tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post7321341431975381440..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Плодова тортаЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger39125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-71665027042831708932017-06-20T08:03:57.298+02:002017-06-20T08:03:57.298+02:00Разбира се, изобщо не се притеснявай. Просто с пуд...Разбира се, изобщо не се притеснявай. Просто с пудинг без варене е по-лесно и бързо. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-50658409529386908152017-06-20T08:03:11.823+02:002017-06-20T08:03:11.823+02:00Здравей и от мен. Няма проблем, не е нужно човек в...Здравей и от мен. Няма проблем, не е нужно човек всичко да знае, а и няма как. Карамелизирането е винаги до стопяване на захарта и получаване на приятен златисто-кафяв цвят. посипи плодовете със захар и ги остави на котлона докато захарта започне да се стопява и става с карамелен цвят. Тъй като плодовете отделят вода няма да се получи гладка еднородна маса, остават кристали. Тук целта е само да имат карамелен вкус. Затова след това се слага вода и се получава карамелен сироп. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ тортата. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-55396510601591228592017-06-16T16:38:53.046+02:002017-06-16T16:38:53.046+02:00Здравей Йоли .Не успях да намеря пудинг без варене...Здравей Йоли .Не успях да намеря пудинг без варене и взех на Др. Йоткер оригинлен пудинг , който се вари около минута. Мога ли да го използвам?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-10545791261033127862017-06-16T15:46:32.253+02:002017-06-16T15:46:32.253+02:00Привет Йоли. Готвя се да правя тортата и имам един...Привет Йоли. Готвя се да правя тортата и имам един въпрос - как се карамелизират плодовете за плодовото желе? Съжалявам, но съм новак и задавам много въпроси при всяка една рецепта ;) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-50926048943367546252016-07-07T15:38:00.077+02:002016-07-07T15:38:00.077+02:00О, така се радвам, Диди! Благодаря ти много за дов...О, така се радвам, Диди! Благодаря ти много за доверието и милите думи! Да ви е сладко на всички! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-40840409627880941322016-07-03T10:32:28.682+02:002016-07-03T10:32:28.682+02:00Йоли, тортата е чудесна!! Направих я за подарък на...Йоли, тортата е чудесна!! Направих я за подарък на едно мило момиче, което предпочита плодови торти. Много я хареса. Аз използвах праскови и направих точно по рецептата, с изключение на белтъците. Аз украсих отстрани с кайсии.<br />Благодаря ти за чудесната рецепта!!<br />ДаниелаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-31379886737259648122014-12-30T21:27:25.061+01:002014-12-30T21:27:25.061+01:00Йоли, просто не исках да започвам в новия сайт на ...Йоли, просто не исках да започвам в новия сайт на чисто с моите обърквации.. <br />Махнах крема и вместо него разбърках направо само пудинг. Направих нещо като бразилския сладкиш за същия ден. И от двете няма и следа вече.. Извинявам се за коледното безпокойство просто ме обзе моментна паника. Последно "Коледните меденки" всеки следващ ден са все по хубави и още на третия става време за втора доза- мини работилница се заформи тук.. Весело прекарване на последните часове от този декември:) ИвонаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-74531210556976831622014-12-28T09:38:56.065+01:002014-12-28T09:38:56.065+01:00Ох, много съжалявам да чуя това, Ивона. Погледнах ...Ох, много съжалявам да чуя това, Ивона. Погледнах продуктите в рецептата. 2 пакетчета желатин дори е много, категорично трябва да стегне добре. Всяко е за 500 мл течност, просто не е възможно да не стегне. Не е в теб грешката, ако си спазила пропорциите. Предполагам, че желатина е бил стар, слаб или нещо такова. Аз купувам само на др Йоткер, българският ми мирише неприятно. Какво да направиш сега .... ако кремът ти не е стегнал и е съвсем течен ще трябва да го изгребеш с лъжица и да сложиш още желатин. Няма друг начин, просто трябва да го махнеш от тортата. Надявам се, че е в ринг или в тортена форма. Другият вариант е да го махнеш и смесиш с масло, но няма да стане хубаво като вкус. Просто плодовата торта не се връзва с маслен крам. Успех ти желая, надявам се все пак да е стегнал крема. Непременно ми пиши какво се е получило. <br /><br />Ще се радвам, ако вече пишеш в сайта ми yoli.bg, тъй като тук повече няма да публикувам нови рецепти, а и ми е трудно да се занимавам и с блога и сайта. Благодаря ти за разбирането и весели празници!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-26527673257974563922014-12-27T18:40:15.783+01:002014-12-27T18:40:15.783+01:00След 12 часа кремът се желира много слабо и се раз...След 12 часа кремът се желира много слабо и се разтича- най-вероятно съм допуснала грешка. Може ли да се направи нещо и какво? (Различно от това да отида да купя друга торта , тъй като е за утре.. а не се получи. Предполагам грешката е в изпълнението ... на снимката изглежда напълно правилно.. Благодаря предварително ИвонаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-36209075686371606572014-06-13T12:55:04.475+02:002014-06-13T12:55:04.475+02:00Аз благодаря,купих 4 пакетчета,но се замислих като...Аз благодаря,купих 4 пакетчета,но се замислих като прочетох 20 грама сега съм спокойнаAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06942703432539967950noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-62360312023963642462014-06-13T09:51:49.642+02:002014-06-13T09:51:49.642+02:00Много ще се радвам да опиташ тортата,Деси.Можеш да...Много ще се радвам да опиташ тортата,Деси.Можеш да комбинираш различни вкусове,както на теб ти хареса.Например и с ягоди,череши и кайсии ще стане чудно,не е нужно да спазваш точно това,което съм написала в рецептата.<br /><br />В България 1 пакетче желатин е от 10г.Датова съм написала и двете мерки ... и като пакетче,и като грамаж.Някои си купуват насипен желатин и ще им е по-удобно да си го претеглят.В пакетчетата е размерен по 10г.Така че,слагаш 2 пакетчета в крема и 2 в желето и готово.Успех и благодаря.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-26759916205875845702014-06-13T09:28:12.216+02:002014-06-13T09:28:12.216+02:00Здравейте,днес ще правя тортата,но не разбирам дал...Здравейте,днес ще правя тортата,но не разбирам дали желатина да е по 20 грама всяко пакетче или общоAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06942703432539967950noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-7812966691273369632014-03-28T06:24:41.382+01:002014-03-28T06:24:41.382+01:00Ще стане, не се тревожи. Изцеди ги хубаво и нарежи...Ще стане, не се тревожи. Изцеди ги хубаво и нарежи на по- малки парчета. И ще е ОК . Благодаря ти, ще се радвам да опиташ тортата.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-71285086137239639692014-03-27T08:02:00.908+01:002014-03-27T08:02:00.908+01:00Йоли, мисля да правя тази торта. Изглежда страшно ...Йоли, мисля да правя тази торта. Изглежда страшно апепитно, но ми се иска за сложа праскови от компот в блата. Според теб дали ще стане тикляв...все пак плодовете от компот са по воднисти?Полина Панайотоваhttps://www.blogger.com/profile/07657053484585008901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-55427993291552460782013-11-20T21:54:12.771+01:002013-11-20T21:54:12.771+01:00Благодаря и аз.Тортата е лека и ароматна.Няма ника...Благодаря и аз.Тортата е лека и ароматна.Няма никакъв проблем да се направи със замразени плодове - ягоди,малини,праскови,кайсии,сливи.Не е нужно да са пресни,щом не са зедонни.Може и с компот от праскови или кайсии.А ако не държиш конкретно на вкуса,който аз съм предложила,може да се ползват портокали или манго.Но това са по-скъпи плодове.Няма смисъл.За блата можеш да набодеш резенчета ябълки.Крема може да го направиш с пасирани плодове от компот кайсии или праскови.Желето също.А за украса можеш да нарежеш един портокал на тънки кръгчета и готово.Същото можеш да импровизираш и с червени плодове.С други думи,май искам да кажа,че най-добре е да ползваш плодове,които в къщи всички обичате.Да ви е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-85164876317002671342013-11-20T21:30:52.408+01:002013-11-20T21:30:52.408+01:00С какво може да се заменят прасковите през това вр...С какво може да се заменят прасковите през това време от годината , благодаря предварително. Изглежда много вкусна.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-42588848733227197262012-05-03T14:31:53.985+02:002012-05-03T14:31:53.985+02:00Ми сладурка си и това е то!Прегръщам те!Ми сладурка си и това е то!Прегръщам те!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-24837088026355131662012-05-03T12:03:11.005+02:002012-05-03T12:03:11.005+02:00миличка,благодаря ти за прекрасната рецепта.Тортат...миличка,благодаря ти за прекрасната рецепта.Тортата стана великолепна,без да преувеличавам и на вид и на вкус,дори не сложих нито белтъци,нито сметана,защото ми хареса повече с пластовете.Страхотна си,радвам се ,че съм част от блога ти и мога да се уча от хора като теб!!!crema pasticcera by denitsa dimovahttps://www.blogger.com/profile/03605203438330494404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-79188791383495592932012-05-01T17:20:23.742+02:002012-05-01T17:20:23.742+02:00Белтъците се слагат наистина в последния момент п...Белтъците се слагат наистина в последния момент под загрят грил.Веднага покафеняват и няма нищо страшно за самия сладкиш.Белтъците са разбити само със захр без нищо друго.Пробвай с тях,сметана и без това слагаме май на всичко.Няма да се свлекат от сладкиша в хладилника толкова бързо,но наистина са хубави като се добавят в последния момент.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-62075186517490725172012-05-01T12:17:46.294+02:002012-05-01T12:17:46.294+02:00пак аз,искам и тази торта да спретна,та да ми е пл...пак аз,искам и тази торта да спретна,та да ми е плодова цялата маса:)))и сега разбитите на сняк белтъци,които се слагат накрая само така ли остават без нищо друго да се правят.т.е.сурови?Горелка нямам ,за да ги покафеня....и се чудя дали няма да се свлекат от тортата дори и в хладилник?Или да си спестя ядовете и да ги заместя с бита сметана?crema pasticcera by denitsa dimovahttps://www.blogger.com/profile/03605203438330494404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-68950620078267966402012-02-25T10:01:09.688+01:002012-02-25T10:01:09.688+01:00Много благодаря. Веднага ще напиша колко време е д...Много благодаря. Веднага ще напиша колко време е добре да престои една торта с желатин. Много те моля да ме извиниш за пропуска. Но да знаеш, че е най-добре сама да пробваш как се е желирало с лек допир на ръката.Всеки продукт се желира за различно време. А ти изобщо не си новак щом се е получила хубава торта, независимо от моя пропуск. Благодаря ти отново и да ви е сладко на всички!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-10642665395491111772012-02-24T19:11:24.415+01:002012-02-24T19:11:24.415+01:00Преди седмица направих тортата - стана уникална! Е...Преди седмица направих тортата - стана уникална! Е, посмених плодовете с каквото разполагах вкъщи, но пак стана великолепна. Само дето за такива новаци в кухнята като мен не е лошо да се спомене колко време трябва да стои в хладилника, за да стегне хубаво желатина :-)))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-18729546516663826492011-02-09T13:51:14.614+01:002011-02-09T13:51:14.614+01:00Много ще се радвам,ако я направиш миличка.Не се пр...Много ще се радвам,ако я направиш миличка.Не се притеснявай за плодовете,винаги можеш да ги заместиш със сезонни.Ако искаш да е по-ароматна я направи с ягоди вместо с праскови.Направо си купи замразени от големите магазини за хранителни стоки,ако ти се струват скъпи пресните.това за самата торта.А украсата - ето какво ти предлагам аз : вземи една ябълка и без да я белиш я нарежи на тънки лентички с белачката за картофи.Така ще можеш да направиш прекрасни розички за отгоре.Просто ги увий на спиралка.Но веднага ги намажи с желатин за да не потъмнеят.Между тях сложи резенчета банани,филирани портокали и няколко пресни ягоди за цвят.Глазирай и тях и готово.Ще имаш богата плодова украса - грейнала като слънце.Ако имаш още въпроси с радост ще ти отговоря.Поздрави и успех!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-51250164108346374102011-02-09T13:08:45.827+01:002011-02-09T13:08:45.827+01:00Здравей, тортата ти изглежда превъзходно, реших и ...Здравей, тортата ти изглежда превъзходно, реших и аз да зарадвам приятеля ми с нея, но тъй като по това време на годината няма много праскови се питам може ли прасковите да се заместят с банани. Ще съм ти много благодарна като експерт ти да ми отговориш,<br />защото не съм много добра с тортите правила съм само Гараш.<br />Поздрави Йоли, наистина е невероятно украсна, и много вкусна предполагам. :) :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-75943179310069688702011-01-07T13:52:20.638+01:002011-01-07T13:52:20.638+01:00Много се радвам,Ани.Да ви е сладко и благодаря от ...Много се радвам,Ани.Да ви е сладко и благодаря от сърце!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.com