четвъртък, 14 април 2011 г.
Великденски царевични кексчета
Продукти за 8 кексчета
1 яйце
3 с.л. олио
3 с.л. вода
1 стрък нарязан пресен лук
1/2 ч.л. риган
1/4 ч.л. сол
3 с.л. царевично брашно
3 с.л. бяло пшеничено брашно
1/4 ч.л. бакпулвер
200г крема сирене
250 мл прецеден пилешки бульон
1 пакетче желатин (10 г)
ядливи цветя и билки за декорация
Приготвяне
* Разбийте яйцето заедно с водата и олиото. Прибавете лука и ригана. Пресейте двата вида брашно заедно със солта и бакпулвера. Сипете ги при яйцето и разбъркайте всичко.
* Загрейте фурната на 170*. Разсипете тестото в яйчни форми и изпечете до порозовяване. Ако не разполагате с такива изпечете тестото в тава, след което го нарежете на правоъгълни парчета с големина 10/5 см. Оформете ги на яйца като изрежете с нож излишъка от тестото. Разрежете ги на половинки.
* Издълбайте половинките и ги напълнете с крема сирене. Слепете ги и намажете цялата повърхност със сирене. Завийте всяко яйце в найлоново фолио за да се заглади добре. Замразете ги за 30 минути.
* Развийте кексчетата и ги декорирайте по ваш вкус с различни ядливи цветя и билки. Отново завийте във фолио и приберете във фризера докато приготвите желирания бульон.
* Разтворете желатина в малко вода на водна баня и го разбъркайте с бульона. Оставете го да изстине добре. Извадете кексчетата от фризера, набодете ги с малка виличка откъм задната страна и ги топнете няколко пъти в желатина.
* Тъй като кексчето е много студено желатина веднага се втвърдява по него. Приберете в хладилника за още 20 минути и сервирайте със зелена салата.
* Можете да оставите яйчицата и бели без да ги глазирате в желатин, ако ви харесват повече така.
* Една Великденска солена закачка, с която може да се забавлявате заедно с децата си. Да ви е сладко!
страхотна идея, красиви яйца. Красива вдъхновение, благодаря ти
ОтговорИзтриванеВъзхитетелно предложение, Йоли!
ОтговорИзтриванеМного оригинално и красиво аранжирано, а снимките са като картички.
Поздрав и хубав ден, Диана
Фантастични са!
ОтговорИзтриванеДуми нямам, толкова красиви, ефектни и със сигурност вкусни!
Невероятна е тази идея, Йоли :)
Както винаги при теб е много интересно, вкусно, красиво и уютно :)
Сърдечен поздрав и пожелание за прекрасно настроение!
УАААУУУУ това пък как ти дойде наум?!? Прекрасни са!
ОтговорИзтриванеЙоли, изглеждат и звучат умопомрачаващо! Толкова свежа и вкусна идея за Великден. Поздравления!
ОтговорИзтриванеВсеки път се възхищавам на фантазията , с която подхождаш към всяко едно ястие.
ОтговорИзтриванеПрекрасни са!
Истинска красота! Йоли, не спирам да се изумявам на креативността ти!
ОтговорИзтриваненевероятно въображение и прекрасно изпълнение!
ОтговорИзтриванеВъзхитителна идея и перфектно изпълнение, Йоли! Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеЩе падна ... ! От къде ти идват на ум такива неща!? Възхитително! :))
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Йоли, ти си артист във всяко едно отношение!
ОтговорИзтриванеТа това как да го изядеш?! То е произведение на изкуството!!!
А снимките са невероятни! Толкова са свежи ...
Сърдечни поздрави!
Йоли, ненадмината си, голяма красота!
ОтговорИзтриванеПрегръдка
Мария
Благодаря ви момичета. Ми нали знаете ... лудия човек като си няма работа ... това се получава най накрая!
ОтговорИзтриванеЙоли,пак и отново супер оригинална идея!И какво търпение да я осъществиш-това ме впечатлява още повече!А снимките са поредна наслада за окото!Тук си е направо като в галерия на майстор-фотограф!Страхотна си!
ОтговорИзтриванеАми Йоли, тогава по- често да си почиваш, та да имаш време за такива умопомрачителни закачки! Благодаря за идеята - изключително оригинална, забавна, интересна и вкусно звучаща!
ОтговорИзтриванеЙоли, идеята е просто жестока. Благодаря, че я сподели :)
ОтговорИзтриванеЙоли, направо ме остави без думи!
ОтговорИзтриванеЗашеметяваща идея!
Благодаря ви отново на всички. Просто обичам да си зимислям ...
ОтговорИзтриванеЙоли, прекрасни са! Поздравявам те! Вдъхновяваш ме и чакам с радост и нетърпение всяка твоя публикация. Винаги се възхищавам на рецептите и хрумките, които ни предлагаш, достъпните ти пояснения и инструкции, професионалните ти снимки и аранжировки на ястията!
ОтговорИзтриванеКрасиво и вдъхновяващо! Страхотна идея, Йоли!
ОтговорИзтриванеСЛунчев и усмихнат уикенд :-)
Уаууу!Трябва непременно да се изпробва! Страхотна си, Йоли!
ОтговорИзтриванеЙоли, много красиви и вкусни кексчета. Ти си истински майстор.
ОтговорИзтриванерадвам се, че открих твоя блог.
Йоли, вие сте моя кумир. От Нова година насам изпробвам само ваши рецепти. Не знам как да изразя благодарността си, възхищението си. Днес направих отново ягодовия чийзкейк за рождения ден на мъжа ми. Всички в офиса са възхитени. А тези яйца - просто невероятно!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,благодаря,благодаря ....
ОтговорИзтриванеAz pak si misleh 4e sa sladki keks4eta...ve4e ne moga da si poema vazduh ot sladko...za utre triabva da prikliu4a 3 torti...Prekrasni keks4eta Yoli ! Zeluvki Iva
ОтговорИзтриванеЙоли, страшна си! Нямам думи, много оригинална идея...продължавай все така!
ОтговорИзтриванеИвче,Силви,много сте ми милички. Благодаря ви от сърце!
ОтговорИзтриванеsüperrr.harikasınız....sevgilerimle...
ОтговорИзтриванеСok teşekkür ederim , Yesim.
ОтговорИзтриванеПоздравления за идеята. Аз като добър ученик изпълних всичко по рецепта, но нямах тази специална форма за печене. Търсих навсякъде дори и в интернет. Подскажи нещо за нея, име и откъде е. УНИКАЛНА СИ. Роси
ОтговорИзтриванеАми Роси ... от Италия май ги домъкнах тези формички. А силиконови не намираш ли в нета?
ОтговорИзтриванеКойто търси намира! http://shop.mandja.com/index.php?main_page=product_info&cPath=4_31&products_id=41 ето тук си ги поръчах и то на приемлива цена според мен. Ще пробвам вече и в тази форма. Ураааааааааааааа! Роси
ОтговорИзтриванеРоси,царица си!Супер важна и полезна информация споделяш с нас!Благодаря ти и аз, а и от името на читателите ми.Сигурна съм,че много от тях ще се възползват.И ще чакам после да споделиш резултата!
ОтговорИзтриване