четвъртък, 18 март 2010 г.
Пилешко тимбалче
Продукти за 4 порции
400 г бяло пилешко месо
2 глави стар лук
1 ч.л.куркума
1/2 ч.л.мащерка
1 каф.ч.бяло вино
2-3 с.л.зехтин
4 пресни гъби
4 резенчета синьо сирене
сол и черен пипер на вкус
масло и галета за формичките
Приготвяне
* Нарежете месото на тънки шницели и го изтънете с домакинско чукче за пържоли.Посолете и поръсете с черен пипер.
* Нарежете лука на полумесци и го задушете в половината зехтин заедно с виното,малко мащерка и куркумата. Посолете на вкус.
* Нарежете гъбите на резенчета и ги сотирайте в останалата мазнина. Подправете с мащерка,сол и пипер.
* Намажете формички за крем карамел(или други огнеупорни чаши) с масло и поръсете с галета. Наредете шницелите на дъното и по стените на формичките като оставите краищата им свободно да висят навън.Сипете по 1 с.л. от задушения лук и притиснете. Върху него натрошете малко сирене,след това сложете от гъбите.Върху тях отново сложете сирене и завършете с лук. Отново притиснете добре пълнежа. Загърнете краищата на месото за да затворите плънката. Намажете със зехтин,поръсете с галета и изпечете ястието в силна фурна,предварително загрята (220*). Печете не повече от 10-15 мин.
* Сервирайте тимбалчетата топли с подходяща гарнитура.
Могат да се направят един ден предварително и да се съхраняват в хладилник,а в последния момент да се изпекат.
Йоли, много оригинална рецепта! Благодаря, че сподели! Ефектно и за пред гости, просто приказка!
ОтговорИзтриванеПрекрасна идея, Йоли.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и усмивки от мен :))
Йоли,
ОтговорИзтриванеОпитвам се да устоявам на изкушения,
а ти предлагаш непрекъснато.
Впечатляваща идея!
Хубав, слънчев и усмихнат пролетен уикенд, Диана
Здравейте,Йоли!
ОтговорИзтриванеСлучайно попаднах на блога ви и вече съм ваша почитателка!Очарована съм от рецептите и от начина по който ги представяте! Признавам си,че готвенето не е моята страст,но докато разглеждам блога ви у мен се поражда неудържимо желание да изпробвам ваша рецепта.Ето,че днес направих пилешките тимбалчета,получиха ми се и са невероятно вкусни! Благодаря за рецептата! Поздравления!!!
Това е страхотно Руси.Много ти благодаря.Отбивай се тук. Ще се радвам,ако опиташ и нещо друго от гозбите ми.Благодаря отново и да ви е сладко!
ОтговорИзтриване.
ОтговорИзтриванеМного апетитно. Непременно ще пробвам но не знам да ли домашното пилешко ще се изпече за 10-15 минути? Дали мога да пробвам с пушено или шунка?
ОтговорИзтриванеЕх, Цвети, завиждам ти за домашното пилешко! Ако се притесняваш, че няма да се изпече, направи нещо друго от него. Но мисля, че няма да има проблем. Бялото месо е много крехко и изисква малко време за готвене. Увеличи времето на 20-25 минути, ако искаш. Иначе и с шунка ще е чудесно. Благодаря ти за доверието.
Изтриване