tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post2045918412501539201..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Тарта с карамелени крушиЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-83837170667447184932013-10-26T09:27:56.433+02:002013-10-26T09:27:56.433+02:00Благодаря ти мила.Много съм щастлива,че радваш бли...Благодаря ти мила.Много съм щастлива,че радваш близките и приятелите си с домашна храна.Няма по-хубаво от това.Ще се радвам да опиташ крушовите ми сладкиши.Този е чудесен,защото крушите и карамела много си подхождат.Разбира се,че можеш да смениш захарта с бяла,тръстикова,каквато ти харесва на вкус.И после,след като получиш карамелен сос просто заливаш сладкиша.Не се нуждае от повече печене.Бъди ми здрава и благодаря.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-3184584835048069022013-10-25T18:35:31.850+02:002013-10-25T18:35:31.850+02:00Скъпа, Йоли!
Тъй като сега е созонът на крушите с...Скъпа, Йоли!<br /><br />Тъй като сега е созонът на крушите съм решила да направя три твои сладкиша: Ронлив сладкиш с круши и ябълки, Есенен сладкиш с круши и тази изкусителна Тарта с карамелени круши. Когато ги приготвя ще напиша отзиви по отделно за всеки сладкиш. Относно тази тарта бих искала да те попитам дали може да заместя кафявата захар с тръстикова захар, както и да разбирам ли, че след като подредя крушите върху изпечената подложка и ги залея с карамела, сладкша е готов т.е. няма нужда от допълнително печене?<br />Аз съм голяма твоя фенка и съм приготвила вече сгурно повече от половината рецепти от твоя прекрасен блог. Ти за мен си истинско вдъхновение и Учител виртуоз в кулинарията. Благодарение не Теб Йоли, успявам винаги да зарадвам с нещо вкусно и красиво най-близките си хора :-) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-65738592403874073312012-09-24T17:06:41.458+02:002012-09-24T17:06:41.458+02:00Благодаря ти много за хубавите думи.Радвам се,че т...Благодаря ти много за хубавите думи.Радвам се,че ти допадат рецептите тук.Изобщо не се притеснявай за блата.Това е маслено тесто,ронливо и много нежно.Чупи се направо с поглед.Просто трябва по-внимателно да работиш с него.При рязане е напълно нормално да се счупи,ако е станало малко по-твърдичко или пък ножа е по-тъп.Няма нищо необичайно наистина.Успех следващият път.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-68136686449804621172012-09-24T12:02:47.772+02:002012-09-24T12:02:47.772+02:00здравейте,голям фен съм ви.Много са хубави всичкит...здравейте,голям фен съм ви.Много са хубави всичките ви рецепти.Току що правих и тази ,но блата ми се начупи,неразбрах защо.Слава богу на вкус се получи мн. добре.Дали мойете да ми дадете съвет за блата.БлагодариаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-23450080282771551762011-06-02T08:03:02.829+02:002011-06-02T08:03:02.829+02:00Blagodaria za svetkavi4nia otgovor Yoli.Leki palzo...Blagodaria za svetkavi4nia otgovor Yoli.Leki palzotvoren den.atanasovahttps://www.blogger.com/profile/14595718389006599510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-42426727085008781022011-06-02T07:49:20.731+02:002011-06-02T07:49:20.731+02:00Точно преди минута ти писах,че винаги се радвам на...Точно преди минута ти писах,че винаги се радвам на предложения,идеи и съвети от читателите си.Самата аз се уча непрестанно.Благодаря ти за споделената рецепта.Повече от прекрасна е и съм сигурна,че и много хора ще я прочетат и направят.Специално аз със сигурност.Благодаря и до скоро.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-49755007717024861782011-06-02T07:42:33.363+02:002011-06-02T07:42:33.363+02:00Yoli...,
pak sam az bih iskala da spodelia edin mn...Yoli...,<br />pak sam az bih iskala da spodelia edin mnogo barz i lesen sladkih s iabalki,zashtoto tolkova mnogo 4erpia ot tvoite izkushenia,4e reshih da po4erpia i ot moite.M/u drugoto e mnogo lesen.<br /> Nujni sa ti:<br />Za blata 200 gr.zahar ,200 gr yaica(okolo 4 br.)200gr raztopeno 4isto maslo,200 gr.brashno,10 gr nabuhvatel.<br /> Za karamela 15 sup.lajici zahar,laji4ka voda,kapka lim.sok + 3 golemi iabalki,100 gr orehi edro nariazani.<br /> Prigotviash karamela v teflonov tigan,dokato pojaltee,izliva se v silikonova kragla forma,v slu4aia moiata e 26 sm.B/u karamela se narejdat obelenite i nariazani na osminki iabalki,porasvash s zape4enite orehi.<br /> Sled tova razbivash vsi4kite sastavki za testoto ne e nujno mnogo razbivane na iaicata sas zaharta ,edin vid se omesva vsi4ko do ednorodna smes.Izliva se varhu iabalkite i se pe4e na predvaritelno zagriata na 180-200 c° furna (spored furnata) za okolo 30 min.SLed kat se izpe4e ostaviam sladkisha za 10 min na otvorena vrata na furnata,i sled tova napalno da izstine0.TOgava obrashtam v/u servizna 4inia.Mnogo e vkusen :)Izvini me za nahalstvoto,Yoli.atanasovahttps://www.blogger.com/profile/14595718389006599510noreply@blogger.com