tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post253192900544347240..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Как да си направим рози за декорацияЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger44125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-42997884559815492472014-11-11T10:56:04.504+01:002014-11-11T10:56:04.504+01:00Поздравления за тези невероятни рози,които сте нап...Поздравления за тези невероятни рози,които сте направили.Лично аз мое би от десети нагодили правя от тесто и като че ли винаги стават все по добри и по- добри, разбира се рядко ги правя и то там идва постоянното по високо качество.Много е важно как се изпичат за да стана по твърди и да не мръднат като се поставят било то на торта или на красива погача.Ако направите и няколко листенца всичко ще бъде завършено.Последният път използват боя за оцветяване на яйца, след това украсата не се яде, но цветовете станаха доста пъстри.Може да се лакира и с безцветен лак за блясък в краищата.Ламиниран паркетhttp://siko.bg/laminiran-parket.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-34476143132341565302014-07-31T09:14:44.011+02:002014-07-31T09:14:44.011+02:00Няма начин да не стане, след като имаш желание. По...Няма начин да не стане, след като имаш желание. Повярвай си, фантазирай и всичко ще се получи супер. Успех ти желая.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-4407916196877356102014-07-30T20:34:38.769+02:002014-07-30T20:34:38.769+02:00О
Аз ще правя торта слънчоглед :)дано стане,за пръ...О<br />Аз ще правя торта слънчоглед :)дано стане,за пръв път ще ми е .Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-51671359653303693032013-12-04T17:05:29.277+01:002013-12-04T17:05:29.277+01:00Способното ми момиче!Браво на теб,благодаря ти Тик...Способното ми момиче!Браво на теб,благодаря ти Тики!Знам,че си ги направила страхотни!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-74309445405420907892013-12-04T00:26:05.254+01:002013-12-04T00:26:05.254+01:00След 3 неуспешни опита да направя розичка от бадем...След 3 неуспешни опита да направя розичка от бадемов марципан, си казах, че все някой ще е обяснил как става в нета. И къде попаднах още на първо четене?! При феята! Така добре си го обяснила и показала, Йоли, че първата ми розичка е готова!! И красива, въпреки че е доста затлъстяла! Благодаря ти! :)Тикиhttp://www.cookingtiki.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-78006166543172779322013-09-26T16:46:29.080+02:002013-09-26T16:46:29.080+02:00Много красиво е станало,Божана.И явно си улучила т...Много красиво е станало,Божана.И явно си улучила точно какво да направиш.Браво на теб,браво!И ти благодаря сърдечно.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-33382412069540687692013-09-26T11:50:09.027+02:002013-09-26T11:50:09.027+02:00Здравей отново!
Ползвах рецептана на "www.ar...Здравей отново! <br />Ползвах рецептана на "www.aromashouse.com" за шоколад за моделиране. Мисля че сложих малко повече инвертна захар, но разреших проблема с разтапянето на листенцата, като слагах по мъничко нишесте на връхчетата и бързо прибирах във фризера. ;)<br />Ето го и резълтата: http://bozhanahandmade.blogspot.com/2013/09/blog-post_8186.html (Похвал, похвал :)))Bozhanahttps://www.blogger.com/profile/15237675107798719510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-89282197139886730972013-09-01T17:04:57.127+02:002013-09-01T17:04:57.127+02:00Божана,мисля,че проблема е в твърдостта на шоколад...Божана,мисля,че проблема е в твърдостта на шоколадовото ти тесто.Може би трябва малко да пооставиш по отделно листенцата да изсъхнат и после да ги слепиш като роза.Ти какво тесто ползваш?Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-22390062836079512882013-08-28T10:12:34.595+02:002013-08-28T10:12:34.595+02:00Здравей Иоли!
Аз опитвам да направя рози от бял шо...Здравей Иоли!<br />Аз опитвам да направя рози от бял шоколад за моделиране, но връхчетата на листенцата слебват бързо... :( Какъв съвет ще ми дадеш? <br />Благодаря предварително! :)<br /><br />Между другото - ще украсявам с тях торта Естерхази по твоята рецепта. ;)Bozhanahttps://www.blogger.com/profile/15237675107798719510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-41958256385353839272012-08-23T22:03:20.681+02:002012-08-23T22:03:20.681+02:00Браво Йоанче.Много се радвам,че се занимаваш с так...Браво Йоанче.Много се радвам,че се занимаваш с такава украса на торти.Това си е изкуство!<br /><br />Опитай с руската мастика,аз не съм правила и не мога да ти дам съвет.Продават бързо съхнеща маса,която е специално за фигурки и най-вече за фини цветя.Има я в магазина на ул.Кадемлия 6. Много е добра за работа.<br /><br />Кремчето ти наистина трябва да е плътно.Масленият е най-доброто решение.Дори и само масло с пудра захар да разбиреш и да измажеш тортата с него пак е много добре,ако се притесняваш,че няма да се получи маления ти крем.Изобщо не се тревожи. Успех ти желая и пиши и прати снимка какво си направила.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-5812379362322530922012-08-23T12:12:29.762+02:002012-08-23T12:12:29.762+02:00Здравей, Йоли!
Винаги се връщам към твоя блог за ...Здравей, Йоли!<br /><br />Винаги се връщам към твоя блог за вдъхновение и идеи! Миналата година за рождения ден на приятеля ми правих торта покрита с шоколад по твоя начин. Тогава ми беше разяснила как да направя борда с решетка от бял и черен шоколад. Правих и рози от маршмелоус. Тази година ще му правя подобна торта - http://3.bp.blogspot.com/-eu1SA19qki4/TdBBBYYDdOI/AAAAAAAAAEs/R3prcG1ftBU/s1600/9a3543c4c75c.jpg<br />Моята ще е от цял кръг, не отделни части. Може ли да ми дадеш съвет относно крема, с който да е намазана?Никога не ми се получава масления крем, а ми трябва по-гъстичък за намазване. <br />И пробвала ли си някога тази рецепта за захарно тесто за фигурки? :<br /><br />Руска мастика I вид<br /><br />160 гр. сухо мляко<br />160 гр. пудра захар<br />200 гр. кондензирано мляко<br />2 ч.л. сок от лимон<br /><br />Опитвам се намеря такова, което е приятно за ядене. <br />Благодаря ти за вдъхновяващите рецепти и съвети!! :))<br /><br />Йоана НиколаеваAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-390078652753505432012-05-06T06:44:43.468+02:002012-05-06T06:44:43.468+02:00Благодаря ти Теди.Много си мила.За съжаление надал...Благодаря ти Теди.Много си мила.За съжаление надали ще съм ти от полза с фондана.Не го обичам и много рядко го порзвам.При тортите ми има май само една Естерхази с фондан, който после хвърлям, така и не го ядем.Но непременно се отбий на този адрес при Дими. Момичето има златни ръце, хубави снимки и много добре обяснява. Със сигурност ще ти е по-полезна от мен. Благодаря ти отново, а ето и адреса. <br /><br />http://dimitranas.blogspot.com/search/label/%D0%A2%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8%20-%20Feierliche%20Torten%20IIЙоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-87581072920085059152012-05-05T23:05:15.547+02:002012-05-05T23:05:15.547+02:00Йоли,блогът е невероятен!И любимата торта на моето...Йоли,блогът е невероятен!И любимата торта на моето семейство е по твоя рецепта :) Искам да те помоля ако можеш да публикуваш рецепта със снимки за фондан,защото до сега имам няколко неуспешни опита.Ще съм ти много благодарна!<br />ТедиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-49219794437412583612012-04-03T15:50:32.834+02:002012-04-03T15:50:32.834+02:00Еми,чуй ме сега и си помисли! Аз никога не ги ям ...Еми,чуй ме сега и си помисли! Аз никога не ги ям тия украси.Супер са гадни на вкус, само са ефектни.И какво мислиш правя? Изобщо не ги меся с никаква пудра захар, ами направо с нишесте.Тоест,тестото не е сладко.И ... после на боклука.Като си свършат украсителната работа ги изхвърлям.така че,ако няма да ги ядете изобщо не се занимавай с тая захар.Омеси си тестото допълнително с нишесте докато ти стане като пластелин.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-18435786921547040172012-04-02T23:17:34.550+02:002012-04-02T23:17:34.550+02:00Много ти благодаря мила Йоли за рецептата. Преди п...Много ти благодаря мила Йоли за рецептата. Преди пробвах подобна рецепта. но от маслото и млякото не се получава гъста паста а пудрата захар остава неразтворена след много дъъълго разбиване. И крайният резултат е крем на трици с пясъчна консистенция. Утре ще пробвам твоята рецепта. Дано да се получи. пробвала съм много различни масла ама с никое не се получава. Сега сам купила специална захар за торти и се надявам да се получи хомогенна смес. :)<br />Ема :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-39116757369971598412012-04-02T17:25:24.276+02:002012-04-02T17:25:24.276+02:00Благодаря ти Еми.Много си мила.Първо, маслото тряб...Благодаря ти Еми.Много си мила.Първо, маслото трябва да се разбира само с пудра захар,но това го знаеш,нали? И е добре да я пресееш за да е по-фина.Това е само маслен крем. А за цветя има и друг - казват ме Американски.Рецептата е от "Рецепти за готвене"<br /><br />1 ч.ч. размекнато масло<br />2/3 ч.ч. мляко<br />1/2 ч.л. сол<br />2 ч.л. ванилия<br />6 и 2/3 ч.ч. пудра захар<br /><br />Смесва се всичко без захарта и се раз бива с миксер на гладка паста. След това се пресява и добавя захарта - може и като се пресява директно над купата за смесване. Разбива се дълго - колкото повече толкова по-добре. Оставя се за 30 минути в хладилник да се стегне и може да се използва след това.<br /><br />Гъстотата се регулира, като за по-гъст се добавя захар, а за по-рядък - мляко, но постепенно, по съвсем малко за да не се втечни.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-45602532917202678772012-04-02T17:25:19.735+02:002012-04-02T17:25:19.735+02:00Благодаря ти Еми.Много си мила.Първо, маслото тряб...Благодаря ти Еми.Много си мила.Първо, маслото трябва да се разбира само с пудра захар,но това го знаеш,нали? И е добре да я пресееш за да е по-фина.Това е само маслен крем. А за цветя има и друг - казват ме Американски.Рецептата е от "Рецепти за готвене"<br /><br />1 ч.ч. размекнато масло<br />2/3 ч.ч. мляко<br />1/2 ч.л. сол<br />2 ч.л. ванилия<br />6 и 2/3 ч.ч. пудра захар<br /><br />Смесва се всичко без захарта и се раз бива с миксер на гладка паста. След това се пресява и добавя захарта - може и като се пресява директно над купата за смесване. Разбива се дълго - колкото повече толкова по-добре. Оставя се за 30 минути в хладилник да се стегне и може да се използва след това.<br /><br />Гъстотата се регулира, като за по-гъст се добавя захар, а за по-рядък - мляко, но постепенно, по съвсем малко за да не се втечни.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-77708822090121208342012-04-01T23:48:00.961+02:002012-04-01T23:48:00.961+02:00Йоли всичко е много красиво и вкусно. Не разбирам ...Йоли всичко е много красиво и вкусно. Не разбирам как успяваш да правиш толкова красиви неща и да отговаряш на всеки въпрос. Аз също имам въпрос към теб. Имам проблем с масления крем. Рецептите и продуктите които ползвам не се получават, захарта никога не се смесва с маслото дори след вековно разбиване. Използвам равно количество масло и захар.<br />Моля те за съвет какво масло да използвам и съотношението между маслото и захарта. Ако можеш да ми кажеш и рецепта за класически маслен крем подходящ за цветя и украса.<br />ЕмаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-66552760550709117832011-11-26T16:35:22.317+01:002011-11-26T16:35:22.317+01:00Аз благодаря за доверието.Радвам се,че съм била п...Аз благодаря за доверието.Радвам се,че съм била полезна.Да ви е сладко на всички и весело парти!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-53075615914575596572011-11-23T23:10:05.639+01:002011-11-23T23:10:05.639+01:00Благодаря Ви много покрих тортата с шоколад както ...Благодаря Ви много покрих тортата с шоколад както казахте и стана прекрасна. Сега ще и сложа и някакви цветя и гостите ми ще бъдат възхитени.Блогът Ви е прекрасен,моля продължавайте да ни показвате подобни тънкости и красотиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-41104583981525107142011-11-23T18:29:37.155+01:002011-11-23T18:29:37.155+01:00Разбира се,че може да е Милка.Чудесен избор! Мисля...Разбира се,че може да е Милка.Чудесен избор! Мисля,че 2 шоколада ще ви стигат,не е нужно пласта да е много дебел.Само като съвет - след като шоколада се втвърди се начупва при рязане.Затова препоръчвам да ползвате горещ нож,затоплен под топлата вода и подсушен.Първо го задръжте на повърхността на тортата за да се стопи шоколада и после прережете надолу.Успех!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-3823300461174967192011-11-23T15:53:26.345+01:002011-11-23T15:53:26.345+01:00Моля кажете ми колко шоколад е нужен за да се покр...Моля кажете ми колко шоколад е нужен за да се покрие торта с диаметър 26,и може ли шоколада да е МилкаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-29643646927651806802011-09-17T11:37:21.939+02:002011-09-17T11:37:21.939+02:00Опитах и двата варианта. Най-добре се получава, ка...Опитах и двата варианта. Най-добре се получава, както ти ме посъветва - фигурките да се залепят малко преди края на печенето. Сърдечно благодаря за инструкциите, погачите станаха прелестни! Майката на булката ги определи като "най-красивите, които е виждала"... дано е виждала много ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-66292964783582299582011-09-17T10:38:58.808+02:002011-09-17T10:38:58.808+02:00Мисля,че ще стане добре и така Сиана.Печенето не б...Мисля,че ще стане добре и така Сиана.Печенето не би трябвало да се отрази много на вида им.Все пак нямат набухвател.Единствено могат да се препекат.Но ти по някое време покрий цялата погача с фолио и така я доопечи.Иначе наистина отгоре бързо ще прагори,особено изпъкналите фигурки.Успех и ти пожелавам най-красивите погачи на света!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-1459688661744842262011-09-16T13:46:03.817+02:002011-09-16T13:46:03.817+02:00Благодаря Йоли!
Пробвах със солено тесто (добавих...Благодаря Йоли! <br />Пробвах със солено тесто (добавих лъжичка нишесте и лъжичка олио и стана перфрктно за моделиране). Цветята са готови, днес ще направя и птиченцата (сватбата е утре). Грешка ли ще е да подредя фигурките след втасването на погачите, т.е. да ги пека (около 45мин) заедно?<br />Сияна<br /> <br />P.S. И аз харесах името ти, да си ги разменим? :)Anonymousnoreply@blogger.com