tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post8257046318771154203..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Торта МагнетенЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger92125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-45174481662787041392019-12-15T17:22:32.381+01:002019-12-15T17:22:32.381+01:00Със сигурност е станало много красиво с тези цвето...Със сигурност е станало много красиво с тези цветове, Краси. Благодаря ти от сърце! А на внукът ти желая да расте усмихнат, безгрижен и щастлив! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25561848487804941382019-12-15T11:05:40.309+01:002019-12-15T11:05:40.309+01:00Страхотна торта!Понеже много я харесвам направих и...Страхотна торта!Понеже много я харесвам направих импровизация,за погачата на моя внук.Блатове в бял и син цвят,и крем само бял,със бял шоколад.Получи се много добре и на вид и на вкус.Благодаря за рецептата Йоли!Красимира Стояноваhttps://www.blogger.com/profile/03739598301516549982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-88689115586034823822019-06-27T11:32:49.250+02:002019-06-27T11:32:49.250+02:00Здравей отново. Не е нужно да увеличаваш нищо.Ще т...Здравей отново. Не е нужно да увеличаваш нищо.Ще ти стигне и за по-голяма торта, просто ще стане малко по-ниска. Нарежи блата на по-тънки ленти, съответно ще станат с една повече. А ако искаш висока торта, увеличи всички продукти с 1/3. Ще стане чудна торта, както я описваш. Благодаря ти много за доверието. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-85228344668622711222019-06-27T11:30:53.973+02:002019-06-27T11:30:53.973+02:00Привет и от мен. Кроканта се прави лесно. Карамели...Привет и от мен. Кроканта се прави лесно. Карамелизираш първо на бавен огън 1 ч.ч. захар. Като стане с хубав златист цвят слагаш ядките и махаш от котлона. Изсипваш всичко на тънък пласт върху хартия за печене и след като се втвърди счукваш на малки части в хаванче. Крокантът е готов!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-32824967622853460822019-06-24T15:55:17.383+02:002019-06-24T15:55:17.383+02:00здравей отново Йоли . искам да попитам понеже видя...здравей отново Йоли . искам да попитам понеже видях а и прочетох в коментарите че тази торта е по малка , а моята торта ще е по голяма стандартна 10-12 парчета , интересува ме това количество крем ще ми стигне ли за по голяма торта или ще трябва да увелича количествата. днес изпробвах крема и ми хареса , само че има вкус на брашно и сложих малко масълце в него защото ми стана много гъстък и въпреки сметаната пак е гъстичак доста явно прекалих с брашното, но обаче аз не сложих шоколад тъй като в момента нямах наличен в хладилника а пък нямах търпение да го пробвам, надявам се обаче че като сложа шоколад шоколадът ще промени вкусът му поне малко. Използвах течна готварска сметана хопла която също е много гъста и плътна и любимата ми сметана, използвах готварска защото в момента такава имах в хладилкика. И понеже другият месец ще имам рожден ден и ще си правя сам тортата тъй като аз вече се научих и си купих всиччки необходими сладкарски инстументи мисля да използвам този твоят крем защото много ми хареса, искам да попитам има ли значение какъв ще бъде белият шоколад тъй като в нашия район на село продават бял само на елзет аеро ли се води не знам точно, в крема планирам да сложа и сушени тропически плодове и под него да намажа с домашно сладко от сушени смокини Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-39614410886723456912019-06-24T10:09:54.152+02:002019-06-24T10:09:54.152+02:00здравей скъпа Йоли. може ли да кажеш рецептата как...здравей скъпа Йоли. може ли да кажеш рецептата как правиш карамелизираните ядки или кроканAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-86870875474413744542018-03-18T08:15:16.516+01:002018-03-18T08:15:16.516+01:00Благодаря ти от сърце, Кате! Толкова си мила и вни...Благодаря ти от сърце, Кате! Толкова си мила и внимателна! Хубаво ми започна сега деня от рано. С усмивка, благодаряние на теб! Прекрасен да е и твоят ден! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-40492372325953503212018-03-16T20:59:25.316+01:002018-03-16T20:59:25.316+01:00Здравей Йоли
Отдавна не съм писала но при вида на ...Здравей Йоли<br />Отдавна не съм писала но при вида на последната торта не се стърпях.<br />Ако има някоя мила дума която не е казана за теб аз ти е казвам. <br />Възхищавм ти се. Пожелавам ти живот, здраве и късмет във всичко.<br />Най искрени прегръдки от мен<br />КатяAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-1618163858662695342017-12-30T12:14:34.090+01:002017-12-30T12:14:34.090+01:00Благодаря, весели празници и на теб!Благодаря, весели празници и на теб!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16549213583734854474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-31219561503510267402017-12-30T11:21:48.136+01:002017-12-30T11:21:48.136+01:00Благодаря ти за топлите думи! Много ме падва, че х...Благодаря ти за топлите думи! Много ме падва, че харесваш рецептите ми. Надявам се и тортата да се получи добре. Да, разбира се, че може да напарвиш и така. Всичко може, както ти харесва, така. Давай смело и весели Новогодишни празници!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-79780449285708644082017-12-30T09:47:10.223+01:002017-12-30T09:47:10.223+01:00Здравей, Йоли. Толкова си прекрасна и позитивна, т...Здравей, Йоли. Толкова си прекрасна и позитивна, толкова талантлива, ти си истинско благословение. Много от твоите рецепти съм правила и сичките са невероятни. Искам са те попитам дали е възможно да изпека блатовете за тази торта по отделно и да я сглобя като класическата-блат, крем, блат? Правила съм я стъпка по стъпка и като на други не ми се получи формата та се чудех не може ли да я направя като класическата? Ще е нужно ли пак да я стягам с ринг, което честно не знам как става,аз съм тотален аматьор. Благодаря за отговора.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16549213583734854474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-40179276529483455492017-11-02T19:59:55.312+01:002017-11-02T19:59:55.312+01:00Блсгодоря за отговора. Другата седмица ,живот и зд...Блсгодоря за отговора. Другата седмица ,живот и здраве ще се опитам да е направя за рождения ден на приятелка. Ще пиша за резултата.<br />КатяAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-90759672951591198032017-11-02T17:28:52.504+01:002017-11-02T17:28:52.504+01:00Благодаря ти от сърце за хубавите думи! Надявам се...Благодаря ти от сърце за хубавите думи! Надявам се тортата да ти хареса. <br />Лично аз винаги предпочитам да ползвам шоколад със 70% какао. Много по-наситено на вкус става, но не всеки обича горчивината му. Най-добре е сама да прецениш според вкуса си. А тортата ... може би около 24 см става като е така висока. Абсолютно правилно! Ако не я направиш висока ще се увеличи диаметъра. Просто нарежи блата на повече ленти и широчината им да е по-малка. Успех и благодаря отново. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-2064793761868132852017-10-31T23:46:42.664+01:002017-10-31T23:46:42.664+01:00Здравейте Йоли,накрая се престрашик да Ви пиша. Пр...Здравейте Йоли,накрая се престрашик да Ви пиша. Просто нямам думи. Как успявате да сътворите всичко това.Желая Ви здраве и да продължавете да ни радвате. И така.към въпроса_какъв е процента на какаото в шоколада и с какъв диаметър е тортата. И дали мога да е.направя не толкова висока,тогава и диаметъра ще е по голям. Благодаря Ви предварително за отговора.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-76405479818932442222017-10-22T18:50:14.066+02:002017-10-22T18:50:14.066+02:00Благодаря за изчерпателният отговор! Обещавам да с...Благодаря за изчерпателният отговор! Обещавам да споделя резултата. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09359147173512499723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-59393509993208561442017-10-22T13:41:28.565+02:002017-10-22T13:41:28.565+02:00Здравей Христо. Ще се радвам да опиташ тортата и д...Здравей Христо. Ще се радвам да опиташ тортата и да ти хареса. С шоколада проблеми нямаш, може всякакъв да си купиш. Само като правиш шоколадова украса е добре да ползваш кувертур, а иначе за готвене може да е всякакъв. Лично аз купувам белгийски кувертюр от магазина в София на ул. Кадемлия 6 в Редута. Много е добър! За отгоре: за да е бяла трябва или да е със сметана, крем-сирене или твърдо фонданово покритие, което аз по принцип не препоръчвам, тъй като не го харесвам. Глазурата от крем-сирене е просто чудна! Много добре се измазва и шприцова, устойчива е на всичко. Виж моля те рецептата ми на Морковената торта. Лесно ще я намериш, с едни малки морковчета е отгоре. Кремът на тази торта е супер за покриване. Ако ти допадни, направи от него. Благодаря ти за доверието и ще чакам да кажеш дали е станала добре тортата. На много хора не им се получи. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-33754745071999483572017-10-21T08:11:11.501+02:002017-10-21T08:11:11.501+02:00Здравей Йоли,искам да направя тази торта. Интересу...Здравей Йоли,искам да направя тази торта. Интересува ме от кЪде мога да си купя такъв шоколад и със какво да я покрия от горе? Искам да я направя бяла от горе и с шамфастък отстрани. Благодаря!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09359147173512499723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-62732028832700754392016-09-08T19:03:32.751+02:002016-09-08T19:03:32.751+02:00И аз така като теб. Силно разочарована съм, че не ...И аз така като теб. Силно разочарована съм, че не ти се е получила тортата. Много, много съжалявам. Зарязвай ги тортите от блога, хич не се занимавай с тях. Все пак благодаря ти, че опита, въпреки провала. Ще се радвам все пак, ако наминаваш тук от време на време. Може би нещо солено ще опиташ ... Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-65051605831095623902016-09-08T15:45:48.254+02:002016-09-08T15:45:48.254+02:00Йоли,силно съм разочарована. Това е втората торта,...Йоли,силно съм разочарована. Това е втората торта,от твоя блог,която правя и се получи едно голямо НИЩО!!! Не съм с две леви ръце,умея,с 18 годишен семеен стаж,но за пореден път се разочаровах. Спазих точно всичко,видеото гледах,но уви.<br />Отказвам се да правя торти от този блог.<br />Съжалявам много. Правих я за рожденият си ден преди три дни,добре че бе за семейството миПросто аз:)))https://www.blogger.com/profile/12475134090597176962noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-63219700543880398402015-12-30T15:57:01.823+01:002015-12-30T15:57:01.823+01:00Така си е, малка става, даже бих казала, че е леко...Така си е, малка става, даже бих казала, че е леко смешна. Но пък става висока. радвам се, че ти хареса, благодаря ти. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-50187217533080912952015-12-30T08:39:11.540+01:002015-12-30T08:39:11.540+01:00тортата е страхотна, но наистина с миниатюрни разм...тортата е страхотна, но наистина с миниатюрни размери.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-36692149183553364772015-12-03T17:45:46.715+01:002015-12-03T17:45:46.715+01:00Много, много се радвам! Благодаря ти от сърце за д...Много, много се радвам! Благодаря ти от сърце за доверието. Да е жив и здрав рожденика! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-27102748413004182472015-12-01T09:02:26.480+01:002015-12-01T09:02:26.480+01:00Yoli tortata e straxotna ............ napravix q z...Yoli tortata e straxotna ............ napravix q za rojdennia den na maji mi koito be6e vchera malko e da se kaje che si izqdoxme prastite .pozdravi i prodaljavai da ni radvach sas xubavi receptiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-76960117592160960042015-11-05T15:24:24.522+01:002015-11-05T15:24:24.522+01:00Много се радвам, че се получило добре, Теди. Благо...Много се радвам, че се получило добре, Теди. Благодаря ти за доверието. <br /><br />Тортата си я покрий с фондан. Мисля, че ще ти бъде ипо-сигурно, и по-лесно за оформяне. Ако си купуваш непременно купи такъв, който е с какаово масло в него. Изключително лесен е за обработка, много пластичен, а след това като се втвърси маслото в него формата на тортата не помръдва. Много е добър. Мисля, че е италиански. Аз ко купувам по 1 кг разфасовка от магазина в София на ул Кадемлия 6 в Редута. Ако си в друг град може да си го поръчаш като доставка. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-52979199966835791502015-11-05T13:55:25.405+01:002015-11-05T13:55:25.405+01:00Здравей Йоли! Направих тортата както ми препоръча ...Здравей Йоли! Направих тортата както ми препоръча стана страхотна! Но сега имам нуда пак от твоята помощ! Скоро е рожденния ден на сина и той иска торта ветролет! ще ползвам същата рецепта за блатовете и крема, но се колебая с какво да я покрия дали с фондан или с бонбони за топене! Моля те дай ми съветAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17762236715234464242noreply@blogger.com