tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post7112280368885346263..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Шоколадово малинова тортаЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger93125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-20708564182763803072019-08-18T09:47:15.733+02:002019-08-18T09:47:15.733+02:00Привет и тук. Благодаря ти, че опита тортата. Радв...Привет и тук. Благодаря ти, че опита тортата. Радвам се, че ти е харесала. И при мен се случва понякога, ако желатинът е бил в повече. Погледни снимките ми, и на моята торта леко се отлепва, особено при рязане и хапване. Много е дебел желатиновият пласт и е нормално. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-48741690609977528192019-08-10T14:55:39.449+02:002019-08-10T14:55:39.449+02:00Здравей, Йоли! Направих тортата, наистина е превъз...Здравей, Йоли! Направих тортата, наистина е превъзходна, но при мен малиновият слой не се слепи добре с пластовете ганаш. Каква може да е причината за това?Жаклина Спиридоноваhttps://www.blogger.com/profile/08897308101099865715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-62262285447576318822018-11-25T18:01:40.418+01:002018-11-25T18:01:40.418+01:00Благодаря, но в случая поздравленията са за теб! З...Благодаря, но в случая поздравленията са за теб! За майстора, който е направил тортата да стане великолепна! Браво и още веднъж благодаря за доверието и коментара!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-22212026699853578542018-11-22T18:32:08.068+01:002018-11-22T18:32:08.068+01:00Tортата стана страхотна.Поздравления за страхотнат...Tортата стана страхотна.Поздравления за страхотната рецепта Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-65167641144852158972018-10-11T23:24:06.663+02:002018-10-11T23:24:06.663+02:00Искрено ти благодаря! :) Искрено ти благодаря! :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13686072564393798213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-41448105826409750232018-10-07T17:06:36.505+02:002018-10-07T17:06:36.505+02:00Благодаря ти, Здравче! Много си мила!Радвам се, че...Благодаря ти, Здравче! Много си мила!Радвам се, че тортата ти харесва!<br />Нямаш никакви проблеми с какаото! Разбъркай 2 пълни супени лъжици с малко гореща вода на крем. Нека какаото е повече за да е с по-активен вкус. Прибави го след жълтъците и разбъркай добре. После давай нататък по рецепта. А за брашното сложи с 1 с.л. по-малко. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-79470782874863659822018-10-07T00:00:23.466+02:002018-10-07T00:00:23.466+02:00Здравей! Благодаря ти за всички прекрасни рецепти ...Здравей! Благодаря ти за всички прекрасни рецепти и най-вече за тази прекрасна торта! :) Правила съм я два пъти, разкошна е! Бих искала да те попитам дали според теб блатът би се получил с какао и как добавянето му би се отразило на пропорциите при останалите продукти? Иска ми се да я направя с тъмен блат, бял шоколад в крема и ягодово желе :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13686072564393798213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-10574087453114423662018-08-11T13:20:51.807+02:002018-08-11T13:20:51.807+02:00Благодаря ти от сърце! Радвам се, че харесваш торт...Благодаря ти от сърце! Радвам се, че харесваш тортите ми. Надявам се да опиташ тази, препоръчвам я! Размерът е съвсем стандартен, затова не съм написала. Като тортите от магазина. Стандартът е 24, понякога 26 см. Не е от голямо значение кой от двата ще избереш. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-9015139020598196822018-08-09T15:31:08.222+02:002018-08-09T15:31:08.222+02:00Здравей Йоли, благодаря за прекрасните торти и рец...Здравей Йоли, благодаря за прекрасните торти и рецепти за тях. Не разбрах, тази торта, за тава с какъв размер е? Благодаря.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-71106887453868967962017-11-20T13:45:36.514+01:002017-11-20T13:45:36.514+01:00Здравей отново мила Йоли,
Минах на "ти"...Здравей отново мила Йоли, <br />Минах на "ти", дано не е проблем :) Благодаря ти, за бързия отговор :) И аз си мислех същото, но детето искаше на два етажа, та реших да те попитам все пак :) <br />Хиляди благодарности и ще пратя снимки, ако стават за показване :)<br />Желая ти прекрасна седмица :) МегиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-47221957946395180602017-11-20T11:32:01.941+01:002017-11-20T11:32:01.941+01:00Здравей и от мен. Много се радвам, че си се спряла...Здравей и от мен. Много се радвам, че си се спряла на тази торта. Наистина е чуденсна. За съжаление не е подходящя за два етажа, но огледалната глазура ще стои чудесно върху нея. Може спокойно да я замразиш, не се притеснявай. Но наистина за два етажа няма да стане. Прекалено е фина и долният етаж ще се срути от тежестта на горния. Благодаря ти за доверието и весел празник!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-54432950559328837052017-11-19T19:23:50.592+01:002017-11-19T19:23:50.592+01:00Здравейте Йоли,
Избрах тази торта за петия рожден ...Здравейте Йоли,<br />Избрах тази торта за петия рожден ден на дъщеря ни следващата седмица. Исках да Ви попитам, дали според Вас би могла да се направи на два етажа и дали мога да я направя с огледална глазура? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-14996462185628260872017-08-21T09:34:47.678+02:002017-08-21T09:34:47.678+02:00Здравей. Благодаря ти, че избра тази торта. Надява...Здравей. Благодаря ти, че избра тази торта. Надявам се да ти хареса. Мисля, че всичко ще е наред, не е фатално, че шоколада е 65%. Ще се радвам да ми пишеш отново как се е получила тортата. Благодаря за доверието. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-81890083387400776492017-08-18T13:39:41.467+02:002017-08-18T13:39:41.467+02:00Страхотна торта, направих я сега стяга, но мисля, ...Страхотна торта, направих я сега стяга, но мисля, че ганаша ми не стяга и сега се притеснявам, че като махна ринга ще се разтече. Направих ганаша с животинска сметана и шоколад 65% какао, не намерих друг :(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-68394929524905235592016-09-12T21:37:21.614+02:002016-09-12T21:37:21.614+02:00И аз благодаря за вниманието. Ще се радвам, ако оп...И аз благодаря за вниманието. Ще се радвам, ако опиташ тортата и ти хареса. <br /><br />Винаги ползвам само млечна сметана. Растителният продукт, който се продава в кутии не е сметана. Това си е чисто и просто течен маргарин, независимо, че се разбива идеално на сняг. Сметана има право да се нарича само това, което се прави от краве мляко, нищо друго. Не искам да повлиявам на избора на хората какво да купуват, но не мога да не се въздържа да кажа: забравете за т.нар. растителна сметана. <br /><br />Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-33334864997662609882016-09-12T13:24:25.175+02:002016-09-12T13:24:25.175+02:00Здравейте. Отдавна съм хвърлила око на тази торта....Здравейте. Отдавна съм хвърлила око на тази торта. Но преди това искам да попитам с каква точно сметана я правите? От растителните в кутиите ли? Дали може да се използва животинска сметана? БлагодаряAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-59050936338754101082016-06-16T22:36:10.755+02:002016-06-16T22:36:10.755+02:00Ехааа, Боги ... Благодаря ти от сърце, мила! Ако м...Ехааа, Боги ... Благодаря ти от сърце, мила! Ако му видиш как съм се захилила сега ... Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-85955212650112554742016-06-15T15:31:14.271+02:002016-06-15T15:31:14.271+02:00ПЕРФЕКТНА!УНИКАЛНА! Ти си просто неповторима, благ...ПЕРФЕКТНА!УНИКАЛНА! Ти си просто неповторима, благодаря ти за прекрасните рецепти!Богомилаhttp://superprint.bg/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-51401027713145145202016-02-15T19:45:24.082+01:002016-02-15T19:45:24.082+01:00Здравей Мария. Ако си ползвала млечен шоколад със ...Здравей Мария. Ако си ползвала млечен шоколад със сигурност крема няма да стегне и ще се разтече. В рецептата пропорциите са за натурален шоколад. Проблемът е, че млечния шоколад е с по-малко какаова маса и е нужно доста по-голямо количество. С белият шоколад е същото, от него трябва дори повече и от млечния. Трябва да знаеш това като принцип и за други рецепти с подобни кремове. Надявам се, че въпреки несполучливия крем тортата ви е харесала като вкус. Благодаря ти за доверието и хубавите думи. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-87370750613242587072016-02-14T19:15:02.896+01:002016-02-14T19:15:02.896+01:00Здравей Йоли :) благодаря ти за страхотните рецепт...Здравей Йоли :) благодаря ти за страхотните рецепти,винаги ги правя с огромно удоволствие. Днес реших да правя тази торта и нещо не ми се получи:( щом махнах ринга шоколадовите пластове се разтекоха. Искам да те попитам къде греша,тъй като задължително пак ще се пробвам . Ползвах животинска сметана и обикновен шоколад.Възможно ли е да е от шоколада?Марияnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-25554182561533698782016-01-13T15:27:32.049+01:002016-01-13T15:27:32.049+01:00Здравей Деви. Много ще се радвам да опиташ тортата...Здравей Деви. Много ще се радвам да опиташ тортата и още повече, ако ви хареса. Благодаря ти за доверито. Можеш да намалиш количествата с 1/3, ако решиш, но няма да стане чак толкова дебел блата. Но те разбирам, и аз като теб не обичам много дебели блатове. Имаш ли подвижен ринг? Ако имаш ползвай него за печенето, а след това и за пристягане на тортата. С такъв ринг може да направиш диаметъра на тортата както на теб ти харесва. Успех и благодаря отново. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-38453686490993069732016-01-12T15:28:41.635+01:002016-01-12T15:28:41.635+01:00Здравейте, Йоли!
Ще правя тортата Ви за рожденния...Здравейте, Йоли! <br />Ще правя тортата Ви за рожденния ден на съпруга ми следващата седмица. Тук няма къде да намеря бадемов марципан, затова си направих такъв по рецепта от един друг блог, но имам следния въпрос: понеже тавичката ми с ринг за печене е с диаметър 24 см, трябва ли да намаля пропорциите на количествата, за да не стане много дебел блат? Или и така ще стане? <br />Благодаря много за отделеното време за отговор и приятно готвене! Devi Silnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-51620095770665059422015-05-28T08:38:00.410+02:002015-05-28T08:38:00.410+02:00Да, разбира се. И ягодине са ароматни и ярки на цв...Да, разбира се. И ягодине са ароматни и ярки на цвят. Чудесно се съчетават с шоколад. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-76673828131956259872015-05-27T17:55:13.711+02:002015-05-27T17:55:13.711+02:00Изглежда фантастично! С ягоди дали ще стане така п...Изглежда фантастично! С ягоди дали ще стане така прекрасна както изглежда с малините?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-44985036596771651372015-03-15T17:31:30.746+01:002015-03-15T17:31:30.746+01:00Здравей мило момиче. Така ме радваш! Продължавай д...Здравей мило момиче. Така ме радваш! Продължавай да бъдеш все така вдъхновена! Браво на теб!<br /><br />Разбира се, че можеш да замениш малините с ягоди. И те добре се съчетават с шоколад. Тъй като ягодите сега са доста безвкусни и безцветни отвътре, препоръчвам ти непременно да ги смесиш с ягодово сладко или конфитюр. Трябва да ги обогатиш и на вкус, и на цвят. Не се притеснявай от замразените малини. Чудесни са, спокойно може да ги ползваш, ако все пак решиш. Като ги кипнеш със захар ще получиш идеален цвят и аромат. <br /><br />Ще се радвам, ако занапред ми пишеш в сайта ми yoli.bg, тъй като тук повече няма да публикувам нови рецепти. Благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.com