сряда, 17 септември 2008 г.

Рибни банички хапки






Продукти

1 консерва риба тон в собствен сос
1 твърдо сварено яйце - нарязано на ситно
1 зелена люта чушка - нарязана на ситно
1 стрък пресен лук - нарязан на ситно
1 стрък пресен чесън - нарязан на ситно
1 с.л.нарязан копър
2 с.л.настърган кашкавал
сокът и настърганата кора от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
течно масло за намазване

кори за баница
1 разбито яйце

Приготвяне

* Отцедете рибата и я смесете с останалите продукти. Подправете със сол и черен пипер.

* Нарежете една кора за баница на тесни ленти с размери - 25/5 см. Намажете лентите с малко масло и ги слепете две по две. В началото на всяка лента сложете по 1 с.л. от пълнежа. Завийте на рулце. Намажете всички краища с яйце и притиснете с пръсти за да не се залепят - така плънката няма да изтече и лесно ще оформите хапките. Намажете с масло , ако желаете върху всяка хапка сложете по малко кашкавал и изпечете баничките в предварително загрята на 190*фурна до порозовяване.

2 коментара:

  1. Скъпа Йоли, рибните банички изглеждат чудесни и вкусни. Бих искала да ги направя за парти, но искам да те питам, може ли да се направят предния ден?Ще бъдат ли все така вкусни? Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  2. О,да,мисля,че ще са добре.Те не са мазни,леки са и ще са хубави и студени.Завий ги все пак с найлоново фолио за да не изсъхват много корите.Весело парти ви желая и благодаря.

    ОтговорИзтриване