събота, 20 септември 2008 г.

Ароматни кифлички





Продукти за тестото

50 г топено масло
120 мл прясно мляко
1 яйце
300 г брашно
1 пакетче суха мая
1 ч.л.сол

Продукти за плънката

200 г готово нарязана шунка
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
няколко стръка целина
1 скилидка чесън
50 г пушено сирене
50 мл олио

яйце за намазване

Приготвяне

От посочените продукти омесете еластично тесто и го оставете на топло да втаса.

Сложете в тесен и дълбок съд зелените подправки,чесъна,сиренето и олиото.С пасатор пасирайте всичко до получавате на гладка смес.

Разточете втасалото тесто на тънка кора.Нарежете го на квадрати с големината на филийките шунка.Разполвете всеки квадрат на два триъгълника.По същият начин нарежете и шунката.Върху всеки триъгълник тесто сложете по един триъгълник шунка.Намажете навсякъде със зелената смес и завийте на кифличка.Подредете кифличките в застлана с хартия за печене тава,намажете с разбито яйце и печете в предварително загрята на 180*фурна.



4 коментара:

  1. Интересна рецепта.Затригуващо коктейлно предложение.Предчувствам и отличен вкусотличен вкус.
    Ваня Кокарова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Ванче. Напълно ги бях забравила ... знаеш ли колко са стари тези кифлички? Може би са отпреди 7-8 години. Ще се радвам да ги опиташ, благодаря ти. А и аз ще си ги припомня отново.

      Изтриване
  2. Йоли,Благодаря за вниманието и подкрепата.Приготвих кифличките по твоята стара-нова рецепта.Очакванията ми се сбъднаха.Останах очарована не само от технологията на рецептата,но и от лекотата,с която се приготвя.Утроих дозата ,за да получа по-голямо количество.Днес ще почерпя колеги и всички от обкръжението ми с тези превъзходни кифлички.Моята идея бе да използвам песто с различни вкусове като асортимент и маслинова паста.Получи се добре От сърце ти благодаря за това,че ме направи съпричастна с твоето неповторимо кулинарно изкуство. Ще продължа да те следвам.Желая ти неизчерпаема енергия и все така да вдъхновяваш твоите почитатели.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ехаа! Благодаря ти от сърце, Ванче! Така се радвам, че са ти харесали кифличките! Да са ви сладки и на теб, и на колегите ти! И честит имен ден, бъди ми здрава!

      Изтриване