събота, 6 септември 2008 г.

Средиземноморска салата с маслинова паста




Продукти за 4 порции

4 домата
1 краставица
1 глава кромид лук
пресен босилек
сол
балсамов оцет
зехтин

400 г сирене Фета

За маслиновата паста

200 г черни маслини без костилките
2 рибки аншоа
2 скилидки чесън
1 люта чушка
настъргана кора от 1/2 лимон
1/2 ч.л. розмарин
1/2 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. риган




Приготвяне

* Сложете в блендер всички съставки за маслиновата паста и ги смелете .

* Топнете доматите за няколко секунди в кипяща вода, охладете ги веднага в студена и обелете люспите им. Нарежете ги на кубчета като отстраните семките.

* Нарежете лука на тънки полумесеци, краставицата на резенчета, а сиренето на кубчета.

* Смесете зеленчуците и ги овкусете със сол, оцет и зехтин. Разпределете ги в четири чинии и ги поръсете с кубчетата сирене. Тук, там сложете и по лъжичка от маслинената паста. Поръсете с листа босилек и поднесете.


Няма коментари:

Публикуване на коментар