tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post8686529892231574789..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Хачапури/Кхачапури с микс от сиренаЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-83794958778003976172018-08-07T12:21:52.666+02:002018-08-07T12:21:52.666+02:00Точно така, от грузинската кухня са тези хачапури....Точно така, от грузинската кухня са тези хачапури. Тъй като на латиница се изписва Khachapuri,много се чудих дали трябра да се напише и к-то отпред. Някъде го пишат, някъде не. У нас са познати като хачапури. Радвам се, че рецептата Ви хареса. Благодаря! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-24245135292251131282018-08-07T04:30:44.534+02:002018-08-07T04:30:44.534+02:00Това е от грузинската кухня и се нарича Хачапури. ...Това е от грузинската кухня и се нарича Хачапури. Рецептата Ви е почти автентична! Благодаря.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-26191911697094816792016-01-24T12:17:09.629+01:002016-01-24T12:17:09.629+01:00Здравей. Ще се радвам да опиташ Хкачапурите, много...Здравей. Ще се радвам да опиташ Хкачапурите, много са хубави. Съвсем умишлено не съм написала мерки. Наистина всяко тесто с мая е подходящо. Ще се радвам да погледнеш някоя рецепта в моя раздел "Тестени". И ако си харесаш някое тесто, направи него или купи готово хлебно от магазина. От 500г готово тесто може би ще се получат 5-6 големи Кхачапури. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-84545127519264832902016-01-22T11:06:38.451+01:002016-01-22T11:06:38.451+01:00Бихте ли дали малко повече мерки, например: колко ...Бихте ли дали малко повече мерки, например: колко грама, тесто, брашно ит.н. са необходими за 4-5 броя от вкусното изделие. Благодаря!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-12569551600908696402015-11-24T14:39:43.333+01:002015-11-24T14:39:43.333+01:00О, да, може. Не само, че може, ами повечето видове...О, да, може. Не само, че може, ами повечето видове Кхачапура са само с бакпулвер или изобщо без набухвател. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-81500493517674955362015-11-24T09:53:43.372+01:002015-11-24T09:53:43.372+01:00Здравейте Йоли,
Искам да ви попитам трябва ли в те...Здравейте Йоли,<br />Искам да ви попитам трябва ли в тестото за Кхачапурите да има мая или може и без нея ?Благодаря ви предварително. Приятен ден.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-56913262046134453612015-09-20T16:46:04.323+02:002015-09-20T16:46:04.323+02:00Здравей и от мен. Да, разбира се, че ще ти кажа. И...Здравей и от мен. Да, разбира се, че ще ти кажа. И двете теста са чудни за Кхачапурите. Което си избереш, това да е. Разликата е следната: ако в тестото има яйца, мляко, сметана или масло то е много, много богато на вкус. Обикновено от такова тесто се правят погачи. Ухай страхотно, много по-меко и вкусно е. Просто е богато на вкус. Това е разликата. Избери сама, всичко ще стане, ако ес мая, не се притеснявай. Благодаря ти и се надявам да ви харесат Кхачапурите.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-23940013178997951782015-09-17T22:12:38.593+02:002015-09-17T22:12:38.593+02:00Здравей Йоли,
Бихте ли ми казали кое от двете тес...Здравей Йоли,<br />Бихте ли ми казали кое от двете теста е по-подходящо за Кхачапури: това за Крайшник или Венец със домати,сирене и босилек? Или може би нито едно от двете? Не знам защо имам затруднение при избора на тесто. Може би защото не знам каква е разликата когато в тестото има прясно мляко, масло и когато няма. С две думи кулинарна неграмотност. Бихте ли ми дали по-точни указания какво тесто да направя. Предварително ви благодаря.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-17411167711291298922015-07-01T17:18:54.899+02:002015-07-01T17:18:54.899+02:00Мнгого се радвам, благодаря ти. Да са ви сладки на...Мнгого се радвам, благодаря ти. Да са ви сладки на всички у дома.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-32587819032198423152015-06-30T19:42:18.284+02:002015-06-30T19:42:18.284+02:00Неотразима си , Йоли!!!!Много сполучлива рецепта!Неотразима си , Йоли!!!!Много сполучлива рецепта!Р.Клоучекnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-7780573647180571142013-11-04T19:30:26.805+01:002013-11-04T19:30:26.805+01:00Здрасти Нелка.Много се радвам,че опита тези питки....Здрасти Нелка.Много се радвам,че опита тези питки.И у нас са любими.Ама много бързо свършват, пустите.Май трябва по повече да се правят.Благодаря отново.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-73473295108111638052013-11-04T09:18:24.526+01:002013-11-04T09:18:24.526+01:00Здравейте, Йоли!
Направих тази рецепта с тестото о...Здравейте, Йоли!<br />Направих тази рецепта с тестото от 24-kitchen. Сега се чудя с какви думи да я опиша, но май няма да прозвуча особено оригинално :-( ...<br />Затова ще бъда тривиална - Прекрасни са! Много вкусни!:-)<br />Поздрави!<br />НелиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-22990113744274158822013-10-25T17:46:20.828+02:002013-10-25T17:46:20.828+02:00Късно ти отговарям,просто нямах възможност през из...Късно ти отговарям,просто нямах възможност през изминалите дни.Извини ме.Вече сте ги хапнали,каквото и да кажа е без значение.Надявам се,че са ви харесали.Аз ги правя с хлебно тесто,оригиналните са без мая,а с бакпулвер,а тестото,което ти си харесала е чудесно.Сигурно ще е вкусно,защото е доста маслено.Единственото нещо,което лично аз не бих ползвала е маргарина.Ще го заместя с масло,дори с малко свинска мас.У дома не се яде маргарин,но яко вие го обичте,разбира се,давай с него.Благодаря ти отново.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-26067637267190670922013-10-23T13:31:06.192+02:002013-10-23T13:31:06.192+02:00Замесих тестото дадено за хачапури от този форум h...Замесих тестото дадено за хачапури от този форум http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=193359.msg4053707#msg4053707 ,искам да попитам правила ли си с такова или с хлебно е по-удачно.<br /> Довечера ще ги пека ,сега отлежава в хладилника.Смятам да сложа като плънка -сирене Фета,бг сирене,ементал,котидж и топено сирене.Дали е удачно да се ползват по-меки сирена -има ли риск да се разтече плънката?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-24789385729982429992013-09-30T16:00:17.528+02:002013-09-30T16:00:17.528+02:00Много ти благодаря за милите думи.Хубаво е да чуеш...Много ти благодаря за милите думи.Хубаво е да чуеш,че храната се е получила добре.Да ви е сладко на всички!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-7872254335050175382013-09-30T11:01:31.802+02:002013-09-30T11:01:31.802+02:00Йоли, току що ги направих, станаха невероятни! Раз...Йоли, току що ги направих, станаха невероятни! Разточих ги много тънки, вкуса им е превъзходен. Бързо, лесно и вкусно! Благодаря много за рецептата! Няколко пъти съм правила и белия хляб без месене и веднъж тортата Естерхази! Всичките ти рецепти са страхотни! aisicliohttps://www.blogger.com/profile/15894196001210951380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-56145634698526382602013-09-19T08:30:21.935+02:002013-09-19T08:30:21.935+02:00Краси,именно защото тестото е от вчера ти е било т...Краси,именно защото тестото е от вчера ти е било трудно да го разточиш.Винаги така става,независимо,че си бухва добре в хладилника.Трябва да го оставиш добре да се отпусне на стайна температура.Чакай да ти кажа нещо принципно за точенето на всякакви теста.Никога не точи с натиск.Тестото започва да се съпротивлява и да се събира в краищата.Буквално ти прави напук.Точи с леки движения,по-скоро го гали и заглаждай отколкото да натискаш.И го оставяй по 1 минутка да престоява от време на време докато разточваш.Глутенът в него се отпуска и става податливо на обработка.И наистина се отнася до всяко едно тесто, без значение дали е сладко,солено,с мая или без.Благодаря ти още веднъж мила Краси за доверието,което имаш към мен.Да ви е сладко на всички.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-77433466292219918862013-09-18T18:16:08.530+02:002013-09-18T18:16:08.530+02:00Станаха супер и най-важното е ,че всички много ги ...Станаха супер и най-важното е ,че всички много ги харесаха,но понеже ми беше малко трудно да ги разточа с плънката,нея просто си я наръсих отгоре.А тестото от вечерта беше станало много пухкаво и въздушно,но определено следващият път дозата трябва да двойна.Благодаря ти ,Йоли ! Спокойна вечер КрасиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-16059818515747170832013-09-17T21:53:40.064+02:002013-09-17T21:53:40.064+02:00Привет,Йоли.Замесих си тестото и ще го приготвям у...Привет,Йоли.Замесих си тестото и ще го приготвям утре,няма да мога да спя от вълнение какво ще се получи,отлкова нямам търпение,надявам се очакванията ми да се оправдаят,както обикновено,когато съм избрала твое творение.приготвила съм освен различнките сирена и шунка,та да видим какво ще измайсторя.Ще пиша задължително за крайния резултат.Спкойна вечер.КрасиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-59140257767359475222012-11-11T19:51:55.921+01:002012-11-11T19:51:55.921+01:00Ехееееее, Дани!Ама те са просто страхотни!Браво,ка...Ехееееее, Дани!Ама те са просто страхотни!Браво,как може досега да си се съмнявала в себе си?Ти си родена не само за тестото,ами изобщо за кулинар!Браво,искрено те аплодирам!<br /><br />След като баща ти не хапва млечни продукти ще му измислим друго.Идеята ти с каймата е чудесна,просто хубаво си я овкуси като я запържваш.Ще ти кажа какво правя често аз.Поръсвам много пресен лук между питките и после ги разточвам.Страхотно става.Можеш да пробваш и нормален запържен лук, гъби или пък някаква шунка.Зависи как искаш да сервираш кхачапурите.Ако са като хляб,като допълнение на нещо основно им сложи само лук, а ако са като предястие или закуска може плънката да е по-сериозна - кайма,шунка,гъби..Давай пак на око и импровизирай.Така става най-добре.<br /><br />Благодаря ти мила Дани!Зарадва ме от сърце!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-89956203209964684302012-11-11T16:14:09.969+01:002012-11-11T16:14:09.969+01:00Привет и от мен.
Винаги съм си мислила, че няма да...Привет и от мен.<br />Винаги съм си мислила, че няма да мога да се справя с месене и точене. Баба ми /лека и пръс/ в малкото време докато бях на село все се опитваше жената да ме научи, но нещо като не ти се отдада, то не ти се отдава. Гледах предаването по ТВ-та, когато представяше това изкушение - тесто, сирене, кашкавал и просто бях сигурна, че ще пробвам. Все пак исках сама да си направя тестото /може би, защото имах време/. С учудване установих, че всичко стана страшно бързо и определено ми се отдаваше /време за реклама/, явно все нещо от уроците на баба съм възприела. <br />След като тестото втаса, реших че е доста и мислех една питка да метна в печката, но добре че се отказах. След като направих топките, установих че тестото може и да не ми стигне - не се смей, наистина. Плънката си я направих наоко, но без синьото сирене. Опекох ги и установих, че всичко става бързо, а колко е вкусно.<br />Сега, обече имам един проблем и те моля да ми го решиш - предложи ми някаква друга плънка, която да е за хора /като баща ми/, които не употребяват млечни продукти, освен масло. Ако направя плънка с кайма /предварително запържена/?! Знам ли, моля те помагай - искам да го изненадам, но как да му ги направя, че да не е само тесто?<br />Дани - Ст Загора<br />И понеже ми е за първи път да меся и точа искам да се похваля и с резултата, виж тук:<br />http://www.facebook.com/media/set/?set=a.431864426849433.86337.100000776370203&type=3#!/photo.php?fbid=443402325695643&set=a.431864426849433.86337.100000776370203&type=1&theater<br />В албума може да видиш и другите ми творения по твои рецепти.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-42257199651529211322012-08-17T17:02:44.222+02:002012-08-17T17:02:44.222+02:00Ха,ха!Сладурана!Благодаря ти от сърце!Много ме зар...Ха,ха!Сладурана!Благодаря ти от сърце!Много ме зарадва!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-37246016242531765712012-08-17T10:03:36.521+02:002012-08-17T10:03:36.521+02:00Мила Йоли, здравей отново! :)
Станаха за чудо и п...Мила Йоли, здравей отново! :)<br /> Станаха за чудо и приказ, майка ми и баща ми ги харесаха страшно много и свършиха още на момента до вечерта беше останало само едничко! Всичко мина както трябва, тестото се получи идеално удвои размера си както гледах в Юлисима. Разбира се, това все пак съм аз и не може без някой гаф в кухнята :D какво да ти кажа, маалко излято мляко с яйце и извара зад пералнята, но това са дребни неща. Важното е , че резултатът беше просто върха. Благодаря ти за прекрасните рецепти, толкова си мила! До следващото ми произведение! :)))))))))))Nelly Kostadinovahttps://www.blogger.com/profile/04858782648644247314noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-65638982535641985422012-08-14T22:14:26.861+02:002012-08-14T22:14:26.861+02:00Благодаря ти Нели.Сигурна съм,че ще ти харесат тез...Благодаря ти Нели.Сигурна съм,че ще ти харесат тези питки.Можеш да си направиш тестото доста по-рано и да го оставиш в найлонов плик в хладилника.То и там ще си втаса след няколко часа.Достатъчно е да го извадиш от хладилника 1 час преди сервиране.Просто като отпочине малко на стайна температура направи питките,подреди ги върху набрашнен плот или върху кърпа.Остави ги да втасат 20 менути и след това ги мямтай в тигана.Ако все пас замесиш тестото в 14.00 не го оставяй на стайна температура чак д 18.00.Времето е топло и ще превтаса.Прибери го в хладилника и няма да имаш ядове.Но пак ти казвам,направи си го още предния ден.Успех и да ви е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-33391978447864443672012-08-14T21:39:26.904+02:002012-08-14T21:39:26.904+02:00Здравей, мила Йоли ! :)
Реших да направя тази вкус...Здравей, мила Йоли ! :)<br />Реших да направя тази вкусни кхачапури. Още откакто видях как ги приготвяш в Юлисима ми допадна, защото наистина е много лесно и най-вече вкусно. Но имам едно въпросче към теб. Колко време трябва да оставя тестото да втаса (искам сама да си го направя точно както го приготви в Юлисима) и ако го приготвя от следобед да кажем от 14:00/15:00ч. и да стои до 18:00ч. дали ще е удачно? Благодаря ти предварително за отговора и задължително ще те уведомя какво се е получило! Страхотна си , продължавай все така :)Nelly Kostadinovahttps://www.blogger.com/profile/04858782648644247314noreply@blogger.com