tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post9000003692275719195..comments2024-03-19T09:33:53.737+01:00Comments on Вкусно с Йоли: Печени мариновани доматиЙоланта Делибозоваhttp://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-43727633658910265412016-08-21T08:48:24.256+02:002016-08-21T08:48:24.256+02:00Благодаря за хубавата идея, Мина. Толкова обичам к...Благодаря за хубавата идея, Мина. Толкова обичам камби! В момента съм в Германия, а тук камби няма. За съжаление .. Мислиш ли, че ще се получи добре с червени чушки? Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-42825864579189917942016-08-16T13:41:42.195+02:002016-08-16T13:41:42.195+02:00Аз правя по подобен начин печени камби.Слагат се г...Аз правя по подобен начин печени камби.Слагат се горещи в буркан и се затварят.Не се слага аспирин и въпреки това са много трайни.Минаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-444779681394785172015-09-17T06:43:09.189+02:002015-09-17T06:43:09.189+02:00Благодаря, Йолинко, за изчерпателния отговор. Това...Благодаря, Йолинко, за изчерпателния отговор. Това е, че дори да стерилизирам буркана, като го отворя трябва да се изяде сравнително бързо, а не когато ми хрумне и съм на кеф :)) Или намирам мини, мини бурканчета и пълня тях. А бе, ще го измисля, така или иначе е по-лесно тези доматки да се направят отколкото лютеница, която изисква двор, цял екип помагачи и ден - два работа :)) за 30-40 буркана. Не че има нещо общо между двете рецепти, но понеже са есенни специалитети и двете..Хайде, хубав ден от мен :) !!!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03816583453079295133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-37484917191977445232015-09-16T16:23:17.754+02:002015-09-16T16:23:17.754+02:00Марианче, така става. Мухлясват след време. Трябва...Марианче, така става. Мухлясват след време. Трябва малко да ги стерилизираш или поне да ги насипеш горещи в буркана и да сложиш аспирин. Все пак тези домати не са сухи, много влага остава в тях и не издържат дълго. В хладилника най-много месец, два. Другият вариант е много добре да ги натъпчеш и залееш със зехтин, но така, че да има поне 2 пръста само мазнина отгоре. Така няма да има кислород, който допълнително да влезе в доматите. Но най-добре е да ги кипнеш 5 минути.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-79348301444924477982015-09-16T15:39:06.746+02:002015-09-16T15:39:06.746+02:00Привет, Йоли, дано да не е ставало дума и да се по...Привет, Йоли, дано да не е ставало дума и да се повтаряш, но имаш ли опит със съхранението на тези доматки в плик, камера или друг начин, освен в зехтин? Спомням си, че миналата година с голям ентусиазъм суших домати, напълних явно не много плътно един буркан, залях със зехтин, доста отиде и накрая не разбрах кога са хванали мухъл в хладилника. Като се извадят малко домати, останалите изплуват и става една..Благодаря :)<br /><br />Мариана<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-84854451952147343802015-03-05T22:54:49.828+01:002015-03-05T22:54:49.828+01:00Здрасти Ренка. Не, няма да ги киснеш в зехтин. Нищ...Здрасти Ренка. Не, няма да ги киснеш в зехтин. Нищо не става така, остават твърди. Трябва да ги накиснеш в топла вода. За 20-30 минути са готови, но ти сама ще си прецениш колко меки искаш да са. После ги изцеди и подсуши леко. Залей със зехтин, подправки това е всичко. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-10999458476492338102015-03-05T18:30:07.680+01:002015-03-05T18:30:07.680+01:00Здравей, Йоли! Търся съвет как от закупени от мага...Здравей, Йоли! Търся съвет как от закупени от магазин сушени домати да приготвя такова в зехтин, но да омекнат след престояване. Пробвах с директно и продължително"киснене" в зехтин, но не омекнаха, което ги прави не особено подходящи за ползване в салати, паста и т.н. Дали краткотрайно бланширане във вряща вода и последващо подсушаване ще помогне преди самото заливане със зехтина?Иренаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-705442294345211952014-10-20T21:22:00.871+02:002014-10-20T21:22:00.871+02:00Ще се радвам, ако ги пробваш, Янче. Благодаря ти.Ще се радвам, ако ги пробваш, Янче. Благодаря ти.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-18215956081607332492014-10-20T21:09:54.314+02:002014-10-20T21:09:54.314+02:00Преглъщам... уникално апетитно изглеждат...Преглъщам... уникално апетитно изглеждат...При Янаhttps://www.blogger.com/profile/05814653864505601719noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-204707925042463732012-10-15T16:06:07.866+02:002012-10-15T16:06:07.866+02:00Симонка,много се радвам,че хареса доматките.И аз м...Симонка,много се радвам,че хареса доматките.И аз много си ги обичам,лесни и вкусни са.Добра е идеята да ги кипнеш малко, а можеш да ги сложиш горещи в буркани с малко счукан аспирин.Мисля,че пак ще стане.Благодаря ти за хубавите думи и да ти е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-41023607543066834042012-10-15T10:53:42.455+02:002012-10-15T10:53:42.455+02:00Скъпа Йоли, това е поредната ти рецепта в която се...Скъпа Йоли, това е поредната ти рецепта в която се влюбих, два уикенда това правя - печени доматки :)) Вкъщи много ги обичаме, но до сега винаги готови съм купувала, е... тези са най-вкусните, които сме хапвали. Имам едно въпросче относно съхранението-малко си задръстих хладилника с тези симпатични бурканчета, идея относно съхранение в шкаф, дали мога да ги кипна за 5-10 мин или ще ги прецакам? Хиляди прегръдки, Симона Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-26863493334344397902012-08-19T09:31:53.057+02:002012-08-19T09:31:53.057+02:00Знаех си аз,че ще ти допаднат.Благодаря ти много М...Знаех си аз,че ще ти допаднат.Благодаря ти много Маринка!Да ви е сладко с Жорето и наздраве!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-76546738881729824642012-08-18T06:57:34.103+02:002012-08-18T06:57:34.103+02:00Здравей,
Доматите станаха много вкусни. Аз замени...Здравей,<br /><br />Доматите станаха много вкусни. Аз замених зехтина с босилково олио и аромата е невероятен. Тази класическа комбинация между домати и босилек е ...чудна :) <br /><br />Хубав уикенд!Марина и Георгиhttps://www.blogger.com/profile/08303453424122818249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-61100518270413882012-08-17T17:03:27.055+02:002012-08-17T17:03:27.055+02:00Знам,че ще ти допаднат,Маринче!Притно готвене и бл...Знам,че ще ти допаднат,Маринче!Притно готвене и благодаря!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-65437100822519768672012-08-17T07:51:40.862+02:002012-08-17T07:51:40.862+02:00Здравей,
Вчера си купих домати Рома и тази сутри...Здравей, <br /><br />Вчера си купих домати Рома и тази сутрин се захващам, да направя тази вкусотия. :)<br /><br />Поздрави и хубав ден!Марина и Георгиhttps://www.blogger.com/profile/08303453424122818249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-57444037767433070042012-08-02T08:09:52.654+02:002012-08-02T08:09:52.654+02:00Благодаря ти много.Ще ти хапесат доматките,сигурна...Благодаря ти много.Ще ти хапесат доматките,сигурна съм.Две неща - първо,обезателно си купи домати Рома или друг консервен тип.Аз съм пробвала със салатни домати,но са с много вода и нищо не става.И второ, за което питаш - хубаво си натъпчи доматите плътно в буркан и чак тогава залей със зехтин.Когато има много домати в буркана количеството на зехтина е съвсем малко, просто няма място за него. Трябва да покрива доматите за да нямат достъп до кислород,иначе ще почнат да мухлясват.Това е.Успех и да ви е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-24384430475846633452012-08-01T22:14:45.899+02:002012-08-01T22:14:45.899+02:00Изглеждат страхотно! Аз ще ги правя за първи път /...Изглеждат страхотно! Аз ще ги правя за първи път /още се уча да се справям с готвенето/ и имам един въпрос.Буркана догоре ли го пълня със зехтин, в смисъл всички домати трябва да плуват в него?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-42143447327273171402011-09-19T16:06:01.907+02:002011-09-19T16:06:01.907+02:00О да,разбира се, че може и с олио.Кой каквото има....О да,разбира се, че може и с олио.Кой каквото има. Ще ти харесат,ще видиш.<br /><br />За сиренето виж моята рецепта в предястията.Страхотно е.И в никакъв случай не подценявай рибата.Уникално става!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-30088353938530138652011-09-19T11:51:20.570+02:002011-09-19T11:51:20.570+02:00Здравей Йоли, в момента пека тези чудни домати, но...Здравей Йоли, в момента пека тези чудни домати, но се оказа, че зехтина нямя да ми стигне. Ако ги залея с олио ще траят ли и колко време?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-82494915354598395682011-09-19T00:09:41.600+02:002011-09-19T00:09:41.600+02:00Йоли, предложението ти е повече от изкусително! Ис...Йоли, предложението ти е повече от изкусително! Исках да те попитам за изпитан вариант за мариноване на сирене. Да кажем нашенско, саламурено, ако е подходящо. Предварително благодаря <br /><br /><br />К :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-74454461950919077742011-09-17T10:39:54.237+02:002011-09-17T10:39:54.237+02:00Благодаря ти Хриси.Много се радвам,че ги направи.А...Благодаря ти Хриси.Много се радвам,че ги направи.А захарта е една чудесна идея.И аз ще се възползвам от нея.Да ви е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-51336306576905072882011-09-16T11:16:51.587+02:002011-09-16T11:16:51.587+02:00Направени са вече, чудесни са! Толкова много слънц...Направени са вече, чудесни са! Толкова много слънце има в тях!Аз добавих и малко захар, преди да запека, защото така ги предпочитаме. Направила съм и сушени в зехтин, но тази рецепта определено е по-лесния вариант. Благодаря ти отново, Йоли :)<br />Христина КовачеваAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-74500245511631895772011-09-14T18:18:30.867+02:002011-09-14T18:18:30.867+02:00Аз ти благодаря миличка.Вече видях и снимките ти.Ч...Аз ти благодаря миличка.Вече видях и снимките ти.Чудесни са.Да ви е сладко!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-66928710524638963372011-09-14T17:58:45.409+02:002011-09-14T17:58:45.409+02:00Йоли, благодаря за чудесната рецепта. Вече я пробв...Йоли, благодаря за чудесната рецепта. Вече я пробвах и я оценихме по достойнство- доматите са много ароматни и сочни, особено на другия ден - чудесна добавка към печени меса! Комплименти и поздрави!Гуинетhttps://www.blogger.com/profile/08439564446883393568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6614002466552777700.post-70339649491442299172011-09-14T14:48:55.401+02:002011-09-14T14:48:55.401+02:00Знам си те Диди.Имаш изключително добър вкус и усе...Знам си те Диди.Имаш изключително добър вкус и усет.Благодаря ти мила.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.com