tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post6007048038969660382..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Кекс с локум и цитрусови кориЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25111122902293543002018-07-31T10:37:42.076+02:002018-07-31T10:37:42.076+02:00Ех, Мария! Така ме радваш, просто не знаеш! Благод...Ех, Мария! Така ме радваш, просто не знаеш! Благодаря ти от сърце за доверието, коментара и хубавите думи! Да ви е сладко! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-73624500927340185932018-07-29T12:44:52.952+02:002018-07-29T12:44:52.952+02:00Здравейте на всички и теб ,Йоли!Няма да казвам за ...Здравейте на всички и теб ,Йоли!Няма да казвам за кой пореден път го правя този кекс,то не добяеях сушени сини сливи,сушени кайсии,сушени екзотични плодове,два вида локум,ама каквото ми хрумне,лимонова кора,портокалова-СТРАХОТЕН.Моя мъж не е по кексовете,нооо този го обича.Отивам да го правя за пореден път,Благодаря на Йоли за страхотната рецепта.Поздрави.МарияAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25290291374778092582018-01-10T23:34:49.520+01:002018-01-10T23:34:49.520+01:00Благодаря от сърце, Ники. Много се радвам, че ти х...Благодаря от сърце, Ники. Много се радвам, че ти хареса кекса. Даже мисля, че с бадеми ще е по-вкусно. Чудесна замяна, наистина!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-63424753279813857992018-01-10T11:17:30.996+01:002018-01-10T11:17:30.996+01:00Отново сполучлива рецепта. Благодаря! Замених орех...Отново сполучлива рецепта. Благодаря! Замених орехите с бадеми и коричките с настъргани.Никиnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-24776669041337539712015-01-11T13:41:41.028+01:002015-01-11T13:41:41.028+01:00Ето, това е! Майсторка си ми ти! Страшно се радвам...Ето, това е! Майсторка си ми ти! Страшно се радвам, че е станал хубав кекса. Благодаря ти, Ани. Да ви е сладък!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-87767470451666870152015-01-11T09:11:27.194+01:002015-01-11T09:11:27.194+01:00Ааа, Йоли, пропуснала съм да споделя! При повторни...Ааа, Йоли, пропуснала съм да споделя! При повторния ми опит с кекса, спазвайки твоите препоръки, всичко си дойде на място! Овалях всички добавки в брашно и ги изсипах що-годе равномерно върху тестото, след като вече го бях сложила във формата. Съвсем леко разбърках и пъхнах във фурната. Получи се такава шарена красота, без нищо да потъне и залепне. Вече няколко пъти го приготвям и всичко си е наред, дори го ползвах като коледен кейк на празничната трапеза! Супер си си ти, Йоли! Ани Канева<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-13976380671725078392014-11-10T20:01:18.967+01:002014-11-10T20:01:18.967+01:00Ех, че си мила, Ани! Благодаря ти от сърце! Много ...Ех, че си мила, Ани! Благодаря ти от сърце! Много се радвам, че пробваш рецептите ми. Ох, да ти кажа, и аз си го имам този проблем с мерките в ч.ч. Знаеш ли колко ми беше трудно да започна всичко да тегля? Все на око я карам. Само заради читателите започнах да претеглям продуктите, записвам ги по хвърчащи листи, те после някъде се затриват, абе .... какво да ти говоря. Но май добре съм направила с точните мерки. Действително е по-лесно за хората да е така, чашите наистина са с различна вместимост. Благодаря ти още веднъж. Да са ви сладки рулцата тази вечер. Наздраве от мен!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-36255180997044486272014-11-09T20:44:52.172+01:002014-11-09T20:44:52.172+01:00Благодаря за бързия отговор, Йоли! Много скоро ще ...Благодаря за бързия отговор, Йоли! Много скоро ще направя кекса отново по твоите препоръки. Убедена съм, че ще се получи. Впрочем той и сега си стана много вкусен, въпреки потъването на добавките, просто те се струпаха в долната му част...но и така беше излапан за отрицателно време от домашните. Аз съм ти последователен фен, Йоли и много често взаимствам твоите рецепти, както от предаването, така и от блога ти. До сега не съм имала провал, всичко твое е великолепно и се харесва от всички без изключение. За това, когато търся рецепта за ястие или десерт, първо пиша "Йоли". Не мога да не отбележа като изключително твое предимство подробно и достъпно описаните технологии на приготвяне, както и точното посочване на грамажа на продуктите...Защото определено се изнервям като прочета някъде "1 ч.ч. нещо си", при толкова различни вместимости на чаената чаша. Сега ще приготвям пилешките ти рулца с песто и моцарела, които дъщеря ми обожава, а шоколадовия ти салам е фаворит в дома ми. Няма да изброявам всички твои шедьоври, които съм изпробвала "без рекламация"....И аз ти благодаря, Йоли...невероятна си! Ани.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-26462941633201368032014-11-09T18:20:42.504+01:002014-11-09T18:20:42.504+01:00Въпреки несполуките, радвам се, че ти хареса кекса...Въпреки несполуките, радвам се, че ти хареса кекса, Ани. Много ти благодаря, че го опита. Доста често възниква този проблем при кексовете. Натежават понякога нещата и падат на дъното, особено, ако са по-едри. Зависи и от гъстотата на тестото, и от печенето. Капризна работа. Може би е добре да се овалват предварително в брашно. Аз не го правя и затова и не съм го написала. Самият локум също си е от значение, понякога е много лепкав и тежък. Следващият път сложи всички тежки продукти в самият край на правенето на кекса. Когато си разбъркала и брашното, тогава. Съвсем леко размеси, веднага сипи във формата и после слагай във фурната. Мисля, че така ще е по-добре. И си ги оваляй за всеки случай в брашно. Благодаря ти още веднъж, успех следващият път.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-48459286648114506192014-11-09T15:16:50.070+01:002014-11-09T15:16:50.070+01:00Йоли, направих кекса - вкусен много, но плодове, я...Йоли, направих кекса - вкусен много, но плодове, ядки, локум - всичко потъна на дъното и позалепна за формата, а не се разпредели така равномерно като на твоята картинка. Как се предотвратява този проблем? Ани.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-46041875606577670822013-12-16T08:38:49.582+01:002013-12-16T08:38:49.582+01:00Много се радвам,че ви е харесал кекса,Иве.Да ви е ...Много се радвам,че ви е харесал кекса,Иве.Да ви е сладко и весели празници.Благодаря ти!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-83930128536815295902013-12-14T20:52:35.807+01:002013-12-14T20:52:35.807+01:00чуден кекс,много ароматен,и хем не правих покритие...чуден кекс,много ароматен,и хем не правих покритието с белтъците,троха не остана,мерси за рецептата!ИваAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-66559633062231643922013-09-17T11:51:56.167+02:002013-09-17T11:51:56.167+02:00Благодаря ти Ани,много си мила.И азобичам да въртя...Благодаря ти Ани,много си мила.И азобичам да въртя сладички неща,вкусни и красиви стават.Радвам се,че ти допадат рецептите ми и пробваш някои от тях.Да ви е сладко на всички у дома!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-84934118609975055042013-09-15T18:18:49.323+02:002013-09-15T18:18:49.323+02:00Получи се чудесен кекс. Йоли, от както открих твои...Получи се чудесен кекс. Йоли, от както открих твоите рецепти непрекъснато съм в кухнята. Аз винаги съм обичала сладкарството(и сладкото...), ама не може повече така!Всичко това в крага на шегата. СТРАХОТНА СИ. Виждайки твоите творения кой може да се въздържи?<br />Ани ЗахариеваAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04190785176010137576noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-80142774020493293372013-03-15T21:04:04.077+01:002013-03-15T21:04:04.077+01:00Благодаря Вал,радвам се,че опита.Винаги разбивам п...Благодаря Вал,радвам се,че опита.Винаги разбивам първо само белтъците.След като станат съвсем на сняг чактогава прибавям постепенно захарта и разбивам още малко.Няма начин да се обърка така нещо,поне аз така си мисля.чакай са ти кажа още нещо.Баба ми като правеше целувки слагаше на 1 белтък 70 г кристална захар.Но това са целувки за печене,трябва да е много повече захарта за да може да имат форма след като се изпекат.Тук целта ми те е тази.Не искаш толкова сладка глазура и затова съм намалила максимално захарта.Просто исках да е леко,не много сладко и по-скоро пенесто.Опитай пак както ти казвам,но ако не ти хареса винаги можеш да увеличиш захарта.Благодаря ти отново.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-90657263465025957052013-03-15T19:43:05.650+01:002013-03-15T19:43:05.650+01:00Много хубаво ти е блогчето супер.
Само не ми стан...Много хубаво ти е блогчето супер. <br />Само не ми стана целувъчния крем изобщо. Много рядко се получи. С миксер разбивах. <br />Пудра захар ли трябва да е и какво може да се е объркало?VaLhttps://www.blogger.com/profile/02716429094948518176noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-22246154992812574622013-02-07T13:49:33.663+01:002013-02-07T13:49:33.663+01:00Така, така,продават се,разбира се.Виж сега,има няк...Така, така,продават се,разбира се.Виж сега,има няколко варианта.Първо да си ги направиш сама.И прясна кора за аромат да сложиш пак ще е хубаво,просто ще е настъргана.В големите супери можеш да ги намериш в кутийки,нарязани са на кубчета и са смесени.Казват се кандирани корички.Ако не намериш по пазарите или в магазините за ядки и сушени плодове има най-различни изсушени кори ... лимони,портокали,папая,манго,пъпеш,ананас. Че и други има.Тях ги нарязваш също на кубчета и ги накисваш във вода за поомекнат малко.Лично аз ги режа с ножица,че ми е по-лесно отколкото с нож.Мисля,че няма да се затрудниш с намирането.Но наистина няма проблем,ако настържеш пресен портокал и лимон в кекса.Важно е да замирише хубаво.Успех и благодаря.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-18756431018367035742013-02-06T23:19:11.965+01:002013-02-06T23:19:11.965+01:00Здравей, Йоли!
Иска ми се да приготвя този кекс, ...Здравей, Йоли!<br /><br />Иска ми се да приготвя този кекс, но не ми е много ясно какви са тези сушени цитрусови корички. Предполагам, че не се продават в магазините и затова искам да те помоля ако можеш да ми обясниш как точно си ги приготвяш.<br />Поздрави за прекрасния блог :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-91165557895786559262013-01-03T21:38:34.736+01:002013-01-03T21:38:34.736+01:00Здравей,Йоли!Този кекс е невероятен и вече го прав...Здравей,Йоли!Този кекс е невероятен и вече го правя няколко пъти. Поздравления!genovevabhttps://www.blogger.com/profile/07038702322537771550noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-17380506583438572002012-11-26T22:38:21.680+01:002012-11-26T22:38:21.680+01:00Ехааааааааа,че е хубаво да чуеш нещо такова!Благод...Ехааааааааа,че е хубаво да чуеш нещо такова!Благодаря ти Калина!Много си мила.Да ти е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-59743048538440182432012-11-25T15:48:38.547+01:002012-11-25T15:48:38.547+01:00Здравей Йоли,
днес направих този кекс с локум. Нев...Здравей Йоли,<br />днес направих този кекс с локум. Невероятен е, едно от най-вкусните неща които съм хапвала. От скоро посещавам страницата ти и това е първото нещо, което приготвям, но със сигурност няма да е последното :) Много съм щастлива, че произведенията ти са не само красиви, но в действителност и много вкусни.<br />Поздрави,<br />Калина<br /> Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-53222475360338841062010-10-25T18:23:20.195+02:002010-10-25T18:23:20.195+02:00Мария,давай скъпа.Колкото повече локум,толкова по-...Мария,давай скъпа.Колкото повече локум,толкова по-вкусно.Може би грамажът на кутията локум е 250г,но не съм сигурна.Да не мислиш,че съм го мерила?А за коричките ... о,да,със сладко ще е много,много по-добре,но аз просто нямах.Много ароматно ще стане,прекрасна ти е идеята.Давай и после ще кажеш какво е станало.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-43144236340264350892010-10-25T16:47:53.544+02:002010-10-25T16:47:53.544+02:00Привет Йоли!
Остана ми домашен лимонов локум и ми ...Привет Йоли!<br />Остана ми домашен лимонов локум и ми се ще да направя този твой вариянт на локумен кекс.<br />Имам обаче 2-3 въпросчета:<br />Какъв е грамажът на стандартната кутия локум в БГ (за да знам колко да слагам от моя домашен локум)?<br />Изсушените портокалови и лимонови кори озахарени ли са? Защото ако са мога да ги заменя със сладката, дето си правя от кори на цитрусови плодове? Ако не са мисля да ги заменя със прясно настъргани такива, понеже тук едва ли ще открия купешки сушени портокалови и лимонови кори?<br />И последно - формата дето ти си пекла с какъв диаметър е?<br />Сърдечен поздрав от мен, и ще чакам да ми кажеш!Maria Miteva-Christouhttps://www.blogger.com/profile/05814720989810247084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-46138386866610449592009-09-04T18:56:41.342+02:002009-09-04T18:56:41.342+02:00This is lovely! Congratulations!This is lovely! Congratulations!lauralaurentiuhttps://www.blogger.com/profile/16113033724398407454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-81084011682326170392009-08-31T10:53:55.180+02:002009-08-31T10:53:55.180+02:00Радвам се,че ви допада рецептата.Пробвайте го,посл...Радвам се,че ви допада рецептата.Пробвайте го,после ще ми кажете дали ви е харесал този кекс.Умерена фурна за мен е 170*.Благодаря,че ми обърнахте внимание,веднага ще корегирам този пропуск.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.com