tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post8196658223449552295..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Чийзкейк с малини и шам фъстъкЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger62125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-53474437387545707902017-04-24T18:26:32.406+02:002017-04-24T18:26:32.406+02:00:)
:)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-72833791337938379702017-04-23T17:28:46.115+02:002017-04-23T17:28:46.115+02:00Уау! Как така горе-долу! Това е съвършената консис...Уау! Как така горе-долу! Това е съвършената консистенция! Изобщо не е течно, напротив. Точно така трябва да бъде и малко хора успяват. Браво, искрени аплодисменти! Великолепен сладкиш си направил! От сърце ти благодаря за доверието! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-67785228278607943402017-04-23T07:33:13.848+02:002017-04-23T07:33:13.848+02:00Здравейте,
идеален е чийзкейка, като за първи път ...Здравейте,<br />идеален е чийзкейка, като за първи път ми се получи горе долу :)<br />малко крема ми е по втечнен ...<br />https://goo.gl/photos/9LrX6RXQoTjiHSwP6Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11783390545854583668noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-60069964661910856802016-12-26T22:05:32.615+01:002016-12-26T22:05:32.615+01:00Много, много благодаря за доверието и хубавите дум...Много, много благодаря за доверието и хубавите думи! Радвам се, че на всички се харесва сладкиша!Благодаря и за чудесните пожелания! Весели празници! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-21262520027604660742016-12-25T12:43:21.660+01:002016-12-25T12:43:21.660+01:00Здравейте Йоли!Весела Коледа!Изпробвала съм някои ...Здравейте Йоли!Весела Коледа!Изпробвала съм някои ваши рецепти,но този чийзкейк е черешката на тортата!Правя го при всеки важен важен повод за нашето семейство и всички са влюбени в него!Поздравяваме ви и пожелаваме много успехи!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-5053981626959219422016-01-29T17:14:19.520+01:002016-01-29T17:14:19.520+01:00Здравей Стоянка, благодаря ти за доверието. Много ...Здравей Стоянка, благодаря ти за доверието. Много се радвам, че ти харесват рецептите ми. Надявам се и този сладкиш да ти допадне. <br /><br />Чийзкейкът е голям, като стандартна торта е. Около 26-28 см. Това са поне 12 чудесни порции. Надявам се да са достатъчни и за теб, ако не, може да го нарежеш на 16 по-малки парчета. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-79745728150831866182016-01-29T09:33:30.655+01:002016-01-29T09:33:30.655+01:00Здравейте. Имате страхотни рецепти и съм правила д...Здравейте. Имате страхотни рецепти и съм правила доста от тях с повод и без повод. Днес ще правя чийзкейка. За колко голяма тортена форма е рецептата?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09617612181084533180noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25955549862511304052015-08-14T15:21:02.104+02:002015-08-14T15:21:02.104+02:00Здравей и ти. Не си оставила име, извини ме, че та...Здравей и ти. Не си оставила име, извини ме, че така се обръщам към теб. Радвам се, че си избрала този сладкиш. Препоръчвам го горещо! Сега ще ти кажа кое е най-добре да купиш. Кварк няма как да намериш в Бг, той е немски. Рикота има навсякъде. По принцип е най-добре с нея, но ако ти е скъпа я замени с крем сирене. Можеш спокойно и българското да побзваш, онова в пакетчетата. Но бих ти препоръчала едно крем сирене от Лидл. Пише "Крем за мазане" и е в пластмасови кофички. Те са различни на цвят, защото има крем сирене с хрян и с чесън. Внимавай да пише, че е натурално. То ти трябва. Много е нежно и с него стават чудесни десерти. Все пак, ако искаш си купи Рикота. Хубаво е да има лека соленост в сладкиша. Така баланса между вкусовете е много добър. Трудно ще ти е да го направиш като мъфини. Първо основата е от маслени трохи, трябва добре да я натиснеш във формичките. Ще се изпече, няма проблем и с отлепянето, но ще трябва да печеш по-дълго все пак да изсъхне повече крема. А това не е добре за общия вкус на чийзкейка. Трябва да е мек и кремообразен. А и глазурата трудно ще я нанесеш върху кексчета. Най-добре си направи сладкиша в тортена форма. Успех ти желая и благодаря за доверието.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-42709266937000654072015-08-14T10:51:13.822+02:002015-08-14T10:51:13.822+02:00Здравей Йоли,
Искам да те попитам може ли да слож...Здравей Йоли,<br /><br />Искам да те попитам може ли да сложа в Чийзкейка обикновенно крема сирене/българско/ в което се съмнявам,дали ще се получи ако не намеря такава извара и с какъв диаметър е форамата в която си го направила.Досега само съм хапвала чийзкейк никога не съм правила и и съм изключително невежа в областта знаех че се прави с крема сирене затова има леко солена нотка и се разрових и видях този ПРЕКРАСЕН ЧИЙЗКЕЙК и разбрах че се прави с такава извара,тои също ли има солена жичка?Имам рожден ден на 24.08 и искам да направя да почерпя колегите може ли да се направи на хапки/в хартийки за мъфини, незнам дали няма да залепне хартията и при обелването да се развали или да не може да се обели хартията/или по друг начин,моля те да ми предложиш вариант.<br /><br />Много ти БЛАГОДАРЯ предварително и се извинявам,че те засипах с куп въпроси!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-91838972120984491532015-01-25T13:05:43.828+01:002015-01-25T13:05:43.828+01:00STRAXOTEN 4IIZ KEIKS-BRAVOSTRAXOTEN 4IIZ KEIKS-BRAVOAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/01956719644667141827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-52825688158117426732014-08-28T08:04:35.407+02:002014-08-28T08:04:35.407+02:00Здравей Миленка. Извинявай за закъснелия отговор, ...Здравей Миленка. Извинявай за закъснелия отговор, но нямах няколко дни интернет на разположените. Нямаш нужда от миксер, просто си ги разбъркай с телената бъркалка. Не им е нужно кой знае колко. Ще се радвам да опиташ сладкиша. Благодаря ти!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-33809908424601111642014-08-27T08:26:16.976+02:002014-08-27T08:26:16.976+02:00Здравей,Йоли! Правила съм по голямата част от торт...Здравей,Йоли! Правила съм по голямата част от тортите ти и съм голяма твоя почитателка,но никога не съм правила чийз кейк.Отдавна съм хвърлила око на този и май е време да го пробвам.Изчетох коментарите,но и аз имам едно въпросче за яйцата.Когато се прибавят към сместа само с телена бъркалка ли се разбъркват или с миксер? Дано се справя и успея да го изпека добре,честно казано печенето най ме плаши :)<br />с уважение: Милена Балтаджиевамиленаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-6111665609597173372014-03-23T17:01:16.810+01:002014-03-23T17:01:16.810+01:00Благодаря ти, миличка! Опекох го днес, на консисте...Благодаря ти, миличка! Опекох го днес, на консистенция смятам,че се получи. Утре ше го мажа с конфитюр от малини и ще украся с пресни ягоди,че малини в момента няма. Какъв е на вкус ще докладвам вторник. Много ме е яд,че не можахме да дойдем в Шкорпиловци, дано скоро имаш другаде подобна изява, където непременно искам да те видя. Весела вечер и много си те обичам. СнежкаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-1263920123765772792014-03-23T11:32:38.407+01:002014-03-23T11:32:38.407+01:00Снежи,изобщо не се притеснявай.Още по-хубав ще ста...Снежи,изобщо не се притеснявай.Още по-хубав ще стане,ако го направиш в неделя.Ако искаш само украсата,която си избрала да направиш я остави за по-накрая.Аз пека на вентилатор всичко,изобщо не се престаравам да мисля за фурната.давай така,както си си свикнала.Благодаря ти много и весел празник ви желая.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-32794928146992331302014-03-22T12:24:17.922+01:002014-03-22T12:24:17.922+01:00Здравей, скъпа Йоли! Ще правя този чийз за рожден ...Здравей, скъпа Йоли! Ще правя този чийз за рожден ден на приятел и исках да те оитам дали е добре да го направя неделя, а да го поднеса вторник? Да не му се отрази на вкуса се притеснявам... Ама в понеделник много по-малко време ще имам и ... Но ако се отрази негативно, ще си го направя понеделник. Другия ми въпрос е фурната с вентилатор или без? Притеснявам се да не се напука, а не ми се занимава с водна баня, твоя си е прекрасен! Благодаря ти! Твой верен фен СнежанаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-19704704027604618112013-10-19T13:26:07.157+02:002013-10-19T13:26:07.157+02:00Иве,минах през софийското Пени днес,но там изобщо ...Иве,минах през софийското Пени днес,но там изобщо няма никакви миксери.Дано си се объркала,просто не искам да вярвам,че е възможно подобно нещо.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-91186554379762113392013-10-18T16:14:38.252+02:002013-10-18T16:14:38.252+02:00Бре,да му се не види!Направо не мога да повярвам!Бре,да му се не види!Направо не мога да повярвам!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-52142215395782030712013-10-17T16:20:02.498+02:002013-10-17T16:20:02.498+02:00Да, за Пени маркет става въпрос. Този магазин, в к...Да, за Пени маркет става въпрос. Този магазин, в който видях миксера е във Варна, не знам дали го предлагат във всичките си магазини.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-30637860556575112822013-10-17T15:42:41.812+02:002013-10-17T15:42:41.812+02:00Какво? Ама наистина ли? Не мога да повярвам!Това в...Какво? Ама наистина ли? Не мога да повярвам!Това вече е адски нагло!Боже ...Благодаря ти Иве,естествено,че никой не ме е питал.Ще видя какво мога да направя по въпроса.За Пени маркет ли става въпрос?Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-89647783928712901082013-10-16T10:29:52.755+02:002013-10-16T10:29:52.755+02:00Здравей, Йоли! Видях една от тези снимки за чийзке...Здравей, Йоли! Видях една от тези снимки за чийзкейка на кутията на миксер, който продаваха в магазин "Пени" и веднага я познах, че е твоя - дано са те питали, за да я ползват.<br />ИваAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-14853768782577145702013-07-13T08:41:30.296+02:002013-07-13T08:41:30.296+02:00Ванче,писах ти преди малко във фб,но и тук да кажа...Ванче,писах ти преди малко във фб,но и тук да кажа - лично за мен кафявата захар в случая е неудачна като вкус.На теб ти трябва вкуса на боровинката,а вкуса на меласата ще я убие.За такива фини плодове карамеловия вкус на кафявата захар не е добър избор.Но,разбира се,и това е въпрос на вкус.Ако я обичашмного,сложи кафява.Не е нужно да правиш сироп за боровинките.Просто ги посипи със захар и леко ги кипни за да останат целички,не ги претривай на пюре като малините.Захар сложи на вкус,нищо недей да мериш,просто опитай.Това е.Надявам се,че ще харесаш сладкиша.Мерси мила,да ви е сладко.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-22197884630237440242013-07-13T00:44:33.627+02:002013-07-13T00:44:33.627+02:00Йоли, мога ли да заместя малините с боровинки и ка...Йоли, мога ли да заместя малините с боровинки и какво да им е количеството? А и дали може да се направи като се използва кафява захар за пълнежа, вместо бяла? Мисля, боровинките да ги направя на сироп със захар, но не знам колко захар да сложа...Благодаря ти!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14537579323638427627noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-72689449711681493252012-06-27T07:25:11.277+02:002012-06-27T07:25:11.277+02:00Петко, нямаш представа колко много ме зарадва!Бла...Петко, нямаш представа колко много ме зарадва!Благодаря ти и за милите думи,и за доброто обяснение на рецептата стъпка по стъпка.Страхотен сладкиш си направил!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-85002328976828047012012-06-26T08:54:32.368+02:002012-06-26T08:54:32.368+02:00Невероятна си.
"Откраднах" си рецептата ...Невероятна си.<br />"Откраднах" си рецептата и я направих ;-)<br />http://itcook.blog.bg/<br />В сравнение с тебе съм лайк, но продължавам да опитвам ;-)<br /><br />Смятам и други рецепти да си харесам ;-)Петкоhttp://itcook.blog.bg/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-77449770346125405782012-02-06T06:25:50.398+01:002012-02-06T06:25:50.398+01:00Точно така мила!Рикота е вид сирене.Прилича на изв...Точно така мила!Рикота е вид сирене.Прилича на изварата,но е много фино,абсолютно безсолно и с много наситен млечен вкус.За всякакви сладкиши е прелестно.Непременно опитай.Благодаря ти,че избра тази рецепта.Да ти е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.com