сряда, 16 февруари 2011 г.
Пълнени круши с рикота и пармезан
Продукти за 4 порции
4 малки круши
50г счукани печени бадеми
1 с.л.меко масло
40г рикота
40г пармезан
1 жълтък
1 белтък
сол и черен пипер на вкус
щипка индийско орехче
зелена салата
дресинг по избор
Приготвяне
* С миксер добре разбийте рикотата, маслото и жълтъка. Прибавете ситно настъргания пармезан и овкусете със сол, пипер и индийско орехче. Накрая разбийте белтъка на сняг и внимателно го прибавете към сместа.
* Измийте крушите и отрежете върха им като капаче заедно с дръжчиците. Издълбайте ги с малка лъжичка. Запазете сърцевината и при поднасяне гарнирайте салатата с нея. Сипете в издълбаните круши по равно бадемите и ги разнесете навсякъде по вътрешността. Разпределете и сместа с рикотата като ги напълните 2/3 от обема им.
* Изпечете крушите в предварително загрята на 180*фурна за около 25мин. Към края на печенето сложете във фурната и капачетата за да се запекат леко.
* Сервирайте крушите леко топли със зелена салата . Да ви е сладко!
Божествено...
ОтговорИзтриванеУаууу,страхотно изглежда!
ОтговорИзтриванеА какви фотографии-красота!
Разкошни са! Любима комбинация и страхотно изпълнение:)
ОтговорИзтриванеОбичам вече и пълнени круши със слънце! :)
ОтговорИзтриванеТака пък е вкусно това Йоли! :))
Прекрасна вкусова комбинация!
ОтговорИзтриванеМного ми допада рецептата, а и така красиво изглежда!
Йоли, наистина си неизчерпаем източник на великолепни идеи!
Сърдечен поздрав и ведър ден от мен!
Много оригинално!
ОтговорИзтриванеНевероятни са!
ОтговорИзтриванеNel tuo blog sempre belle idee, brava ciao un abbraccio ♥
ОтговорИзтриванеHola: hoy he descubierto tu blog.
ОтговорИзтриванеEs fantástico. He pasado una hora mirando las fotografias y todavia no he cerrado la boca.
Seguiré mañana porque me ha fascinado.
Lo encontré buscando recetas de peras y ya me tienes de seguidora..
Un abrazo
Благодаря ви от сърце, приятели. Радвам се, че харесахте рецептата. Да ви е сладко!
ОтговорИзтриване