tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post8962405070628453052..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Чаен плодов сладкишЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger61125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-14129643746025589252017-07-18T10:51:13.871+02:002017-07-18T10:51:13.871+02:00Благодаря, Теди! Много се радвам, че ти е харесал ...Благодаря, Теди! Много се радвам, че ти е харесал сладкиша. Сладко да ви е на всички у дома! Тези чинийки си ги купих от Италия преди доста години. Ама толкова ми харесаха! и знаеш ли, като се наредят в кръг образуват просто една голяма тортена чиния. Само дето човек си взима парчето торта направо с чинийката. Много си ги обичам. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-3257199321198531352017-07-14T10:52:36.044+02:002017-07-14T10:52:36.044+02:00Здравейте, сладкишът Ви е просто прекрасен. Творен...Здравейте, сладкишът Ви е просто прекрасен. Творенията Ви са уникални и винаги много вкусни. Аз лично се възхищавам много и на начина на поднасяне. Бихте ли споделили от къде може човек да си набави такива уникални чинийки за торта? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09508878112265575317noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-82978876678372842842017-06-03T09:38:56.471+02:002017-06-03T09:38:56.471+02:00Благодаря от сърце, Танче! Много си мила! Надявам ...Благодаря от сърце, Танче! Много си мила! Надявам се и този сладкиш да допадне на всички ви у дома. Да ви е сладко! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-37756707728923190582017-06-01T13:18:12.911+02:002017-06-01T13:18:12.911+02:00Здравейте , Йоли
Всичко направено по вашите рецеп...Здравейте , Йоли <br />Всичко направено по вашите рецепти е уникално, сега пека този сладкиш , в горната част сложих пюриран банан мирише уникално , ще видя резултата след 30 Мин <br />Поздрави ! <br />Прекрасен ден :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13595730545753854084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-11011174692982207382017-01-10T09:52:30.030+01:002017-01-10T09:52:30.030+01:00Знаеш ли, че имам едни замръзнали ябълки на балкон...Знаеш ли, че имам едни замръзнали ябълки на балкона? И ги държа на балконската маса само за украса, защото знам, че за нищо не стават.Май и аз като теб ще взема да ушия балтона. Благодаря ти за хубавата идея, мила Деси! И страшно се радвам, че ти е харесал сладкиша. Благодаря ти и за доверието!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-55719475914602139482017-01-08T22:47:25.306+01:002017-01-08T22:47:25.306+01:00Знаете ли историята на човека, който имал копче и ...Знаете ли историята на човека, който имал копче и затова си ушил палто? Та и аз така... Заради студа крушите на терасата ми замръзнаха, а размразената круша е като изгнила. Обелих и нарязах замръзналите круши, потопих ги за кратко в захарен сироп с малко лимон и направих този сладкиш. Това е оптималната рецепта за мен - бързо, лесно и невероятно вкусно. Хрупкава коричка и пълнеж от ароматни круши с лек карамелен щрих от захарния сироп! Единственият недостатък е липсата на цвят, но следващия път ще оправим и това. Благодаря ти за тази рецепта! Поздрави <br />ДесиславаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-35002607949094707082016-09-28T21:57:41.374+02:002016-09-28T21:57:41.374+02:00Еха, супер си просто! Много, много ти благодаря и ...Еха, супер си просто! Много, много ти благодаря и да ви е сладко на всички у дома! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-65798271786871663142016-09-25T19:24:30.517+02:002016-09-25T19:24:30.517+02:00Йоли, и този сладкиш направих и се получи. Невероя...Йоли, и този сладкиш направих и се получи. Невероятна си.... Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06990014318309403872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-34362446567540698072014-01-14T23:10:33.947+01:002014-01-14T23:10:33.947+01:00Много ми хареса. Използвах праскови и кайсии от ко...Много ми хареса. Използвах праскови и кайсии от компот, предполагам с пресни плодове ще е още по-свежо. Непременно ще опитам. Благодаря за чудесното предложение.<br /><br />Поздрави, ИлиянаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25690353705549728712013-10-28T20:27:05.566+01:002013-10-28T20:27:05.566+01:00Благодаря ти мило момиче.Нямаш представа колко мно...Благодаря ти мило момиче.Нямаш представа колко много ме зарадва!Гордея се,че има такива млади хора като теб.Пожелавам ти много успехи и цялото щастие на света.Целувам те и отново ти благодаря.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-82518394452600067822013-10-28T16:02:16.630+01:002013-10-28T16:02:16.630+01:00Здравей, Йоли!
Казвам се Ваня Трифонова, от град К...Здравей, Йоли!<br />Казвам се Ваня Трифонова, от град Карлово съм и съм на 16 години. Голяма почитателка съм ти и гледам всеки ден твоите рецепти. Дълбоко съм впечатлена от търпението, любовта и усмивката, с която работиш. Уча в професионална гимназия, със специалност - производство на хляб и сладкарски изделия. Твоите съвети много ми помагат и се уча с всеки изминал ден и всяка твоя рецепта. Благодаря ти, че споделяш всички тези вкусотии.<br />Пробвах този сладкиш, като замених плодовете. Аз използвах ябълки, круши, праскови и грозде. Получи се много добре. Във вкъщи, моят баща и моите приятелки също много го харесаха. Аз останах повече от доволна, защото винаги се радвам, когато приготвя нещо и то се хареса.<br /><br />Благодаря ти!<br />Поздрави и целувки! :)Ваня ; Ивkahttps://www.blogger.com/profile/01371091522930088551noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-32571425827174466432013-09-30T16:03:06.314+02:002013-09-30T16:03:06.314+02:00Много,много ти благодаря!Радвам се,че е станал хуб...Много,много ти благодаря!Радвам се,че е станал хубав сладкиша.Да ви е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-2504734340294896382013-09-29T13:30:54.180+02:002013-09-29T13:30:54.180+02:00Здравей, Йоли!
Приготвих чаения сладкиш и се полу...Здравей, Йоли!<br /><br />Приготвих чаения сладкиш и се получи ПРЕВЪЗХОДНО!!! Сложих 200 гр. брашно в началото и после добавих още 3 с.л. за доизмесването, стана много вкусен и красив сладкиш. От сърце Ти Благодаря за прекрасните рецепти, които споделяш с нас!<br /><br />Желая Ти, прекрасна Неделя :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-41572466760715543762013-09-22T14:09:58.684+02:002013-09-22T14:09:58.684+02:00Здравей мила.Много ще се радвам да опиташ сладкиша...Здравей мила.Много ще се радвам да опиташ сладкиша.Виж сега,изобщо не се притеснявай.Това е сладкиш,който изобщо не се нуждае от прецизни мерки.Аз все на око го правя и затова може би всеки път е различно.В случая ще ти кажа каква ще бъде разликата с брашното.Ако първоначално сложиш 200г ще получиш с около 1-2 с.л.повече тесто за заливката и обратно.Наистина няма значение,прецени си сама.За да ти е малко повече може да сложиш 200г вместо 150.И захарта няма значение.И с двата вида става еднакво.Каквато имаш, такава ползвай.Успех ти желая и непременно ми пиши как се е получил сладкиша.Благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-17963671020843186632013-09-22T11:47:13.782+02:002013-09-22T11:47:13.782+02:00Здравей, Скъпа Йоли!
Отдавна се каня да направя т...Здравей, Скъпа Йоли!<br /><br />Отдавна се каня да направя този така апетитен сладкиш и мисля, че сега е момента, защото пазара изобилства с всякакви подходящи плодове. Вчера гледах как приготвяш чаения плодов сладкиш по телевизията и ми направи впечатление, че там казваш и слагаш първоначално 200 гр. брашно и след това доизмесваш едната половина с оше брашно, докато тук по-горе е посочено да се използва първоначално 150 гр. брашно плюс още за доизмесване. Понеше знам, че при сладкишите е много важен точния грамаж на продуктите затова те моля да кажеш колко точно брашно да използвам. Другото, което бих искала да те попитам е краистална или пудра захар да използвам за тестото на сладкиша, защото тук пише кристална, а в предавеното го приготви с пудра захар.<br />Аз съм твоя голяма почитателка и може би не минава и ден, в който да не отворя прекрасния Ти блог. Приготвила съм от тук много рецепти и винаги резултта е бил впечатляващ. Сега с нетърпение очаквам и новото ти предаване по телевизията...<br /><br />Поздрави за хубав и усмихнат Неделен ден, Ти желая!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-87752200276354357392013-07-12T06:58:13.799+02:002013-07-12T06:58:13.799+02:00Давай на усет,мила.Просто не трябва да ти лепне по...Давай на усет,мила.Просто не трябва да ти лепне по пръстите.Ще го усетиш безпогрешно,не се притеснявай.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-59310152346802418372013-07-01T16:59:32.303+02:002013-07-01T16:59:32.303+02:00Йоли, много Ти благодаря за бързия отговор, но всъ...Йоли, много Ти благодаря за бързия отговор, но всъщност исках да попитам колко още брашно се добавя към тази част тесто, която се разстила за основа на сладкиша?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-76592218559478735922013-07-01T16:49:04.140+02:002013-07-01T16:49:04.140+02:00Изключително правилно си разбрала, точно така!Мног...Изключително правилно си разбрала, точно така!Много ще са радвам,ако опиташ сладкиша и ти се хареса.Благодаря ти за милите думи,приятно майсторене и да ви е сладко на всички!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-48869654406585008602013-07-01T14:32:58.301+02:002013-07-01T14:32:58.301+02:00Скъпа Йоли,
пише ти една голяма твоя почитателка....Скъпа Йоли,<br /><br />пише ти една голяма твоя почитателка. Приготвяла съм почти всички твои рецепти и може би не минава и ден, в който да не отворя твоя прекрасен блог. Много пъти съм ти писала, че за мен си истински виртуоз в кулинарията. Не е имало случай досега резултата от приготвянето на всяка твоя рецепта да не е бил перфектен. Понеже сега има голям избор от пресни плодове на пазара ми се ще скоро да приготвя и този така апетитен чаен сладкиш, но имам едно малко глупаво запитване. Не ми става ясно следното: Нали първо забъркваме тесто от изброените продукти за тесто в рецептата. След това го разделяме на две части, като едната част оставяме настрани за заливка върху плодовете, а в другата част колко още брашно да добавим, за да омесим тесто? Извинявам се още веднъж за глупавия въпрос, май само аз не съм разбрала както трябва :-(<br /><br />Поздрави за приятен следобед :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-68921423334091185852013-04-13T08:43:15.527+02:002013-04-13T08:43:15.527+02:00Благодаря ти Вероника.Много се радвам,че ви е харе...Благодаря ти Вероника.Много се радвам,че ви е харесал сладкиша.И с круша ще стане супер,и със сушени плодове и сладко дори,ако е посред зима и няма нещо подходящо като пресен плод.Изобщо,сладкиша търпи какви ли не изменения.Благодаря ти отново.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-4367042373649702502013-04-12T21:08:06.290+02:002013-04-12T21:08:06.290+02:00Това се превърна в един от любимите сладкиши на мо...Това се превърна в един от любимите сладкиши на моето семейство - него правя най-често. Правила съм го със сливи, праскови, кайсии, а от скоро вече 2-3 пъти и с ягоди:) Мисля и с круши да опитам:) Наистина е подходящ за всички сезони.<br />Поздрави, ВероникаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-52317310608272196792013-02-14T14:13:02.584+01:002013-02-14T14:13:02.584+01:00Чудесно Наде.Значи става с всякакви плодове,това е...Чудесно Наде.Значи става с всякакви плодове,това е добра новина.Благодаря ти отново и да ви е сладко.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-68124488326118555192013-02-14T08:17:37.343+01:002013-02-14T08:17:37.343+01:00Получи се :) Малко ги размразих преди готвене и ги...Получи се :) Малко ги размразих преди готвене и ги сложих да се отцедат. Малко са семчести, но иначе много вкусно стана :) Ще пробвам следващия път с плодове от компот - вишни, праскови и кайсии, пак ще го тоцедя... но иначе е много хубаво самото тесто... Благодаря отново :)Dr. Nadiahttps://www.blogger.com/profile/09901404682200785584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-54516656392248719252013-02-13T22:24:39.838+01:002013-02-13T22:24:39.838+01:00Наде,принципно няма проблем,просто замразените пло...Наде,принципно няма проблем,просто замразените плодове отделят много вода при печене.А пък от друга страна не е добре да се размразяват преди готвене.Незнам,не съм пробвала.Май ти първа ще кажеш какво се е получило.Дано стане добре и ви хареса.Благодаря и успех.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-49881780073236398092013-02-13T13:05:03.757+01:002013-02-13T13:05:03.757+01:00Здравей, Йоли,
Прекрасно изглежда. Мисля да го п...Здравей, Йоли, <br /><br />Прекрасно изглежда. Мисля да го пробвам за утрешния празник :) Само че поради сезона, вместо пресни горски плодове, всех замръзени. Има ли нещо специфично в приготвянето му с тях?<br /><br />Благодаря предварително.<br /><br />НадяDr. Nadiahttps://www.blogger.com/profile/09901404682200785584noreply@blogger.com