Продукти
175 г брашно
50 г фино смлени лешници или други ядки
150 г пудра захар
1 яйце
100 г масло
1 с.л. коняк или бренди
1 ванилия
1/4 ч.л.смлян кардамон
Приготвяне
* Загрейте фурната на 220*. Разстелете пресятото брашно в голяма тава и го сложете във фурната за да се запече леко. Преди да започне да покафенява прибавете ситно смлените лешници. Разбърквайте често за да могат брашното и ядките равномерно да се запекат. Когато започнат леко да порозовяват извадете от фурната и оставете да изстинат добре.
* В купа разбъркайте изстиналото брашно с ядки с пудрата захар, ванилията и кардамона. Прибавете яйцето, коняка и студеното масло, нарязано на парченца. Омесете тесто. Ако е необходимо добавете още малко брашно, в случай, че тестото лепне или малко коняк, ако е твърдо. Оставете тестото в хладилника за 30 мин. Разточете го на тънка кора и изрежете бисквити с формички за сладки. В случай, че тестото е ронливо го разточвайте на малки части върху хартия за печене.
* Изпечете бисквитите в предварително загрята на 170*фурна. Внимавайте да не ги прегорите.Тъй като брашното е предварително запечено, бисквитите се изпичат много бързо.
* След като изстинат, украсете бисквитите по ваша фантазия. Тук може да видите рецепта за домашно приготвяне на айсинг. Да ви е сладко!
.
Страхотни бисквити, благодаря за рецептата. Но с тестото малко тегаво се работи :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Еос. Наистина молко трудно се работи с тестото.Става ронливо заради ядките в него.
ОтговорИзтриванемного сеа красиви сладките, Поздравления! ...но мога ли да помоля за рецептата на глазурата за украса, тъй като без нея няма да изглеждат толкова добре...
ОтговорИзтриванеЗдравей. Благодаря ти за милите думи.За украса ползвам разбит белтък със захар.Като за целувки,така,както си ги знам от баба.на 1 белтък - 70г захар.Ползвам боички,както и едни малки готови пошове за украса,които купувам обикновено от Метро.Това е.Можеш да си купиш и готов айсинг на прах и да си го разбиеш сама с няколко капки вода.
ОтговорИзтриванеЙоли, след като украсиш с белтъка и захарта пак ли слагаш бисквитите във фурната? Този белтък не се ли размазва, какво правиш за да остане твърд?
ОтговорИзтриванеПоздрави, Деси
Н,не,Деси.Никаква фурна.Разбиваш белтъка много добре с пудра захар,да стане гъст за шприцоване.Обикновено слагам около 100 г захар на 1 белтък.После рисуваш по сладките и ги оставяш да съхнат на стайна температура.Това е .
ОтговорИзтриване