събота, 20 септември 2008 г.
Манго канелони
Продукти
2 бр.манго
150 г заквасена сметана
150 г рикота или натурално крема сирене
100 г пудра захар
1/2 пакетче желатин ( 5 г)
1 прахче ванилия
50 г печени безсолни бадеми
Приготвяне
* Обелете плодовете и отрежете от тях тьнички филиики като за чипс. Останалата част от месото нарежете на парченца и пюрирайте.
* Смесете пюрето с рикотата, сметаната и ванилията. Разбийте всичко с пасатор на хомогенна смес. Отделете половината от крема. Използвайте го като основа или заливка за канелоните.
* Към останалият крем добавете желатина, разтворен на водна баня в малко вода и разбъркаите добре. Оставетв го в хладилника да желира леко.
* В средата на всяко листче манго сипете малко от желираният крем и завийте на тръбички за да оформите канелони. Оставете ги в хладилника за няколко часа за да се стегнат добре.
* Преди да сервирате топнете краищата на канелоните в натрошените бадеми. На дъното на чиниики сипете малко от течния крем и подредете отгоре от канелоните. Сервираите десерта добре охладен. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар