tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post8720360654948923523..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Торта АниЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger171125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-17821100672999064092015-09-04T20:00:22.059+02:002015-09-04T20:00:22.059+02:00Много се радвам, Павлинче. Надявам се и Крем торта...Много се радвам, Павлинче. Надявам се и Крем тортата да стане добре. Благодаря ти от сърце за доверието. Пожелавам ти непрекъснато да получаваш целувки! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-55784009564181257502015-09-03T14:12:16.837+02:002015-09-03T14:12:16.837+02:00Здравей и от мен. Най накрая и аз се реших да ти п...Здравей и от мен. Най накрая и аз се реших да ти пиша. Направих тортата и е уникална просто. Малко импровизиран само с украсата ама....стана супер. Мъжа ми вика на следващия ден, хайде като я изядем пак да направиш. Благодаря ти много за идеята. И за целувките,които получих после.������☺️☺️☺️Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05134582894109694142noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-21370328477635109652015-07-27T17:34:05.839+02:002015-07-27T17:34:05.839+02:00Така си е, ягодите вече са кът. Опитай със сини сл...Така си е, ягодите вече са кът. Опитай със сини сливи, нарязани на тънки кръгчета. С праскови същи ще е супер. И аз ще опитам. Благодаря ти за идеята!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-39755771527898428952015-07-26T16:38:33.829+02:002015-07-26T16:38:33.829+02:00Йоли, здравей! имам следния въпрос - с какви сезон...Йоли, здравей! имам следния въпрос - с какви сезонни плодове би станал красив страничният борд? вече няма ягоди, а ми се ще да направя отново тази прекрсна торта....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-76898028991722793092015-07-15T17:22:44.091+02:002015-07-15T17:22:44.091+02:00Здравей Вале. Много се радвам, че си решила да опи...Здравей Вале. Много се радвам, че си решила да опиташ тортата. Благодаря ти за доверието.<br /><br />Има три начина за това, за което ме питаш. Поне аз толкова знам.<br /><br />1. Можеш наистина да минеш внилателно с тънък остър нож.<br />2. Можеш леко да затоплиш външната страна на ринга със сешоар.<br />3. Най-добре става, ако използваш ленти ацетатно фолио, с което да облепиш отвътре стените на ринга. Като го махнеш просто ги отлепваш.<br /><br />Благодаря ти отново. Ако искаш да следиш нови рецепти заповядай в сайта ми yoli.bg, тъй като тук вече не публикувам.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-70371096571710226192015-07-14T12:20:37.255+02:002015-07-14T12:20:37.255+02:00Zdravej Yoli! Ot mnogp vreme sledq postovete ti i ...Zdravej Yoli! Ot mnogp vreme sledq postovete ti i naj-nakraq subrax kuraj i povechko opit da opitam da napravq i az edna ot tortite ti. Vuprosut mi e kak otlepqsh tortata ot ringa, s noj li si pomagash predi da go maxnesh, za da ostane vsichko cqlo i drugiqt mi vupros e: ne izsuxvat li qgodkite ostrani? Blagodarq ti predvaritelno Pozdravi:-))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18352168379528668286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-45808909710939912982015-06-12T17:15:33.197+02:002015-06-12T17:15:33.197+02:00Ех, че хубаво! Много се радвам, Деси! Благодаря ти...Ех, че хубаво! Много се радвам, Деси! Благодаря ти от сърце за доверието и хубавите думи. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-49439259637432890422015-06-12T12:10:43.821+02:002015-06-12T12:10:43.821+02:00Здравейте, Йоли.Голям фен съм Ви, адмирации за усе...Здравейте, Йоли.Голям фен съм Ви, адмирации за усета и уменията, които имате в готварство и сладкарство.<br />Скоро имах рожден ден и реших да изненадам гостите с торта Ани.Малки и големи си облизаха пръстите, постигнах истински фурор с тази рецепта.Единствено блатут остана сух и се отдели при рязането.Приготвих го ден предварително и го бях поставила в найлонова торбичка.Бих го сиропирала другия пут.Благодаря за желанието да споделяте с нас Вашите кулинарни върхове.Поздрави,Деси.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-15220910473372573742015-05-31T15:41:32.783+02:002015-05-31T15:41:32.783+02:00Здравей отново! Оценка на гостите - 6+ ;-) тортата...Здравей отново! Оценка на гостите - 6+ ;-) тортата стана голяма, много красива и вкусна. Благодаря за пррекрасната рецепта.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-79300901691690946722015-05-30T07:34:39.893+02:002015-05-30T07:34:39.893+02:00Здравей и от мен. Дано не ти отговарям късно. Първ...Здравей и от мен. Дано не ти отговарям късно. Първо да ти благодаря за доверието. Много се радвам, че реши да опиташ тортата. Не се притеснявай за плодовете. Можеш спокойно да ги наредиш и предварително, тъй като са глазирани с желатин, който ги запечатва и предпазва от завяхване. Но може и в последния момент, както си решиш. Ако не искаш да ползваш желатин за тях си ги сложи наистина по към края. Благодаря ти още веднъж. Надявам се на всички да им хареса тортата.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-20862828054469149162015-05-29T16:18:05.886+02:002015-05-29T16:18:05.886+02:00Здравей, Йоли! Наканих се и аз да направя прекрасн...Здравей, Йоли! Наканих се и аз да направя прекрасната ти торта най-накрая. Правя я във форма 26 см и да ти кажа блатът стана бая дебел - много бухна. като цяло се оформя доста голяма торта. сега съм на фаза изчакване преди глазура, но се чудя - ще поднасям тортата утре на обед, кога да наредя плодовете? тази вечер или утре сутринта? май запо-сигурно утре, а?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-60377272843889569662015-05-25T23:03:58.033+02:002015-05-25T23:03:58.033+02:00значи според теб ще е достатъчна, нали? последен в...значи според теб ще е достатъчна, нали? последен въпрос - ако се направи 2 дена предварително, дали ще се скапят ягодите по страничния борд? или да я направя ден преди празника? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-60342373381190365002015-05-25T16:50:33.768+02:002015-05-25T16:50:33.768+02:00Разбира се, колкото е по-малък диаметъра, толкова ...Разбира се, колкото е по-малък диаметъра, толкова по-висока ще стане тортата. Мисля, че ще изглежда чудесно в този размер. Незнам колко ще е висока, но това няма никакво значение. Парчетата си зависят изцяло от теб. Нормално излизат 12 порции. Ако я нарежеш на 16 просто парчетата ще са малки, това е. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-18847483491744920962015-05-25T09:43:47.342+02:002015-05-25T09:43:47.342+02:00здравей, Йоли! бих искала да попитам за размера на...здравей, Йоли! бих искала да попитам за размера на тортата - при форма 22 см колко висока става? и дали ще стигне за 15-16 парчета или трябва доза и половина? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-29707287509739916712015-04-03T09:37:47.653+02:002015-04-03T09:37:47.653+02:00Благодаря ти. Радвам се, че избра тази торта. Надя...Благодаря ти. Радвам се, че избра тази торта. Надявам се на Ани да и хареса. <br /><br />Няма значение как ще разтвориш желатина. Въпросът е да е течен и да свърши работа. Ако не ти допада желирана глазури не я прави. Просто залей тортата с шоколадов ганаш, направен от равни количества сметана и шоколад. Много по-вкусно е според мен. Но пък желираната глазура стои красиво, лъскаво и държи добре плодовете. Ти прецени. А желатина го направи така, както ти си знаеш, ако ще ти е по-сигурно. Наистина няма значение. <br /><br />Не бих те посъветвала да правиш блат по средата. Тортата е много по-елегантна без него и изцяло тук се залага на вкуса и консистенцията на крема. Но и това е твой избор. Винаги можеш да измениш нещата. Това е хубаво при готвенето, няма задължителни неща. Импровизирай така, както на теб ти харесва. Благодаря ти още веднъж и весел празник!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-63168761886802958812015-04-02T15:19:48.650+02:002015-04-02T15:19:48.650+02:00Здравей,Йоли! Преди всичко искам да те поздравя за...Здравей,Йоли! Преди всичко искам да те поздравя за прекрасните неща които споделяш с нас.Невероятна си.Тортата ти изглежда превъзходна и мноооого вкусна,та реших да се престраша да я направя.Казвам престраших,защото нямам много опит,но дъщеря ми Ани има рожден ден след няколко дни и какъв по-хубав повод от това да и направя една торта "Ани"Ще е много горда,че има торта с нейното име.Но имам два въпроса относно правенето и.Единият е за желатина който се слага в глазурата,не е описано да се прави по стандартния начин,само да го набъбна и да го прибавя към топлата глазура ли или как точно.И вторият ми въпрос е,ако направя два по-тънки блата и между тях да сложа крема и плодовете.Дали ще се получи добре или ще се сплеска всичко и не е добра идея.Благодаря ти предварително за отговора и искам да ти пожелая успех във всичко с което се захванеш и още много,много творчески идеи които да споделяш с нас.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-29613402750917693732015-03-28T14:38:18.202+01:002015-03-28T14:38:18.202+01:00Здравей. Веднага ти отговарям.
1. Ананас се бланш...Здравей. Веднага ти отговарям. <br />1. Ананас се бланшира като всичко друго. Просто го топваш за половин минута във вряща вода и веднага го охлаждаш със студена.<br />2. Можеш да пропуснеш какаото, ще стане бяла глазура, може би леко жълтееща от сметаната. Можеш да я оцветиш с боя, ако искаш цвят. <br />3. Не, няма да издържи фигурките. Не като тежест, а като материал. Имам предвид, че глазурата е влажна и фигурките със сигурност ще се разтекат по тортата. Много лесно става това за съжаление. Можеш спокойно да ги сложиш непосредствено преди поднасянето на тортата, но не ги дръж върху нея в хладилника. <br /><br />Успех ти желая, надявам се да си доволна от резултата. Благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-29293087611400773382015-03-28T09:42:30.695+01:002015-03-28T09:42:30.695+01:00Здравей, Йоли! Имам три въпроса, преди да се прест...Здравей, Йоли! Имам три въпроса, преди да се престраша с тортата и аз. <br />Как се бланшира ананас? Ако пропусна какаото в глазурата - бяла или жълтеникава ще стане? Дали ще издържи 2-3 фонданови детски фигурки?<br />Благодаря предварително за отделеното време. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-19377945973160810442015-02-20T18:02:28.473+01:002015-02-20T18:02:28.473+01:00Да, тази торта наистина е най-ползваната като сним...Да, тази торта наистина е най-ползваната като снимки. Навсякъде може да я види човек. Никак не е трудна и изобщо не отнема време. Цялото правене е не-повече от час и половина с печенето на блата. Нищо сложно няма. Изпичаш един блат, желираш набързо един суров крем и я бутваш в хладилника. Ще се радвам да опиташ и ти. Благодаря ти!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-63800370393481009682015-02-20T13:48:05.868+01:002015-02-20T13:48:05.868+01:00Тази торта на доста места я виждах, само като карт...Тази торта на доста места я виждах, само като картинка, която използват Останах много приятно изненадана когато намерих вашият блог и видях, че ни предлагате рецептата, за да можем да я приготвим и ние.Вижда ми се доста трудоемка и не съм сигурна дали ще успея, но все пак не пречи да опитам. Самият й вид е изключително професионално направен. Ягодите стоят като нарисувани. Интересно ми е колко времеви е отнело да я приготвите?Мазилкиhttp://siko.bg/stroitelni-materiali/zidarski-raztvori-mazilki-i-betoni.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-68574104900845784082015-01-21T16:46:25.497+01:002015-01-21T16:46:25.497+01:00Непременно я опитай, Ани. Това е една чудесна торт...Непременно я опитай, Ани. Това е една чудесна торта, няма да съжаляваш. Желатинът за плодовете се стопява на водна баня като най-нормален желатин, който ползваш после за крем. След това топваш плодовете в него и ги подреждаш върху тортата. Другият начин е да ги намажеш с четка, която топиш в желатина. Както решиш. Важното е да им придадеш блясък и да ги предпазиш от изсъхване. Благодаря ти и тук, мила.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-62895421311252924202015-01-20T23:42:19.083+01:002015-01-20T23:42:19.083+01:00Еее, Йоли, намерих си торта-съименичка! Любимия вс...Еее, Йоли, намерих си торта-съименичка! Любимия все ме пита, кога ще спретна торта, която да кръстя на мен...а то вече ималооо! Вече ти споделих за шокоманията си, а обожавам съчетанието на шоколад с ягоди. Задължително ще я пробвам, когато дойдат ягодите (замразила съм малко във фризера, но едва ли тортата ще се получи с тях)! Само едно не ми се изясни и ще помоля да споделиш - Тоя разтопен желатин, с който се мажат плодовете, как точно се приготвя? Ани КаневаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-37124258172027653012014-11-27T16:30:28.860+01:002014-11-27T16:30:28.860+01:00Дени, много се радвам, че си избрала тази торта. Ч...Дени, много се радвам, че си избрала тази торта. Чудесна е. Благодаря ти за доверието.<br /><br />Благовете е съвсем нормално да се свиват, така и трябва. Тоест, не, че се свиват, а просто при изпичането като покафенеят краищата се отделят от формата. Можеш да го предотвратиш като не мажеш страниците на формата с мазнина. Така тестото ще полепне по тях и няма да се свие. След това ще го отлепиш с нож. <br /><br />Що се отнася до ринга, да. Хубаво е винаги като работиш с желирани кремове да обличаш отвътре ринга с хартия или с ацетатно фолио. Найлоновото също става, но е много меко, трудно ще го изгладиш добре. От него ще има следи по крема. Затова просто си отрежи ленти от по-плътна найлонова офис папка, ако нямаш ацетат. Върши чудесна работа. Успех ти желая.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-84777811696595134282014-11-27T12:12:56.123+01:002014-11-27T12:12:56.123+01:00Йоли,здравей! Много харесах тази торта и си купих ...Йоли,здравей! Много харесах тази торта и си купих специално ,за да можа да я направя такъв ринг от метро. Трябва ли да го намажа с нещо или да сложа свежо фолио отвътре,така че като разкопчая да не се развали крема и глазурата. Има ли опасност те да залепнат за ринга ? Начинаеща съм и нямам много представа как се правят торти , но твоите така ми харесват и ме вдъхновяват да пробвам и аз да направя нещо толкова красиво. Искам да те питам и защо пандишпанените блатове се свиват леко след като изстинат и какво да направя, за да не ми се свиват? Поздрави , ДеницаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-29149703748288860822014-08-18T17:47:32.124+02:002014-08-18T17:47:32.124+02:00Знам, разбира се, Бени. Това е кремо, който никой ...Знам, разбира се, Бени. Това е кремо, който никой не може да сгреши. Изобщо не е твоя вината, никъде не си сбъркала. Просто се е пресякъл. Някой от продуктите не е бил пресен, това е. Не е от другата марка сметана. Ако не ти отговарям прекалено късно, опитай се да разбиеш крема с пасатор на високи обороти. В крайна сметка, опитай го а вкус. Ако е нормален му слагай желатина и туй то. Ако нещо те усъмни, хвърляй го. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.com