четвъртък, 17 септември 2009 г.
Пиле магданозлия
Продукти
1 пиле
1 каф.ч.олио
2 с.л.масло
1 глава лук
1 ч.ч.бяло вино
1/2 лимон
2-3 с.л.брашно
1 ч.ч.вода
сол и черен пипер на вкус
5-6 големи връзки магданоз
3 скилидки чесън
1 домат
2 жълтъка
1 ч.ч.кисело мляко
Приготвяне
* Нарежете пилето на порции, измийте го и подсушете с домакинска салфетка. Запържете го от всички страни в олиото и маслото.
* Нарежете лука и го прибавете към месото. След като се задуши налейте виното и сока от лимона, а кората сложете цяла. Ще я отстраните в края на готвенето. Подправете със сол и черен пипер.
* Разтворете брашното във водата и го добавете към месото. Похлупете и оставете да се готви на тих огън докато пилето омекне. Ако соса ви се стори гъст, разредете с още малко вода.
* Когато пилето е почти готово нарежете на ситно магданоза и чесъна.Прибавете ги към ястието и гответе до пълна готовност. Накрая сложете и домата,нарязан на малки кубчета. Той трябва да остане почти суров, целта е да се усеща киселината и целостта му.
* Отстранете гозбата от котлона и застройте с жълтъците и млякото. Ако желаете, сервирайте с картофено пюре. Да ви е сладко!
източник : Време за готвене
Харесва ми както винаги ,хубавице.Поздрави!
ОтговорИзтриванеАуу..как ще се хареса това пиле на половинката..! Вкусотия!
ОтговорИзтриванеПоздрав, Йоли, отново чудесно предложение :-)
Аха, вкусна маджичка е сготвило вкусното Йоли.
ОтговорИзтриванеИ аз я обичам. :)
Благодаря ви,мили приятели.И на мен ми хареса тази манджичка.Опитайте я и вие.
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли,
ОтговорИзтриванепрекрасна рецепта, която може да мине и за италианска ;) Абе дотук лоша твоя рецепта няма !!!
Сега ще пробвам и кестеновият ти сладкиш, макар и за първи път да приготвям такъв продукт, вярвам че ще стане...
Благодаря ти,
Теодора
Мерси Тединка.И аз го обичам това пиле.Пък рецептата ... знам ли я каква е? Видях я по телевизията и ми хареса.Благодаря ти пак, и пак, и пак ....
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли,
ОтговорИзтриванеВдъхновх се от твоята рецепта и направих моя - пилешка каша с магданоз. Стана много вкусна. Благодаря ти за вдъхновенето! Спорно готвене!
Здравей Йоли!
ОтговорИзтриванеВдъхнови ме с тази рецепта и аз сготвих моя - пилешка каша с магданоз. Благодаря за вдъхновението и спорно готвене!
Да ти е сладко!Чудесно решение е каша с магданоз.Благодаря,че се довери на тази рецепта.Много ме зарадваха думите ти!
ОтговорИзтриванеЧудно стана,Йоли и на злоядко Роберто се хареса :)! Благодаря ти за рецептата!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, мила Ванче! Много се радвам, че ви хареса! Видях снимките ти в блога, великолепно изглежда гозбата! Сладко да ви е на всички!
Изтриване