Получи се много ароматно ястие, горещо го препоръчвам. Можете да използвате всякаква дребна риба, стига да е сурова и прясна - сардина, аншоа, сайра, цаца, херинга, хамсия и др. Направите повече рулца и да ги съхранявате във фризера. Преди да ги изпържите ги извадете половин час предварително за да се размразят. Не съм написала точни пропорции, те зависят изцяло от вас.
Продукти:
бял хляб за тост
дребна прясна риба, тип хамсия
песто за намазване
брашно, разбито яйце и галета за паниране
Приготвяне:
* С пасатор направете гладък сос песто от 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, няколко стръка целина, 2 скилидки чесън и 1 к.ч. зехтин. Подправете със сол на вкус. Сипете пестото в бурканче и го съхранявайте в хладилника. Ще имате за дълго време чудесен сос за салати и различни ястия.
* Измийте и почистете рибата, като отстраните костите и вътрешностите. Оставите само филетата. Посолете.
* Изрежете корите на филийките хляб и ги разточете с точилка. Намажете ги с песто, сложете в средата малко риба и завийте на руло. Увийте готовите хлебни рулца в найлоново фолио и ги стегнете добре за да добият желаната форма.
* С пасатор направете гладък сос песто от 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, няколко стръка целина, 2 скилидки чесън и 1 к.ч. зехтин. Подправете със сол на вкус. Сипете пестото в бурканче и го съхранявайте в хладилника. Ще имате за дълго време чудесен сос за салати и различни ястия.
* Измийте и почистете рибата, като отстраните костите и вътрешностите. Оставите само филетата. Посолете.
* Изрежете корите на филийките хляб и ги разточете с точилка. Намажете ги с песто, сложете в средата малко риба и завийте на руло. Увийте готовите хлебни рулца в найлоново фолио и ги стегнете добре за да добият желаната форма.
Невероятно!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за удоволствието Йоли!
И аз показвам от време на време какво съм сготвил на моята веб-страничка, но това тук бих казал е просто красота, защото ако го нарека професионализъм със сигурност бих го oбидил.
Ще се радвам да те прибавя в малка ми сбирка от линкове в www.my-worlds.de
Ще ми позволиш ли?
Драго ми е ,Драго. Изключително съм поласкана и за мен ще бъде чест да намеря местенце и в твоята страничка. Много се радвам , че харесваш нещата ми. Да ти е сладко.И....от сърце благодаря за милите думи.
ОтговорИзтриванеМоля, но едва ли щях да го кажа, ако не бе истина. :)
ОтговорИзтриванеВеднага се вижда, че умееш не само да готвиш, но и вкусно да го покажеш, а това е вече изкуство! ;)
Би ли споделила какъв фотоапарат използваш и на каква светлина снимаш? Благодаря ти предварително.
Уау!!! Току що разгледах албумчето ти в Picasa.
ОтговорИзтриванеТи наистина си профи, но това всъщност няма значение- впечатлен съм дълбококо!
Още един път благодаря и моля те извини ме, ако досаждам. :)
Драго,здравей отново. Наистина много ме радваш.Но все пак съм само любител-кулинар.Важното е,че ми доставя удоволствие и че радвам близките си.А фотоапаратчето.....нищо не разбирам от снимки и светлини.....по усет го карам.Гледам да има дневна светлина,дори имам много снимки на балкона сред цветята.На лампа стават жълти.А тъмните фонове всъщност са ми кафявите плочки на гърба на кухнята.Фотото е SoniDSC-P71.Старичък е,пикселите са му 3,2 , но върши работа като за любител.Искам да те помоля нещо...разгледах www.my-worlds.de .
ОтговорИзтриванеСнимките с цветята са фантастични .Много бих искала да си сложа едни от твоите цветя в навигационната лента на блога на мястото на сегашните кокичета.Ако е възможно и нямаш нищо против,разбира се.
Хубав ден ти желая.
Null problemo!:) Дори ще се радвам! Сайта така е настроен, че ако се регистрираш, от "Снимки/Фотогалерия" ще можеш да си свалиш която желаеш, а ако ти пречи логото "my-worlds.de", кажи ми само коя е за да ти я пратя без него.
ОтговорИзтриванеОсвен това страничката е интерактивна и ако някой ден имаш желание и особено много свободно време, заповядай и покажи нещо от тебе. :)
Относно светлината и аз забелязах, че дневната с нищо не мога да я заместя.
Някой ден може и да си направя един малък ъгъл за снимки, не е трудно, но всъщност Йоли, ти си абсолютно права.
Напълно достатъчно е да можеш само да видиш и улувиш момента!
А ти определено го можеш. Респект! Приятен ден и...радвам се, че се запознахме!
Привет Йоли!
ОтговорИзтриванеВпечетлена съм от рецептата, но имам един проблем - аз снимка не виждам, а има място за нея. В моя "телевизор" ли е проблема или вече я няма снимката? Бих се радвала да я видя, звучи интересно!
Ели,оправех снимките. Явно нещо съм объркала - нали съм голям компютърен специалист..... Погледни ги , дано ти харесат.
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли,
ОтговорИзтриванеЯстията ти изглеждат просто невероятно. Смело мога да кажа,че не само изглеждат, а и на вкус са страхотни.
И сега докато търсех интересна идея за рибно предястие попаднах отново на твоите фантастични предложения. Искам само да попитам..защо непремено ролцата трябва да се приготвят със сурова риба?
Благодаряти Танче.Много си мила.Можеш да сложиш и риба от консерва или варено пушена, ако обичате.Не е задължително да е сурова.Нищо в кулинарията не е задължително.Просто трябва да ви е вкусно.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Йоли!
ОтговорИзтриванеОбезателно ще пробвам тази вкуснотийка.
Хубав ден!