tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post7226104256631657265..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Кекс със зелен чай и бял шоколадЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-70799069174865839302018-06-01T09:59:49.719+02:002018-06-01T09:59:49.719+02:00Нели, благодаря ти от сърце! И без мача става, но ...Нели, благодаря ти от сърце! И без мача става, но твоята идея за замяна е наистина чудесна! Благодаря ти и за това! Ще се възползвам от нея с най-голямо удоволдтвие! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-17689049291014014342018-05-27T18:02:31.000+02:002018-05-27T18:02:31.000+02:00Йоли, и ние го направихме, макар и с някои малки з...Йоли, и ние го направихме, макар и с някои малки замени, поради липсата на мача чай. В неговата част сложихме мента, лавандула и чия. А в другата един банан и на върха на ножа смлян карамфил, но не стана така красив, като на твоята снимка. Нооооо беше мнооооого вкусен!!!! Благодарим за рецептата!!! Нели /п.п. Следващия път в оригиал :-) / С най-кексовия поздрав, Нели<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-8339299932908453672012-03-31T22:55:38.711+02:002012-03-31T22:55:38.711+02:00Миличка,ужасно е скъп.Тук май 5г е 7 лв.Лично аз ...Миличка,ужасно е скъп.Тук май 5г е 7 лв.Лично аз си го донесох от Корея, а и колеги, които ходят на турнета в Япония ми го носят от там.Но тук наистина е много скъп.А и навсякъде по света е така.Факт.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-27112937345741685992012-03-31T20:11:01.344+02:002012-03-31T20:11:01.344+02:00йоли би ли ми казала на каква цена купуваш чаят ма...йоли би ли ми казала на каква цена купуваш чаят мача,че тук го намерих 30г за 32лв и ми се видя прекалено,за варна говоря.crema pasticcera by denitsa dimovahttps://www.blogger.com/profile/03605203438330494404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-70444787861288638182012-03-22T21:59:35.629+01:002012-03-22T21:59:35.629+01:00Ами най-вече си е от печенето.И да ти кажа,кексов...Ами най-вече си е от печенето.И да ти кажа,кексовете не искат кой знае колко много бъркане.В общи линии трябва да се правят малко "през просото", както се казва.Колкото повече ги бъркаш, толкова повече не стават.И друго,което съм забелязала - кексове с по-малко брашно стават по-хубави.Вярно,пекат се по-дълго,защото са влажни,но си стават по-меки и фини.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-32450575741502622372012-03-22T21:59:34.039+01:002012-03-22T21:59:34.039+01:00Ами най-вече си е от печенето.И да ти кажа,кексов...Ами най-вече си е от печенето.И да ти кажа,кексовете не искат кой знае колко много бъркане.В общи линии трябва да се правят малко "през просото", както се казва.Колкото повече ги бъркаш, толкова повече не стават.И друго,което съм забелязала - кексове с по-малко брашно стават по-хубави.Вярно,пекат се по-дълго,защото са влажни,но си стават по-меки и фини.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-64537476886748039492012-03-21T21:57:26.758+01:002012-03-21T21:57:26.758+01:00Голямо удоволствие е да приготвям от твоите вкусот...Голямо удоволствие е да приготвям от твоите вкусотийки и найстина са сладки :))). Исках да те питам, знаеш ли защо понякога кексовете стават тиклави? Дали както казваш заради реда на прибавяне на съставките или самото пе4ене?Благодаря предварително :)))!Малинаhttps://www.blogger.com/profile/07966551403211098887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-23872231739359341252012-03-21T14:22:59.828+01:002012-03-21T14:22:59.828+01:00Малинче,толкова ми се искаше някой да направи този...Малинче,толкова ми се искаше някой да направи този кекс.Благодаря ти мила за хубавите думи.Да ти е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-91021281579942247812012-03-21T13:07:34.351+01:002012-03-21T13:07:34.351+01:00Йоли, наистина чудесен кекс и с това зеленотооо, в...Йоли, наистина чудесен кекс и с това зеленотооо, веднага ме грабна и :)))днес го направих :)! Нямах някой неща и вместо бадемки сложих още малко брашно, а вместо зелен чай-какао... искаше ми се да имам зелен ч., но тук в мини градчето трудно се намират...<br />Все пак ми се получи точно както го харесвам пухкав и не сух...:)))Благодаря за готината рецепта :)))Малинаhttps://www.blogger.com/profile/07966551403211098887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-32745877459998370852010-10-03T13:49:29.465+02:002010-10-03T13:49:29.465+02:00Благодаря ти Софи.Много се радвам,че се престраши ...Благодаря ти Софи.Много се радвам,че се престраши да опиташ този кекс,независимо от по-малкото количество брашно в него.Да ви е сладко и прегръдки от мен.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-72601440780151384822010-10-03T05:43:34.864+02:002010-10-03T05:43:34.864+02:00Йоли, най-накрая дойде ред и на този кекс и е наис...Йоли, най-накрая дойде ред и на този кекс и е наистина превъзходен! Следвах рецептата максимално (мисля, че сложих малко повечко смлени бадеми само) и стана невероятно вкусен. Благодаря!S Dimitrovhttps://www.blogger.com/profile/12177661498549951951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-20157378465506943252010-05-19T21:59:10.385+02:002010-05-19T21:59:10.385+02:00София,рецептата е от много хубава книга само за ке...София,рецептата е от много хубава книга само за кексове.Досега съм правила поне 5,6 различни кекса от там.Всичко е просто великолепно подбрано като пропорции.Брашното в рецептата е 180г.Независимо какво е ... пшеничено,от семена,от ядки...Напълно е достатъчно.С по-малко брашно кексовете са по-ефирни,леки и пухкави.Опитай,ще ти хареса много.Просто спазвай реда на прибавяне на продуктите.Ако забелязваш,маслото се прибавя последно след като сме сипали брашното.Всички кексове в тази книга с на този принцип.В началото ми се видя необичайно,но като пробвах се уверих,че така кексовете са много по-леки,въздушни и след изпичане са влажни и меки дори няколко дена след това.И оттогава винаги прибавям мазнината накрая.Нашенските кексове са с много брашно,което винаги се слага последно.И са тежки,понякога тикливи...трудно се изпичат.Пробвай наистина някой път,ще ми е интересно какво мислиш.А кексовата форма,в която го пека е ....май стандартната правоъгълна форма,която се продава в магазините.Но знаеш ли,като се запече кекса и започне да пука го покривам с фолио и така го допичам.Успех,ако все пак решиш да пробваш този начин.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-42252897184044352792010-05-19T18:59:06.286+02:002010-05-19T18:59:06.286+02:00Имам питане по количеството брашно. Аз винаги прав...Имам питане по количеството брашно. Аз винаги правя кекс с по 2 чаши брашно, което е към 400-500гр и се чудех какwо количество кекс се получава с тази рецепта? Аз имам стандартна Bundt cake форма - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bundt_cake_pan.jpg. ще успея ли да я напалня с това тесто?Sofiyahttp://(по избор)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-5811796225781582202009-06-05T15:07:09.209+02:002009-06-05T15:07:09.209+02:00Здравей,Антония.Само веднъж го бях намерила по ара...Здравей,Антония.Само веднъж го бях намерила по арабските магазини около женския пазар.Може би трябва да потърсиш в специализираните магазини за чай.А ако го намериш ми се обади,че и моят свърши.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-26988563833431677412009-06-04T23:05:28.881+02:002009-06-04T23:05:28.881+02:00Здравей, Йоли!
Хубав блог! Интересува ме откъде си...Здравей, Йоли!<br />Хубав блог! Интересува ме откъде си купуваш мача, аз не съм виждала по магазините в София, а искам да приготвя някои неща с него.<br />Поздрави!<br />АнтонияAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-81171316076348044282009-06-02T07:13:29.783+02:002009-06-02T07:13:29.783+02:00Благодаря,момичета.Наистина е хубав този кекс.Всич...Благодаря,момичета.Наистина е хубав този кекс.Всичко със зелен чай става много интересно.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-33661438250778298352009-06-01T17:56:18.150+02:002009-06-01T17:56:18.150+02:00Йоли,
това е много интересно предложение.
И красив...Йоли,<br />това е много интересно предложение.<br />И красиво, както ти можеш да го направиш!<br />Поздрави, Дианаdi_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-15207114773900942612009-06-01T10:51:41.590+02:002009-06-01T10:51:41.590+02:00Ах, Йоли! Поредната интересна и много вкусна идея!...Ах, Йоли! Поредната интересна и много вкусна идея! И чудесна реализация... ммммням :-DDimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.com