tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post7465385404719283749..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Ягодови тарталети с лимонов кремЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger37125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-83972703541125630802016-03-10T17:45:21.443+01:002016-03-10T17:45:21.443+01:00Здравей. Спокойно можеш да пропуснеш лешниците, но...Здравей. Спокойно можеш да пропуснеш лешниците, но трябва да увеличиш брашното. Всъщност, какво точно не се получи добре? Тестото се разпадаше ли? Ако е станало сухо и тричаво, на трохи и не е било достатъчно еластично за да се разточи, причината не е в лешниците, а в това, че се е отделила водата от маслото и се е пресякло. Това става като се меси по-дълго с ръце. От топлината им бързо и лесно се отделя водата от маслото и тестото става трошливо, нееластично и сухо. А ако е било много лепкаво, просто е трябвало да сложиш малко брашно. Благодаря ти, че опита. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-237795074350660562016-03-10T15:03:38.035+01:002016-03-10T15:03:38.035+01:00Аз също ги пробвах и стават страхотни и, вторият м...Аз също ги пробвах и стават страхотни и, вторият ми опит за съжаление беше неуспешен, нямах лешници, възможно ли е това да е причината да не ми се получи тестото?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05655591957276077070noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-42778603146606861292015-05-10T12:51:27.767+02:002015-05-10T12:51:27.767+02:00Благодаря ти, много си мила. Разбира се, че може. ...Благодаря ти, много си мила. Разбира се, че може. Всичко може! Изцяло е въпрос на вкус. Кошничките на тарталетите можеш да напълниш с всеки крем, който харесваш. <br /><br />Спокойно можеш да си изпечеш блатовете за тортата дев два предварително. Само ги завий с найлоново фолио за да не ти изсъхнат. Напълно са подходящи за това. Смело действай. <br /><br />Хубав ден и още веднъж благодаря.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-57687269114631894802015-05-09T16:54:34.858+02:002015-05-09T16:54:34.858+02:00Йоли,уникална си. Вече немога без твоите рецепти, ...Йоли,уникална си. Вече немога без твоите рецепти, искам да направя тарталетите но да ги напълня с крема от торта Династия, възможно ли е? И ще правя торта Династия ,можели блатовите да ги изпича в неделя а да я сглобя в сряда? Благодаря тиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-55994067083381276432014-10-27T14:33:49.056+01:002014-10-27T14:33:49.056+01:00Не, Михаела, изобщо не е проблем. Аз винаги така п...Не, Михаела, изобщо не е проблем. Аз винаги така правя. Дори и седмица предварително можеш да си ги изпечеш. <br /><br />Определено зависи от рецептата. Ако ги напълниш с шоколадов ганаш няма да се овлажнят. Могат заедно с пълнежа да си стоят спокойно няколко дена без да им се влоши качеството. Стига да не са в хладилника. При лимоновия пълнеж е друго. Той е влажен и кошничките ще омекнат. Затова е добре да си ги изпечеш предварително и преди сервиране да ги напълниш. Е, не чак преди сервиране, а няколко часа преди това. Благодаря ти за доверието и успех. надявам се да се харесат на всички.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-17259999381108529862014-10-26T23:05:37.888+01:002014-10-26T23:05:37.888+01:00Йоли, а проблем ли е да си изпека самите кошнички ...Йоли, а проблем ли е да си изпека самите кошнички 2-3 дни по-рано без да ги пълня? Ще трябва да приготвя около стотина, а ще имам и други задачи, че и ще пътувам, та се чудя дали ще им стане нещо? И ако не, зависи ли от рецептата или с всяка ще се задържат необходимото време.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01740487393987526159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-3245508738134806352014-07-21T19:59:42.105+02:002014-07-21T19:59:42.105+02:00Здравей! Нямаш никакъв проблем. Ще стане чудесно в...Здравей! Нямаш никакъв проблем. Ще стане чудесно в силиконови. Благодаря ти, ще се радвам да ги опиташ.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-619361663402460592014-07-21T13:03:53.745+02:002014-07-21T13:03:53.745+02:00Йоли, здравей!! Искам да попитам, може ли да напра...Йоли, здравей!! Искам да попитам, може ли да направя тарталетките в силиконови формички ? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-68288779600700383242014-04-14T20:31:40.179+02:002014-04-14T20:31:40.179+02:00Много,много се радвам!Дано не са ти се сторили мал...Много,много се радвам!Дано не са ти се сторили малко по-киселички,отколкото трябва.Весели празници ти желая и благодаря!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-24853795618350574442014-04-13T21:42:20.311+02:002014-04-13T21:42:20.311+02:00Станаха страхотни! Вкусни и красиви, точно както г...Станаха страхотни! Вкусни и красиви, точно както ги очаквах! Благодаря за рецептата!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-11665892424357449532014-04-02T04:45:43.337+02:002014-04-02T04:45:43.337+02:00Тарталетите са хубаво нещо,Еми.Направи,ще останете...Тарталетите са хубаво нещо,Еми.Направи,ще останете доволни.Няма да ги съхраняваш в хладилник,в никакъв случай.Може да ги намажеш отвътре с шоколад,това е добра идея.Хем ще са по-вкусни,хем ще запазят основата от овлажняване.По принцип има опасност много да омекнат,ако е по-течен крема и не е добре да се пълнят от предния ден.Но ако е гъст и е с по-маслена основа става и от предния ден.Иначе самите кошнички може да си изпечеш дори седмица предварително и когато ти потрябват готови сладки просто да ги напълниш.Ще чакам да кажеш какво се е получило.Благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-66768846087360829132014-04-01T23:30:24.454+02:002014-04-01T23:30:24.454+02:00Привет, феичке!
Мисля че е време да се пробвам и ...Привет, феичке!<br /><br />Мисля че е време да се пробвам и с тарталети:) Само че мисля да ги напълня с винен крем от една друга твоя рецепта. <br />Имам обаче следния въпрос, защото никога не съм правила преди такива сладки. Мога ли да ги напълня от предния ден? И в хладилник ли да ги съхранявам? Да ги измажа отвътре с разтопен шоколад? <br />Благодаря ти предварително!<br /><br />Прегръдки,<br />ЕмаEmmahttps://www.blogger.com/profile/01992495311808025860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-4584935542903744162014-01-22T16:57:14.130+01:002014-01-22T16:57:14.130+01:00Основата е маслена.Можеш да направиш тестото само...Основата е маслена.Можеш да направиш тестото само с жълтък,с цяло яйце или без яйце.Единствено маслото е задължително.Яйцето служи за спойка.Лично аз го препоръчвам да се сложи в тестото,ако от него трябва да се оформят бисквити или малки тарталети.Без яйце е много крехко и ронливо и има опасност да се разпадне след това дори и при най-малък натиск.Все пак тарталетките се пълнят с крем,зобре е основата да е по-здрава за да издържи на влагата,плътността и тежестта на крема.Но както си решиш,всякак е вкусно.Благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-90909585765120592782014-01-22T10:26:51.658+01:002014-01-22T10:26:51.658+01:00Разглеждах много рецепти за тесто за тарталети, в ...Разглеждах много рецепти за тесто за тарталети, в някои се добавят и яйца. Искам да попитам каква е разликата в тестото с и без добавено яйце?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-89665491559836293142013-04-20T18:20:05.741+02:002013-04-20T18:20:05.741+02:00Да, поне така помня, че направих. 100 мл са всъщно...Да, поне така помня, че направих. 100 мл са всъщност сок от 1 голям лимон, някъде там излиза. Мариана, ако не си направила още крема, сложи сок от 1 лимон, не го мери, не е нужно чак толкова да е прецизно. Опитай на вкус и после добави още, ако решиш, че иска още киселко. Май така е най- добре. Явно ще трябва пак да ги направя по този начин и отново да корегирам рецептата. Благодаря ти много.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-32575244523715771732013-04-20T16:15:52.187+02:002013-04-20T16:15:52.187+02:00Здравейте,
Понеже прочетох в коментарите, че ще н...Здравейте,<br /><br />Понеже прочетох в коментарите, че ще намалите количеството лимонов сок, 100-те мл., които фигурират в момента след редакцията ли са?<br /><br />Благодаря,<br />Поздрави<br />МаринаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-24208022645884639962011-11-27T13:44:07.666+01:002011-11-27T13:44:07.666+01:00Благодаря ти Петя.Да ви сладичко и киселичко на вс...Благодаря ти Петя.Да ви сладичко и киселичко на всички у дома!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-36818430512055635982011-11-26T22:34:54.364+01:002011-11-26T22:34:54.364+01:00Йоли, сърдечно благодаря за предоставената рецепта...Йоли, сърдечно благодаря за предоставената рецепта. Възползвах се от лимоновото кремче, стана превъзходно!Buono, mamma!https://www.blogger.com/profile/06938365346167236433noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-51923932136500240372011-05-12T14:26:32.644+02:002011-05-12T14:26:32.644+02:00Благодаря ти Мики.Супер се е получило.Много,много ...Благодаря ти Мики.Супер се е получило.Много,много ме зарадва.Направо ги бях забравила тези тарталетки.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-16704751646344412302011-05-11T14:42:36.969+02:002011-05-11T14:42:36.969+02:00Благодаря за прекрасната рецепта :-)
вчера я спре...Благодаря за прекрасната рецепта :-)<br /><br />вчера я спретнах, но вместо ягоди използвах грозде и коктейлни череши http://mikiblue.com/2011/05/11/tarts-with-lemon-curd/ :-)mikibluehttp://mikiblue.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-48202187265942193272010-07-05T21:28:50.756+02:002010-07-05T21:28:50.756+02:00Съжалявам, че е прозвучало като критика. Заради по...Съжалявам, че е прозвучало като критика. Заради постояни проблеми с килограмите правя сладкиши само по специални поводи и те обикновено не се получават :)Знам си, че не ме бива много в сладкарството, но продължавам да упорствам :)Юлеhttp://(по избор)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-23815922919799037832010-07-05T07:01:37.586+02:002010-07-05T07:01:37.586+02:00Благодаря ти Юле.Много се зарадвах,че си ги направ...Благодаря ти Юле.Много се зарадвах,че си ги направила.Да,наистина е кисел крема,не всеки обича чак толкова кисело.С сега,благодарение на теб се замислих и реших,че ще е най-разумно да намаля количеството лимонов сок в рецептата.Много ти благодаря и за това.Радвам се когато читателите ми ме поздравяват,но също така и когато отправят забележките си към мен.Приемам го като градивна критика и наистина се уча и усъвършенствам от това.Благодаря ти много .Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-78509877221278328062010-07-04T20:01:16.743+02:002010-07-04T20:01:16.743+02:00Благодаря за бързия отговор! Престраших се и опита...Благодаря за бързия отговор! Престраших се и опитах. Тарталетите бяха точно както ги описвате, но за съжаление кремът ми стана ужасно кисел и никакво количество захар не успя да го спаси :( , обаче установихме, че и с обикновен крем ванилия са вкусни. Продължавам да следя блога с голям интерес!Юлеhttp://(по избор)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-18139971392988098462010-06-29T06:40:03.991+02:002010-06-29T06:40:03.991+02:00Ще се радвам,ако ги направиш Юле. За бройката ... ...Ще се радвам,ако ги направиш Юле. За бройката ... ох,какво да ти кажа ... тестото си е стандартната доза за един цял пай в тортена форма например. Както виждаш от снимките,аз имам 3 големини формички за тарталети.Зависи твоите колко са големи.Но ако имаш от средния размер ще излязат сигурно към 10.Но да не те заблуждавам все пак,истината е,че никога не ги броя нещата и не знам със сигурност.Като си омесиш тестото може сама да си го разделиш на топчета,които после да разточиш за основата.За средните форми едно топче колкото пинг-понг е достатъчно,даже е много.Направи си тестото предварително на топчета и така ще ги преброиш преди да ги направиш.А като ми остане крем го слагам в чаши с малко плодове и ядки и ... готово.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-60431885000952790322010-06-28T14:34:29.838+02:002010-06-28T14:34:29.838+02:00Много ми се иска да опитам тази рецепта само се чу...Много ми се иска да опитам тази рецепта само се чудя за колко броя тарталети са тези продуктиЮлеhttp://(по избор)noreply@blogger.com