tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post8148597488521458822..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Плодова питаЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger42125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-89829731500912086422019-05-22T11:21:48.462+02:002019-05-22T11:21:48.462+02:00Около 24 см, но може иповече или по-малко. Единств...Около 24 см, но може иповече или по-малко. Единствена малка разлика ще има във височината на тестото, но не е фатално. Не е капризен сладкиш, ще се радвам да опиташ. Благодаря!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-10839706015287702122019-05-19T09:20:53.656+02:002019-05-19T09:20:53.656+02:00Какъв трябва да е размера на формата? Благодаря! Какъв трябва да е размера на формата? Благодаря! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-76730927618340719212017-09-11T14:36:54.056+02:002017-09-11T14:36:54.056+02:00Много съжалявам, но няма какво да направя по въпро...Много съжалявам, но няма какво да направя по въпроса. Много хора правят тази рецепта и няма оплакване. Съжалявам, няма как да я променя. Благодаря, че опитахте. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-31805099212070861642017-09-10T15:26:22.778+02:002017-09-10T15:26:22.778+02:00Извинявам се но нещо не е наред и с тестото и с кр...Извинявам се но нещо не е наред и с тестото и с крема. Крема стана толкова рядък че протече отвсякъде направо кошмар. Второ блата не е тестян за да стане като блат за тарт с борд а стана с консистенция за кексово тесто и затова няма как да се задържи крема който е с консистенция на боза.Просто ужасна рецепта. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-7807050300967292792017-02-26T15:53:14.717+01:002017-02-26T15:53:14.717+01:00Много се радвам, Иве! Благодаря ти от сърце за дов...Много се радвам, Иве! Благодаря ти от сърце за доверието и коментара. Да ви е сладко на всички!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-71008391274945096642017-02-25T15:33:21.347+01:002017-02-25T15:33:21.347+01:00Стана страхотна торта. Лекичка и много вкусна. Сле...Стана страхотна торта. Лекичка и много вкусна. Следвах рецептата стъпка по стъпка. Получи се идеално.Синът ми я оцени подобаващо :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18314031950372037844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-72281323823208828902014-09-19T10:05:01.554+02:002014-09-19T10:05:01.554+02:00Много се радвам! Благодаря ти, че опита този сладк...Много се радвам! Благодаря ти, че опита този сладкиш. И тук ще кажа, че на някои хора не им харесва. Блатът им се получава сух, твърд и тънък. Затова много се радвам, че при теб се е получило добре.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-33441633982103481082014-09-19T06:26:04.407+02:002014-09-19T06:26:04.407+02:00stana strjotnastana strjotnaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-42586769283257665472014-05-28T19:08:46.879+02:002014-05-28T19:08:46.879+02:00Много се радвам,Нади. Имам читатели,които споделих...Много се радвам,Нади. Имам читатели,които споделиха,че блатът е сух,твърд и не бухва достатъчно.Надявам се при теб да се е получило добре.Благодаря ти от сърце.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-87283123047853750192014-05-28T15:31:35.004+02:002014-05-28T15:31:35.004+02:00направих я! Йоли, с теб не е просто вкусно, а ужас...направих я! Йоли, с теб не е просто вкусно, а ужасно вкусно, благодаря ти, че споделяш с нас ! ЦелувкиAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12354198392827261381noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25140534646053930302014-05-11T19:55:15.220+02:002014-05-11T19:55:15.220+02:00Не,аз ти благодаря.Ти си прекрасна!Не,аз ти благодаря.Ти си прекрасна!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-6571764440361078502014-05-11T19:12:10.636+02:002014-05-11T19:12:10.636+02:00А, не, няма да се предаваме. Най-лесно е да се сме...А, не, няма да се предаваме. Най-лесно е да се смени рецептата. Обаче аз продължих - тъпо и упорито. Първо - пекох блата за по-кратко време, получи се добре. Явно преди това съм го препекла. Втората ми грешка се дължи на глазирането с желатина, понеже го правих с лъжичка явно съм прекалила с течността и това е разредило крема отдолу. Този път мазах с четка и се получи. Описвам подробно грешките си, за да не ги повтарят другите. А тортичката стана супер. Благодаря!Unknownhttps://www.blogger.com/profile/06348409164281915347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-91949599914801605872014-05-09T21:28:22.598+02:002014-05-09T21:28:22.598+02:00Да,със сигурност блатът е сух.Особено като се държ...Да,със сигурност блатът е сух.Особено като се държи в хладилника става и твърд,защото е с масло.Добавих към рецептата,че може да се сиропира,ако обичате по-сочни сладкиши.И към крема добавих 1 с.л.брашно.Не би трябвало да се втечнява.Вярно е,че сметаната е заквасена,а не бита и леко втечнява,но на мен ми се получава,знам ли защо така?Винаги можеш да смениш крема или да си избереш друг кладкиш.Благодаря ти много,че опита,въпреки неудачите.Благодаря ти и за коментара.Така мога да направя корекции на рецептата,за мен е много полезно.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-73558212973463766792014-05-09T16:31:01.017+02:002014-05-09T16:31:01.017+02:00Два пъти вече правя тази тортичка, защото много об...Два пъти вече правя тази тортичка, защото много обичам желирани плодови десерти. За съжаление и при мен възниква този проблем - блатът е твърд и сух, а кремът се втечнява и разтича.Логично би било излишната течност от крема да опие в блата, ама... не знам, нямам обяснение. Може би трябва да променя крема, знам лиUnknownhttps://www.blogger.com/profile/06348409164281915347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-45156028057179646442014-04-13T20:42:33.901+02:002014-04-13T20:42:33.901+02:00Много се радвам!Благодаря ти от сърце.Разбира се,с...Много се радвам!Благодаря ти от сърце.Разбира се,сложи желатин,ако ти се е видял по-течен крема.И леко желирано ще е добре.Весели празници ти желая.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-3915490245407819512014-04-11T11:26:49.511+02:002014-04-11T11:26:49.511+02:00На мен ми се получи страхотна плодовата пита, но ...На мен ми се получи страхотна плодовата пита, но все пак слдващия път ще добавя малко желатин към крема ....Благодаря за рецептата....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-403813196059100012013-05-14T21:19:06.088+02:002013-05-14T21:19:06.088+02:00Много,много се радвам на коментарът ти.Благодаря т...Много,много се радвам на коментарът ти.Благодаря ти от сърце,прекрасен ти е сладкиша.А портокаловите корички и бурбонската ванилия със сигурност са го направили още по-хубав.Успех ти желая с блога и всичко останало.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-42353021301235973502013-05-13T08:29:08.505+02:002013-05-13T08:29:08.505+02:00Здравей Йоли!
Още от мига, в който открих блога т...Здравей Йоли!<br /><br />Още от мига, в който открих блога ти, те обикнах (а това беше доста отдавна)! Възхищавам се на това, което правиш. Харесвам вкуса и аромата на нещата, които приготвяш.<br />Открих, че обичам да готвя преди няколко години, но едва преди месец-два реших да започна да си водя блог. Приготвяла съм много от твоите рецепти, но всеки път променям по нещичко (макар и мъничко), защото обичам да има частичка от мен в това, което съм приготвила.<br />Този път приготвих твоята плодова пита и се реших да ти пиша. Може би главния повод, по който се реших да оставя коментар е, че в подложката на питата сложих портокалови корички и Бурбонска ванилена захар, които според мен придават невероятно свеж вкус на питата. И просто исках да го споделя с теб.<br />Ето и линк: http://malkatapekarka.wordpress.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8-2/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8%D1%88%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-48037707631929407012013-03-28T22:08:02.962+01:002013-03-28T22:08:02.962+01:00Да,прочетох ги Руми.Ще я направя наново,ще претегл...Да,прочетох ги Руми.Ще я направя наново,ще претегля продуктите и ще корегирам рецептата,ако нещо не е наред.Благодаря ти отново.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-5389739623429318652013-03-28T22:06:16.297+01:002013-03-28T22:06:16.297+01:00Руми,да,този блат си е като кексово тесто.Твърд е,...Руми,да,този блат си е като кексово тесто.Твърд е,но аз го харесвам така заради масления му вкус.Не искам да го сиропирам,но това наистина е въпрос на лично предпочитание.Ако обичаш много сочни сладкиши просто го сиропирай следващият път.Ако пък не ти допада просто го смени с някой друг блат като рецепта.Крема - заквасената сметана я добавям наистина само с леко бъркане с бъркалка или лъжица.Никакво разбиване предварително.Иначе страшно се втечнява.Но я предпочитам пред растителната хиляди пъти.Ако видиш,че е ряядък срема винаги можеш да го оправиш с малко желатин.Много съжалявам,че не се е получило добре.Ще прочета сега другите коментари по-горе да си припомня какво казват останалите читатели.Ако има проблеми ще корегирам непременно рецептата.Може да съм сбъркала нещо и аз.Ако е така,моля те ме извини.Благодаря ти,че опита и най-вече,че ми писа.Много е важно за мен.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-3716770950464847152013-03-28T08:16:50.847+01:002013-03-28T08:16:50.847+01:00Здравейте Йоли!
Имам въпрос-блата е твърдичък,крем...Здравейте Йоли!<br />Имам въпрос-блата е твърдичък,крема не достатъчно гъст,особено като добавих на части закв.сметана-с една дума като отря-<br />зах парче крема потече встрани,всичко спазих,защо?<br />Обичам такива сладкиши и блата все е малко по-твърд от необходимото.<br />Благодаря предварително. Румяна Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-55748202622978143692013-03-27T18:33:33.635+01:002013-03-27T18:33:33.635+01:00Здравейте Йоли,
Правих питата днес, тестото е твър...Здравейте Йоли,<br />Правих питата днес, тестото е твърдичко, крема течен,опитах я да срежа,крема се стича, не стои като на хубаво парче.Спазих рецептата и не съм новак ,може би утре ще е поело или сте сложили в крема желатин.Моля,дайте съвет.<br />Благодаря Ви!<br />РумянаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-12797758111987324032012-06-06T04:39:58.300+02:002012-06-06T04:39:58.300+02:00Blagodaria,Yoli:)
Veche go napravih,da vidim utre ...Blagodaria,Yoli:)<br />Veche go napravih,da vidim utre dali 6te e kakto mi se iska.A kremcheto e mn vkusno,oshte oblizvam kupata:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-87908188356867956482012-06-05T16:05:02.788+02:002012-06-05T16:05:02.788+02:00Щом нещо не ти е харесало веднага го променяш!Абсо...Щом нещо не ти е харесало веднага го променяш!Абсолютно правилно!Няма задължителни неща в кулинарията.Колкото повече си фантазираш и променяш според вкуса си, толкова по- добре.С пандишпан ще е супер!Благодаря ти много и да ви е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-19971509148633640442012-06-05T04:24:09.858+02:002012-06-05T04:24:09.858+02:00Zdravei,Yoli!
Mislish li,che moga da napravia plod...Zdravei,Yoli!<br />Mislish li,che moga da napravia plodovata pita s obiknoven pandishpanov blat za osnova?probvah originala,no ne znam zashto na 2-ia den veche beshe mn tvard i ne mi haresa.<br />Blagodaria mnogoAnonymousnoreply@blogger.com