tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post8761561582842994637..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Йоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger37125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-41705667397522624992018-12-08T13:18:59.535+01:002018-12-08T13:18:59.535+01:00Благодаря, Мая. Ще се радвам, ако соленките ти хар...Благодаря, Мая. Ще се радвам, ако соленките ти харесат. Квадратчетата обикновено ги режа около 10-12 см, но това изцяло от теб зависи. Може да са съвсем мърички, както и съществено по-големи. Съответно и бройката е различно. Но при моята големина стават като малки банички около десетина мисля. Ох, не мога да си спомня, честно. Надявамсе това да не те тревожи. Благодаря отново. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-50800422894017284552018-12-06T20:23:01.513+01:002018-12-06T20:23:01.513+01:00Здравей мила Йоли,
Харесаха ми много тези соленки...Здравей мила Йоли,<br /><br />Харесаха ми много тези соленки и съм им хвърлила око :) Би ли ми казала колко броя излизат от една доза парено тесто с пропорциите които си дала и съответно с каква големина са квадратчетата, които изрязваш? Много ти благодаря предварително! Поздрави, МаяAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02640261306239169442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-882057421787612652014-10-17T17:14:49.428+02:002014-10-17T17:14:49.428+02:00И тук ще кажа същото. Чудесни са Вили! Много по-до...И тук ще кажа същото. Чудесни са Вили! Много по-добре си ги изпекла от мен, моите като че ли все остават влажни отвътре. Благодаря ти за доверието, мила. Много ме зарадва!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-68197520178928486792014-10-17T16:48:52.520+02:002014-10-17T16:48:52.520+02:00моите не са толкова хубави като твоите Йоли, но оп...моите не са толкова хубави като твоите Йоли, но определено са вкусни, благодаря :)<br />http://kulinarnaavantura.blogspot.com/2014/02/blog-post_25.htmlВиолета Василева / Кулинарна Авантюра https://www.blogger.com/profile/03335437745350165609noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-43381355016231551802014-04-26T07:51:22.780+02:002014-04-26T07:51:22.780+02:00Много се радвам, Ани. Благодаря ти и да ви е сладк...Много се радвам, Ани. Благодаря ти и да ви е сладко на всички!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-67535198863724400842014-04-25T17:54:15.732+02:002014-04-25T17:54:15.732+02:00Здравей Йоли.
Соленките от парено тесто се получи...Здравей Йоли.<br /><br />Соленките от парено тесто се получиха много добре / не толкова красиви като твоите, но пък много вкусни/. Според мен са и лесни - какво повече може да се желае- вкусно и лесно. Наред са маслените кифли........<br /><br />Ани ЗахариеваAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04190785176010137576noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-11390691620228701052014-03-13T21:32:21.995+01:002014-03-13T21:32:21.995+01:00Хриси,благодаря ти,че опита соленките.Наистина са ...Хриси,благодаря ти,че опита соленките.Наистина са влажни,така си е.Никога не може да стане сухо тестото,но искат явно по-дълго време печене.Нека си се зачурвят наистина добре отгоре,това да не те притеснява.Като правиш еклери някой път отдели си малко от тестото,преди да му сложиш всичките яйца и пробвай пак.Ей така,малко количество.Мисля,че наистина трябва да ги печеш повечко време.Благодаря ти отново,Хриси.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-54430926671178961572014-03-13T14:46:31.236+01:002014-03-13T14:46:31.236+01:00Здравейте, казвам се Християна и пиша
коментар за...Здравейте, казвам се Християна и пиша <br />коментар за първи път. <br />Вече направих някои от рецептите ви и <br />повечето ми се получиха много добре, но <br />тази за соленките от парено тесто вече я <br />правя три пъти и не ми се получава. <br />Проблемът е че всеки път като ги пека ми <br />остават отвътре леко сурови, не са <br />течни, но не са и напълно изпечени. <br />Опитъх да ги пека на по-ниска <br />температура, но нямаше подобрение. <br />Опитъх и да ги покривам отгоре с <br />алуминиево фолио, но пак не ми станаха. <br />Правих ги по-дебели и по-тънки, но и <br />това нямаше ефект. Не знам къде бъркам, <br />надявам се че ще можете да ми дадете <br />някакъв съвет. Благодаря ви предварително.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-86987070117306064512013-09-30T16:15:22.522+02:002013-09-30T16:15:22.522+02:00Марги,чудесна е идеята ти за пица.Аз пък ти благод...Марги,чудесна е идеята ти за пица.Аз пък ти благодаря за нея.Незнам защо не са ти се получили соленките.Те са доста простички,няма нищо сложно в тях.Нищо де,важното е,че ви е харесала пицата,така да се каже.Благодаря ти много.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-17530744286547312332013-09-27T18:49:56.653+02:002013-09-27T18:49:56.653+02:00Йоли, вълшебни са, но аз не се справих. Моите стан...Йоли, вълшебни са, но аз не се справих. Моите станаха тиклави и втората тава не я направих така. Направих си блат като за пица и отгоре сложих задушен праз със сирене, кашкавал и яйце. Стана изключително!<br />Ти си моята муза!<br /><br />Благодаря!<br /><br />МаргаритаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-87950116227511226962013-01-31T15:52:56.127+01:002013-01-31T15:52:56.127+01:00Гале,никъде не бъркаш.Лично аз винаги ги правя с т...Гале,никъде не бъркаш.Лично аз винаги ги правя с тези пропорции,точно както ми е рецептата за еклери.Тестото е много,много лепкаво.Просто слагам страшно много брашно на плота и го изсипвам върху него.Самото тесто също засипвам с много брашно и чак тогава или го разстилам с ръце,или го разточвам с точилка.Ако след това има много остатъчно брашно по тестото го махам с четка.Това не е тесто,което да не лепне,винаги ще лепи,колкото и брашно да му слагаш.Опитай пак следващият път,но без да се притесняваш от адското му лепнене.Благодаря ти,че опита.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-56447278943147089462013-01-30T12:12:54.681+01:002013-01-30T12:12:54.681+01:00Здравей пак, Йоли. Снощи се пробвах да ги направя ...Здравей пак, Йоли. Снощи се пробвах да ги направя тези соленки с прословутото парено тесто. На пръв опит нищо не се получи, мисля си че на 500 мл вода 300 гр. брашно е много малко. И така, след неуспешния опит да разточа кора, от която да нарежа формите и да ги запълня,върнах тестото обратно в купата и си му сложих добро количество брашно. Пак ми се лепеше когато го разточвах, но в крайна сметка се получиха доста прилични на вкус. Едва ли са били като твоите но и така ги харесахме в къщи. Явно бъркам някъде. Благодаря за рецептата, пак ще се пробвам. Хубав ден.Галя Давидоваhttps://www.blogger.com/profile/16724546738395813077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-23879880854762240462012-11-26T22:40:02.102+01:002012-11-26T22:40:02.102+01:00И аз благодаря от сърце!Радвам се,че ти допаднаха....И аз благодаря от сърце!Радвам се,че ти допаднаха.Да ти е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-6831128053937830392012-11-24T21:35:18.941+01:002012-11-24T21:35:18.941+01:00Благодаря за страхотната рецепта!Благодаря за страхотната рецепта!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-82684056658238500412012-11-01T10:14:55.204+01:002012-11-01T10:14:55.204+01:00Благодаря Вихре! Радвам се, че се е получило вкусн...Благодаря Вихре! Радвам се, че се е получило вкусно все пак! Да ви е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-35340854885737158602012-11-01T09:31:39.752+01:002012-11-01T09:31:39.752+01:00Mersi za otgovora, da stana ,sled ispichane,kato i...Mersi za otgovora, da stana ,sled ispichane,kato imam vreme mislq pak dase probvam.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12109547977146251738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-28643151547640826632012-10-29T14:12:39.636+01:002012-10-29T14:12:39.636+01:00Вихре,много правилно си постъпила като си поръсила...Вихре,много правилно си постъпила като си поръсила повече брашно.Много е лепкаво тестото, и аз така правя.Знаеш ли,аз не го разточвам вече.Няма смисъл,само създава ядове с това лепнене.Просто го притискам с пръсти върху доста брашно докато оформя по-тънка кора и тогава действам нататък,дали за соленки или нещо друго.Не е подходящо да го разточваш цялото,взимай малки части и ги обработвай по отделно.Не мисля,че си объркала нещо,просто тестото е адски лепкаво,така е.Благодаря ти,че опита.Всъщност какво стана след изпичането?Добре ли се получи?Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-54756759455045326412012-10-29T09:10:21.673+01:002012-10-29T09:10:21.673+01:00Mila yoli,nesto nemise poluchi parenoto testo mnog...Mila yoli,nesto nemise poluchi parenoto testo mnogo lepkavo stana nemoje dase rastochva I dosta go porisih s brajno.kogato pravq za ekleri stava,no sega nese poluchiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12109547977146251738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-67777166745358055872012-02-19T20:46:44.766+01:002012-02-19T20:46:44.766+01:00Здравей и от мен!Няма изобщо да се отказва,нали?Не...Здравей и от мен!Няма изобщо да се отказва,нали?Независимо,че не е станало от първия път!Няма страшно,ще се получи.Тестото става зърнесто при две положения.Първо - когато не се бърка достатъчно енергично при сипването на брашното във врящата течност.И второ,когато е в повече изтинало при прибавянето на яйцата.Някак си засъхва и става на топчета.И за трето се сещам - Когато яйцата се прибавят по-бързо отколкото трябва.Имам предвид,че всяко яйце трябва да се сложи тогава,когато предишното е било напълно усвоено от тестото.За мекотата не се плаши,точно така трябва да е.Много,много меко и ужасно лепкаво.Все пак това си е еклерово тесто.Просто задължително слагаш много брашно на плота и върху него и леко го разстилаш с пръсти или точилка.Това е.Ще опиташ пак,нали?Благодаря ти много за доверието.Сигурна съм,че ще стане следващият път.Да ти е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-54718985336000012592012-02-19T19:56:48.595+01:002012-02-19T19:56:48.595+01:00zashto moeto testo stana na topcheta i prekaleno m...zashto moeto testo stana na topcheta i prekaleno meko nemojah da napravq kora za banichki a mnogo mi haresa receptata daite mi savet:))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-82588169116332155562011-05-12T15:18:57.951+02:002011-05-12T15:18:57.951+02:00Еха..не знаех!Ето защо така ми изникна твоето име....Еха..не знаех!Ето защо така ми изникна твоето име...някакво усещане...не мисля,че душата на човек може да плаче за морето така,ако не е роден там или по някакъв друг начин не е свързан с морето.Аз пък живея в Изгрев:).Значи лятото може да спретнеш демонстрация на живо:)))Поздрави! Галя и морето:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-64951078152560743252011-05-12T14:31:08.179+02:002011-05-12T14:31:08.179+02:00Боже,ама как така живееш в Бургас?Толкова се радва...Боже,ама как така живееш в Бургас?Толкова се радвам!!!! Знаеш ли,че съм си бургазлийка аз? Родителите ми са в Славейков,а аз просто по стечение на обстоятелствата останах в София.Сърцето ми е в Бургас,душата ми... А за Ропотамо въобще пък да не говорим.Благодаря ти за всичко и прегръдка от мен.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-42177204200154187252011-05-11T10:26:18.943+02:002011-05-11T10:26:18.943+02:00Ех,колко лесно изглевда така,ще взема пак да ги на...Ех,колко лесно изглевда така,ще взема пак да ги направя:) и ако бях в София непременно щях да дойда...уви,живея в Бургас и съм с малко дете,което мааалко ме възпрепятства:).Няма ли да е възможно да се снима и да се качи поне някаква част от демонстрацията? <br />Наскоро ходихме на разходка около Ропотамо и незнайно защо в съзнанието ми веднага изникна твоето име и снимките от блога ти от това прекрасно място...наистина е адски тъжно това,което се случва с нашето Черноморие.<br />Благодаря ти,че отговори толкова бързо,че правиш толкова красиви неща и че ги споделяш!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-27909983200487683122011-05-10T19:02:02.230+02:002011-05-10T19:02:02.230+02:00Ох,милата ми тя ... ужасно съжалявам,че си се намъ...Ох,милата ми тя ... ужасно съжалявам,че си се намъчила. Няма чалъм ... просто въобще не трябва да обръщаш внимание на тестото. Слагаш го на плота,но не цялото наведнъж,а на малки части,че да е по-лесно за работа върху повечко брашно. Даже и точилка не ти трябва.Поразплескваш го с ръце,плънка,загръщаш и толкоз.Хич не му придиряй.Наистина е много меко,ама това хич пък да не те притеснява.Ако си в София на 11 юни в Студио5 в НДК ще направя демонстрация как се работи с такова тесто.Ще се радвам,ако можеш да дойдеш и да видиш как аз го правя. Благодаря ти от сърце и да ти е сладко.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-29059380493503711932011-05-10T17:31:30.460+02:002011-05-10T17:31:30.460+02:00Здравей, Йоли!
Аз съм много начинаеща в кухнята,не...Здравей, Йоли!<br />Аз съм много начинаеща в кухнята,не че нямам желание-напротив,но не съм толкова сръчна като повечето домакини.Отдавна следя твоя блог и само се превъзнасям по картинките:).Един ден реших да се пробвам с това парено тесто и много съжалих, че се хванах да ги правя тези соленки.В крайна сметка станаха много вкусни,но докато го разточа това тесто и докато го обработя беше голяма мъка.Сложих мнооого брашно и на работния плот и отгоре върху тестото,но продължаваше много да лепи,не можах и да го нарежа,за да оформя солкенки.После,за да мога да ги пренасям в тавата трябваше още да си набрашнявам и ръцете,защото соленките ми залепваха по тях и така накрая бяха толкова набрашнени,че като се изпекоха падаше брашно от тях:)))...станаха все пак вкусни,но си казах че повече нищо няма да правя с такова тесто.Ако има някакъв чалъм,който съм изпуснала,ще се радвам да споделиш,защото много ми се иска пак да ги направя...Благодаря предварително!Anonymousnoreply@blogger.com