. Целта е пластът да е достатъчно твърд, за да се пренесе върху тортата без да се начупи. Няма никакво значение колко дълго ще стои във фризера. <br />Извини ме още веднъж за закъснението. Надявам се да е станала хубава торта и всички да са били доволни. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-84690145253572706662019-07-04T08:22:44.321+02:002019-07-04T08:22:44.321+02:00Здравейте Йоли!Прекрасна изглежда тортата и се спр...Здравейте Йоли!Прекрасна изглежда тортата и се спрях на тази с вашата рецепта.Ще имам гости след няколко дни,но имам въпрос спрямо лимоновия пласт,колко трябва да замръзне във фризера,може ли 1-2 часа или може и цял ден,понеже нямам възможност 4 часа и веднага да я правя?Благодаря ви!Пламиnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-53048849812627200202019-04-04T11:50:52.857+02:002019-04-04T11:50:52.857+02:00Ех, че се радвам! Много ти благодаря, че я направи...Ех, че се радвам! Много ти благодаря, че я направи и се отби тук да ми пишеш!<br />Тортата категорично не е подходяща за покриване нито с фондан, нито с марципан. Блатът е без никакво брашно. Много е нежен. Мек, ронлив и маслен. Ако ти харесват кремовете, направи пандишпанови блатове, ползвай ги после тях като пълнеж и спокойно можеш да я покриеш с фондан. Но с този блат, както е по рецепта се опасявам, че няма да се получи. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-44717163064376596582019-04-04T10:18:41.252+02:002019-04-04T10:18:41.252+02:00Здравей,Йоли😊.Тортата наистина е прекрасна - проб...Здравей,Йоли😊.Тортата наистина е прекрасна - пробвах и всички я харесаха .Поздравления☺️!Моето питане е възможно ли е тази торта да се направи двуетажна и покрита с фондан или ще се разпадне?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05429866569655614177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-23169433445381927682018-01-28T18:23:48.600+01:002018-01-28T18:23:48.600+01:00Да, разбира се! Всичко може да си направиш предвар...Да, разбира се! Всичко може да си направиш предварително. Лимоновият пласт така или иначе се замразява. Може да го направиш и месец предварително. Блатът може да приготвиш 2-3 дена преди да сгрълиш тортата, а крема предния ден. Блатът увий в найлоново фолио за да не изсъхва. Цялата торта може да сглобиш няколко дни предварително и да я държиш в хладилника. Що се отнася до украсата, знаеш, тя е по желание. Украси както на теб ти харесва. Ще се радвам, ако тортата ти допадне. Благодаря ти. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-85075961617767997742018-01-26T18:36:27.351+01:002018-01-26T18:36:27.351+01:00Здравей, Йоли! Искам да направя тортата, но се пит...Здравей, Йоли! Искам да направя тортата, но се питам може ли това да става на части в продължение на седмица? Примерно първо да си направя блатовете после кремовете? Ако да, ти с какво би започнала първо? <br />П.П. Налага ми се понеже не разполагам с достатъчно време. Благодаря предварително.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07589842940313306759noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-83240934905023085172018-01-12T10:37:47.423+01:002018-01-12T10:37:47.423+01:00Ех, че хубаво! Благодаря от сърце, Саша! Много ме ...Ех, че хубаво! Благодаря от сърце, Саша! Много ме зарадваха думите ти! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-2744003134964354762018-01-11T18:48:38.678+01:002018-01-11T18:48:38.678+01:00Здравейте ,Йоли! Направих "Ревиерата" за...Здравейте ,Йоли! Направих "Ревиерата" за Новогодишната вечер ! Страхотно попадение за сладко и изискано начало на Новата Година. Благодаря за рецептата. Спазих всичко от нея и резултата беше "Уау". Сега се ровя из блога Ви , за някой също такъв страхотен /шоколадов може би/ крем за десерт! Пожелавам ти здраве и още по-голямо творческо вдъхновение, което да ни радва и нас, твоите почитатели!!!Сашаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-36791210403503646952015-06-29T15:50:00.825+02:002015-06-29T15:50:00.825+02:00Ее! Страхотно е станала тортата! Браво, Ети, невер...Ее! Страхотно е станала тортата! Браво, Ети, невероятна си! Особено лимончетата са като стъклени, така добре са се получили! Много, много ти благодаря за доверието. Изключително много ме зарадва!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-84856247773587476742015-06-29T11:29:01.323+02:002015-06-29T11:29:01.323+02:00Здравейте отново Йоли! Тортата се получи възхитите...Здравейте отново Йоли! Тортата се получи възхитителна, а аз обрах овациите, благодарение на теб. Продължавай все така да твориш прекрасни вкусотии и да ни радваш. :) В URL адрес прикачвам снимки - https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/11265524_10204548464857216_6719578416524369442_o.jpg ; https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/11168127_10204548464897217_4352857266281857581_o.jpg . Поздрави!Радосветаhttps://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/11168127_10204548464897217_4352857266281857581_o.jpgnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-24182453704993648642015-06-26T11:10:37.959+02:002015-06-26T11:10:37.959+02:00Благодаря ти за доверието и хубавите думи, Радосве...Благодаря ти за доверието и хубавите думи, Радосвета. Много се радвам, че си решила да опиташ и тази торта. Много семпла е украсата, нищо особено. Отстрани е с оваляни в какао карамелизирани бадеми. Отгоре е шоколадова заливка от равни количества шоколад и течна сметана, тоест ганаш. И няколко резенчета захаросани лимони. Успех с тортата и хубав ден.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-39634426523825811162015-06-26T10:13:12.962+02:002015-06-26T10:13:12.962+02:00Здравейте, Йоли!
За 3 път се спирам на Вашият бло...Здравейте, Йоли!<br /><br />За 3 път се спирам на Вашият блог за идеи за разни страхотно-сладки изкушения! Досега съм правил Лимонивият чийзкейк, както и този с ягоди. И двете се получиха невероятни! Сега съм на път да направя тази прекрасна Ривиера. Имам само един въпрос. Извинявам се, ако вече си отговаряла на него, но не успях да го открия сред множеството коментари. Та въпросът ми е свързан с това с какво е украсена тората отстрани?<br />Изглежда много подходящо и бих искала да го "изкопирам". :)<br /><br />Благодаря предварително!Радосветаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-66835095498035734112014-12-15T15:27:45.191+01:002014-12-15T15:27:45.191+01:00Да видиш ти! Ако не ми беше казала, торта Ривиера ...Да видиш ти! Ако не ми беше казала, торта Ривиера щеше да си остане непубликувана в сайта. Много ти благодаря, Миленка. Веднага ще я добавя към другите торти. Все пак, ако искаш да следиш новите неща ще е добре да ги четеш в сайта, тук няма да пиша повече. <br /><br />Още веднъж ти благодаря за всичко и весели и светли празници за теб и близките ти!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-14926782329066898532014-12-15T12:34:06.002+01:002014-12-15T12:34:06.002+01:00Здравей отново мила Йоли!
Това е една от най-любим...Здравей отново мила Йоли!<br />Това е една от най-любимите ми торти, и за това я правя всяка Коледа. Обожаваме я цялото семейство, и искам да ти благодаря за прекрасната рецепра - за нас тя е символ на празник. Опитах се да я намеря в новият ти сайт, но не успях - нещо не се ориентирах, и за това отново от тук ще си я следя. Много ти благодаря отново и ти желая светли, топли и прекрасни празници за теб и твоето семейство! Бъди все така прекрасна!!! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01074003404437610434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-8990216974791154052014-09-13T20:20:37.816+02:002014-09-13T20:20:37.816+02:00Еееееееееее, не мога да повярвам! Толкова се радва...Еееееееееее, не мога да повярвам! Толкова се радвам! За всичко! А ти си така мила! Благодаря ти от сърце, Стаси! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-75266659858099795422014-09-09T11:34:16.293+02:002014-09-09T11:34:16.293+02:00Хм, освен да съм се заблудила. Днес ще разгледам п...Хм, освен да съм се заблудила. Днес ще разгледам по-подробно и ще опитам да дам линк към снимки на сметаната, които може да са в помощ на другите потребители. Усмихнат ден ти желая, Йоли! :-)<br />СтаниславаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-67001384605395457912014-09-08T21:25:07.249+02:002014-09-08T21:25:07.249+02:00А, Стаси! Не е така, мила. Досега много внимателно...А, Стаси! Не е така, мила. Досега много внимателно четох всичко по кутията. Малка, червена, от 200 мл, на Пилос. Нали за нея говориш? Защото има в големи кутии и пише растително. Тази гарантирам, че е млечна. 30%. Състава и е само сметана, стабилизатор и карагенан, което е стягащо леко желиращо вещество. Извлича се от водорасли. Категорично е млечна.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-50474995700121838042014-09-08T20:38:03.420+02:002014-09-08T20:38:03.420+02:00Благодаря ти, Йоли за бързия отговор. В синя опако...Благодаря ти, Йоли за бързия отговор. В синя опаковка е. В червената беше написана, че е растителна, а един от твоите съвети, който помня е, че винаги млечната е за предпочитане като вкус. Май видях, че в Кауфланд има "Президент" и утре ще си взема нея. Ще проверя и за стабилизатор. Когато тортата е готова и изядена (в петък :-)) ще споделя какво е станало. Благодаря ти за прекрасните рецепти, които споделяш и най-вече, че винаги се отзоваваш на въпросите, които ние, твоите почитатели, имаме.<br />СтаниславаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-15339802302790231582014-09-08T20:25:50.124+02:002014-09-08T20:25:50.124+02:00Стаси, от тази в червените кутии ли купи? Тя е чуд...Стаси, от тази в червените кутии ли купи? Тя е чудесна, и аз купувам от нея. Има същата в сини кутии. Тя няма да стане, нискомаслена е. Само да ти кажа нещо да си го знаеш като принцип. Всяка млечна сметана се разбива по-трудно от растителната и никога не може да стане така гъста като нея. Ако я преразбиеш ще се отдели маслото от водата и ще се пресече. Трябва да е много добре охладена. Разбий я без захар. Ако искаш да добавиш захар, нека първо малко се посгъсти и тогава сложи. Не разбивай дълго, като стане пухкава е готова. Не очаквай кой знае каква гъстота. Точно заради това се продава стабилизатор за млечната сметана. Ако намериш, купи си. И спокойно, каквото и да стане нали знаеш, че има желатин? Успех мила и благодаря за доверието.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.com