tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post6746645083256516065..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Млечна лешникова тортаЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger40125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-84338097888649283062017-12-24T07:52:49.145+01:002017-12-24T07:52:49.145+01:00Здравей и от мен. В случая няма значение дали е по...Здравей и от мен. В случая няма значение дали е по рецепта или не. Само въпрос на вкус е. Ако обичаш по-наситен аромат, запечи ги малко. Това са доста ароматни ядки и някои ги предпочитат сурови. Наистина пхрецени как на теб ще ти хареса. Аз ги сложих сурови. Ще се радвам зда опиташ тортата. Светли празници и на теб!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-32266494284772896492017-12-23T12:57:16.020+01:002017-12-23T12:57:16.020+01:00Здравей Йоли, ще се опитам да приготвя тази торта....Здравей Йоли, ще се опитам да приготвя тази торта.Имам обаче едно питане което сигурно е нелепо но държа да е по рецепта. Та лещшниците печени ли са или сурови?<br />Благодаря и весели празници ! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12295559808874748603noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-49197266466458985542016-07-02T18:16:08.694+02:002016-07-02T18:16:08.694+02:00Гери, аз докато ти отговоря вие сигурно отдавна ст...Гери, аз докато ти отговоря вие сигурно отдавна сте изяли тортата. Надявам се да ви е харесала и да се е получила добре. Благодаря ти много за доверието и коментара.<br /><br />Това е една доста стара рецепта, която знам от моята кръстница. Нали знаеш, в едновремешните тетрадки и тефтери с рецепти рядко има точни грамажи. Ноне се тревожи, това не е рецепта, която изисква точност до милиграми. Няма проблем. Просто взимаш една чаша за мярка и си караш с нея. Обикновено това е чаша с вместимост 200 мл. За глазурата - няма нужда от ринг, защото е достатъчно гъста и не се разлива като сироп. Но и с ринг става, изобщо не е важно. Единствено, ако има ринг е, че може би малко би пострадал виншният вид на тортата. Стяга се бързо, за 15 минути в хладилника е готова, но и на стайна температура да я оставиш, пак е супер. Даже аз предпочитам тази глазура точно така, по-мека. Надявам се наистина да е станало добре всичко. Благодаря ти още веднъж. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-14583046641820161402016-06-30T13:59:53.637+02:002016-06-30T13:59:53.637+02:00Сега я направих...но има неща, които не са описани... Сега я направих...но има неща, които не са описани и там не знам как съм се справила. Първо мярката " чаена чаша" ми е трудна за преценка, предпочитам с грамаж, така няма как да се сбърка.според мен от тук идва всичко. Не съм сигурна кога да махна блата от формата, преди да го залея с глазурата? Реших да залея, без да махам ринга. Не пише и колко време е нужно да стегне, дано около час стигне и дано стане много вкусна. БлагодаряAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02532273663493083078noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-85658444008603624722016-02-09T16:33:11.805+01:002016-02-09T16:33:11.805+01:00Здравей Ина, благодаря ти за доверието, въпреки не...Здравей Ина, благодаря ти за доверието, въпреки несполуките. Не мога да ти отговоря на въпроса, може би наистина сиропа е дошъл в повече. Тортата трябва да е влажна, но не и тиклива вътре. Надявам се все пак да се е получило добпе на вкус. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-11647151845547114002016-02-07T18:56:14.182+01:002016-02-07T18:56:14.182+01:00Здравейте, опитах да направя тортата, но не бях пр...Здравейте, опитах да направя тортата, но не бях прочела коментарите. Изпечен на 180 градуса за 35 минути блатът определено е суров. Проверявах с клечка и някак ме подлъга, че е изпечен, защото излизаше суха, а и ми се струваше, че ако остане още малко ще изгори. Може би водата в сиропа е била повече, не знаех колко трябва да се сгъсти.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05404671321852734922noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-41222966896442949942015-04-20T17:22:54.038+02:002015-04-20T17:22:54.038+02:00Много ще се радвам, ако ви хареса и с млечен шокол...Много ще се радвам, ако ви хареса и с млечен шоколад. Няма да се притесняваш за глазурата, маслото в случая е само за лъскавина, а не за стягане. Хартията - наистина няма нужда да се маже, но не това е причината за влажността на блата. Той е влажен, тъй като в него почти няма брашно. В случая лешниците го правят и много мазен. Ако е с бадеми няма да е така. Просто трябва да го печеш малко по-ниско във фурната и по.дълго. Нали знаеш, всяка фурна е различна. Ти си я знаеш твоята как ти пече най-добре. Благодаря ти още веднъж за доверието и да ви е сладко на всички у дома!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-31942581844697047702015-04-19T20:39:33.147+02:002015-04-19T20:39:33.147+02:00М, дааа. Току що сложих моето експериментче в хлад...М, дааа. Току що сложих моето експериментче в хладилника да стегне, но откривам поредните си грешки като новобранец: 1-во сложих (както и преднит път) олио на хартията, а чак сег забелязах, че няма в рецептта. С това обяснявам защо ми седи влажен (почти суров) блата в долната си част. <br />И второ - с цел да не е чак толкова тежък сладкиша, не добавих масло в глазурата, та най-вероятно няма да ми се стегене добрее... :( Ще видим! Единственото сигурно нещо е, че и жена ми и детето мрънкат да го изкарвам по-бързо от хладилника "това нещо"!вратиhttp://hubava-vrata.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-23272065219959466422015-04-19T16:04:42.274+02:002015-04-19T16:04:42.274+02:00Много ти благодаря за доверието! Радвам се, че ти ...Много ти благодаря за доверието! Радвам се, че ти хареса тортата. Хубаво хоби е сладкарството. Не съм опитвала с млечен шоколад, може би ще стане по-сладко. Ще чакам да споделиш резултата.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-13952725034409446222015-04-19T15:27:20.421+02:002015-04-19T15:27:20.421+02:00Изпровах тази рецепта наскоро, след като преоткрих...Изпровах тази рецепта наскоро, след като преоткрих колко приятно хоби е сладкарството. Много сполучлива рецепта. Днес ще изпробвам да заменя черният шоколад с млечен. После ще споделя мнение за резултата. :)вратиhttp://hubava-vrata.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-2337730826850534572014-11-22T14:11:02.895+01:002014-11-22T14:11:02.895+01:00Здравей. Много ще се радвам да опиташ тортата, а о...Здравей. Много ще се радвам да опиташ тортата, а още повече, ако ти хареса. Не съм мерила точно какво количество от водата извира, но не е и нужно. Щом по повърхността започнат да се мехурчета и като всигнеш лъжицата сиропа да лепне по нея, значи е готов. Може би 1/3 от водата извира, но да не те подвеждам. Това не е рецепта, на която и е нужно съвсем прецизно количество на продуктите. Давай смело, ще стане без проблем. Благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-7383178631621801202014-11-22T11:15:53.710+01:002014-11-22T11:15:53.710+01:00Рецептата звучи лесна и много вкусна. Имам само ед...Рецептата звучи лесна и много вкусна. Имам само един въпрос. <br />"Сварете гъст сироп от захарта и водата" Каква част от водата трябва да изври?<br />Благодаря ти<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-72840453485967841452014-07-14T17:31:04.112+02:002014-07-14T17:31:04.112+02:00Много благодаря Хриси! Радвам се, че ви е харесала...Много благодаря Хриси! Радвам се, че ви е харесала. Да ви е сладка!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-42879623864587567542014-07-14T14:51:02.589+02:002014-07-14T14:51:02.589+02:00Izprobvana i mnogo vkusna. HristinaIzprobvana i mnogo vkusna. HristinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-89526351476721753732014-07-10T13:20:54.193+02:002014-07-10T13:20:54.193+02:00Благодаря Танче, радвам се, че опита тортата. Сега...Благодаря Танче, радвам се, че опита тортата. Сега пък аз ще пробвам като теб с бадеми. Няма начин да не е вкусно. Благодаря ти отново.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-8042786430101040032014-07-09T19:20:32.236+02:002014-07-09T19:20:32.236+02:00Днес направих тортата, но замених лешниците с баде...Днес направих тортата, но замених лешниците с бадеми. Стана много вкусна! Йоли, благодаря за хубавата рецепта. - Таня Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-64396268948571730592014-05-08T16:35:30.363+02:002014-05-08T16:35:30.363+02:00Паулина,принципно оставям хората сами да изберат.В...Паулина,принципно оставям хората сами да изберат.Всеки обича различно,едни по-сочно,друго по-сухо.Мисля,че това,което съм написала е добре.Блатът се сиропира с 1 ч.ч. мляко.Ще се радвам да опиташ,благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-59500042065076873902014-05-08T16:24:54.211+02:002014-05-08T16:24:54.211+02:00Здравей,Йоли!Искам да те попитам,колко точно се си...Здравей,Йоли!Искам да те попитам,колко точно се сиропират готовите блатове?<br />Благодаря ти предварително!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18143943842029893958noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25052043314853920342014-02-10T21:27:16.930+01:002014-02-10T21:27:16.930+01:00Благодаря ти от сърце,толкова мили думи.Радвам се,...Благодаря ти от сърце,толкова мили думи.Радвам се,че харесваш рецептите ми и ги приготвяш.<br /><br />Да,бях пропуснала да напиша за добавянето на шоколада,вече и други читатели ми обърнаха внимание.За съжаление това е пропуснато и в книгата ми,но обещавам като има допечат да бъде поправено!<br /><br />Много късмет желая на порастналото момче и още веднъж благодаря за доверието!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-40706134394844019222014-02-10T20:16:40.795+01:002014-02-10T20:16:40.795+01:00Скъпа Йоли, често разглеждам Вашите рецепти, възхи...Скъпа Йоли, често разглеждам Вашите рецепти, възхищавам се на красивия сайт и кулинарните творения и се облизвам. Имам успехи с Вашите царевични питки, а за рожденния ден на моето пораснало момче направих лешниковата торта с млечния сироп. В съставките за блата е посочен шоколад, който обаче не се споменава в приготвянето и аз просто го настъргах и го добавих към тестото. Така или иначе резултатът беше добър. Пожелавам Ви да ни покажете още много вкусни изкушения.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-77918408529309240502014-02-09T15:30:01.142+01:002014-02-09T15:30:01.142+01:00Да знаеш само как ме е яд, че съм на диета. Но за ...Да знаеш само как ме е яд, че съм на диета. Но за именния ден на Дара това ще е тортата! Комбинацията ядки и шоколад никога не е разочароваща :) Прегръщам те, мила, Йоли.daliahttps://www.blogger.com/profile/11581478024821983147noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-41564082021997164062014-02-09T09:14:53.114+01:002014-02-09T09:14:53.114+01:00Благодаря ти мила Краси,така се радвам,че опита то...Благодаря ти мила Краси,така се радвам,че опита тортата!Да ви е сладко на всички!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-68099404166607681692014-02-09T08:41:34.906+01:002014-02-09T08:41:34.906+01:00Йолинка, благодаря за рецептата.Обрах овациите на ...Йолинка, благодаря за рецептата.Обрах овациите на моите приятели.Страхотна се получи!Поздрави,прегръдки и много целувки!Краси РадановаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-71521532498259804162014-02-07T12:33:55.026+01:002014-02-07T12:33:55.026+01:00Разкош, истински, вкусен, красив и ароматен! :)Разкош, истински, вкусен, красив и ароматен! :)Eva Tonevahttps://www.blogger.com/profile/06090303487008951841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-67705448364643358572014-02-07T11:53:03.858+01:002014-02-07T11:53:03.858+01:00Много ме зарадва тази публикация, бях си купила кн...Много ме зарадва тази публикация, бях си купила книгата, а една приятелка толкова и се радва, а си тръгваше за чужбина , та я подарих, а това беше набелязано за направа, не съм записала цялата рецепта. Е, нова книга ще трябва, несъмнено! Поздрави за прекрасната работа, споделянето на хубави емоции и сияйната усмивка!Игликаhttp://imishkova.blogspot.comnoreply@blogger.com